Sponsor

Oktober-update Windows 10 is beschikbaar met vernieuwd startmenu

Software nieuws, pc

Windows 10-gebruikers kunnen eindelijk de Oktober-update van Windows (20H2) voor 2020 downloaden. Deze versie biedt een aantal UI-vernieuwingen en features. Het startmenu is eindelijk weer onderhanden genomen en krijgt een nieuw uiterlijk met nieuwe iconen en transparante logo’s.

“A refreshing Start”

Microsoft noemt de update aan het startmenu “A refreshing Start”. De iconen en tegels hebben een uniforme transparante achtergrond gekregen. Dit komt mooi uit met de vernieuwde iconen voor bijvoorbeeld de rekenmachine, mail en kalender. Hiermee werkt het startmenu ook meteen goed met het lichte en donkere thema van Windows 10. Daarnaast kan je bij instellingen ook gewoon voor kleur kiezen.

Vanaf deze versie is het ook mogelijk om de refresh rate (verversingssnelheid) van je beeldscherm aan te passen via Instellingen > Systeem > Beeldscherm > Geavanceerde beeldscherm instellingen (onderaan). Een hogere refresh rate zorgt voor vloeiendere animaties en bewegingen. Je kan deze waardes heel ver opschroeven, mits je beeldscherm die hoge refresh rates aan kan.

De volgende grote feature van deze update is Microsoft Edge, want deze update biedt daar een vernieuwde versie van aan. Deze versie heeft een nieuwe feature genaamd Collections, wat eigenlijk bookmarks zijn voor content. Het mooie is dat deze Collections ook de mogelijkheid heeft om prijzen te vergelijken. Dit kan dan weer handig zijn met de cadeau-inkopen voor de feestdagen.

Daarnaast kan er vanaf nu ook met ALT+TAB tussen verschillende programma’s en tabbladen binnen Microsoft Edge geschakeld worden. Ook kan je websites vastpinnen, waarmee je snel toegang hebt tot alle tabbladen die bij deze website horen, door met de muis over de pin heen te gaan.

Deze update lijkt vooral gericht te zijn op het versoepelen van de Windows 10-ervaring. Het nieuwe startmenu en de taakbalk maken de hele interface wat zachter voor de ogen. Ondertussen doet Microsoft Edge het browsen meer stroomlijnen.

Update alvast downloaden

Je kan de update downloaden door via Windows Update Instellingen te zoeken naar updates. Microsoft heeft er voor gekozen om deze update net als de mei-update in fases uit te brengen. Door de update in gelimiteerde oplages te lanceren, hoopt Microsoft alles vloeiender te laten verlopen.

Mocht je problemen ondervinden met het installeren van de update, dan heeft Windows Central een lijst met oplossingen bij elkaar gezocht. Deze kan je in dit artikel vinden.

Bron: Hothardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid