Oktober-update Windows 10 schakelt raytracing in; nu verkrijgbaar

Hardware nieuws, software nieuws

De volgende grote update voor Windows 10 is gereed en vanaf heden te downloaden via Windows Update. Middels de handmatige zoekfunctie komt onderdelenupdate 1809 tevoorschijn; dit is de oktober-update met alle nieuwe features van dien. De grootte hiervan via Windows Update is niet exact bekend. Op basis van de .iso-bestanden van de update, in zowel 32 bit als 64 bit, weegt deze minimaal 3GB.

Daarna komen we uit bij wat er allemaal te vinden is in versie 1809. Enkele voorbeelden daarvan zijn de Dark Mode voor Windows Explorer, een cloud-gebaseerde clipboard en een verbeterde app voor connectiviteit met je telefoon. Vooral op het gebied van dagelijkse taken worden er veel verbeteringen doorgevoerd. Op de website van Windows Central kan je terecht voor een overzicht van alle veranderingen.

Raytracing

Aansluitend brengt de update ook iets met zich mee voor gamers en dat is de ondersteuning van raytracing voor aankomende games. Nvidia’s nieuwste videokaarten, de GeForce RTX 2080 en 2080 Ti, zijn geoptimaliseerd met het gebruik van die technologie. Zo zullen Battlefield V, Shadow of the Tomb Raider en Metro Exodus gebruik maken van raytracing. Dankzij de oktober-update kan de DirectX 12-API hier per direct mee overweg, zonder externe middelen of aanpassingen vanuit ontwikkelaars.

Deze week zijn onze reviews van de RTX 2080 en RTX 2080 Ti te verwachten. Daarin wordt de toevoeging en waarde van raytracing tevens besproken. Kortom, houd de frontpage of onze social media in de gaten.

Bron: Windows Central

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid