Onthulling Ryzen 4000 en Radeon 6000 komt in oktober

Hardware nieuws, pc

Eerder vandaag wisten we een tweet te delen van Frank Azor, Chief Architect of Gaming Solutions bij AMD. Daarin wist de beste man een hint te delen omtrent een onthulling en dat blijkt reeds een feit. Op haar twitter heeft Radeon namelijk de datum gedeeld waarop we Radeon 6000 onthuld gaan zien en dat blijkt 28 oktober. Daarnaast heeft Lisa Su, president van AMD, de onthullingsdatum gedeeld van Zen 3, ofwel Ryzen 4000: dat betreft 8 oktober. In beide gevallen om 18:00 uur ‘s avonds.

Ryzen 4000 Zen 3 RDNA 2 Radeon 6000

We gaan volgende maand dus als eerste de nieuwe processoren tegemoet, waarvan AMD bevestigt dat deze een dubbele CCD (Core Chiplet Die) en een enkel I/O-die bezitten. Aan het einde van oktober komt AMD’s antwoord op Nvidia’s RTX 3000-serie. Dat is nog net op tijd vòòr de lancering van de next-gen consoles, waarvan AMD had beloofd dat RDNA 2, de architectuur die we gaan zien in de Xbox Series X/S en PlayStation 5, als eerste voor de pc verschijnt.

Meest waarschijnlijk komt Ryzen 4000 nog wel beschikbaar in oktober, maar de leverbaarheid van Radeon 6000 zal ongetwijfeld in november van start gaan. Uiteraard mogen we ook nog uitkijken naar informatie omtrent de prijzen. Zo zal Ryzen 4000 ongetwijfeld een sterke positie aannemen, maar het is vooral Big Navi, het vlaggenschip van Radeon 6000, die met een scherpe prijs zal moeten knokken tegen Nvidia.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid