NZXT onthult N7 Z390-moederbord voor Intel Coffee Lake R

Hardware nieuws, pc

NZXT wist aan het begin van dit jaar haar eerste moederborden te onthullen met de N7 Z370-reeks. Deze Intel-planken waren geschikt voor de aandrijving van socket 1151-processoren, waaronder Coffee Lake en Kaby Lake. Inmiddels heeft Intel een nieuwe reeks processoren klaar staan voor de genoemde socket. Zo mogen we over enkele weken de Core i5 9600K, Core i7 9700K en Core i9 9900K in de winkels verwachten.

Deze prijzige beestjes, tot wel 649 euro voor het topmodel, brengen ook een nieuwe chipset met zich mee en dat betreft de Z390. Deze doet eindelijk USB 3.1 (generatie 2) en WiFi integreren, wat de Z370-chipset jammer genoeg miste. Verder zijn er geen significante veranderingen vanuit Intel; dat is verder aan de fabrikanten. Een voorbeeld daarvan is het eerder genoemde NZXT, die nu ook een N7 Z390-moederbord heeft onthuld.

NZXT N7 Z390

Zo haalt NZXT aanzienlijk wat uit de kast voor dit nieuwe moederbord. Er is namelijk geïntegreerde ondersteuning voor HUE 2 RGB Lighting-accessoires, waar we recentelijk nog een review over hebben geschreven. Daarnaast is er functionaliteit voor de CAM-software van NZXT, waarmee je RGB-componenten en temperaturen kan beheren.

Daarnaast kondigt het bedrijf met trots de Adaptive Noise Reduction-feature aan. Deze monitort het geluid in je systeem en probeert aan de hand daarvan een balans te treffen tussen de snelheid van je fans en voldoende koeling. Hierdoor hoeven de fanatiekelingen onder ons geen uitgebreide fan-curves meer te maken. Bij het vervangen van hardware komt de technologie ook in actie, waardoor er altijd een balans moet zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De NZXT N7 Z390 zal in december beschikbaar worden gesteld in de Benelux met een adviesprijs van 279,95 euro. Liefhebbers kunnen op de officiële NZXT-website terecht voor meer informatie. Het moederbord, inclusief het glanzende, metalen cover, is hieronder nog te bewonderen.

Bron: NZXT

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid