Nvidia voltooit overname van Mellanox voor 7 miljard dollar

Industrie nieuws, pc

Het mag dan eindelijk zover zijn; Nvidia heeft Mellanox nu officieel overgenomen. Hier is de GPU-ontwikkelaar al sinds vorig jaar mee bezig, waarbij de Europese Unie afgelopen december haar toestemming wist te geven voor de overname. Inmiddels is de overname afgerond en dat voor een geschat bedrag van ongeveer 7 miljard dollar.

Toekomst van supercomputers

Dit is een bijzonder moment voor Nvidia, want het betreft de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. Daarnaast mag het een verstandige, strategische zet genoemd worden. Mellanox is namelijk een leverancier van netwerkproducten op basis van Ethernet en Infiniband-technologieën. De producten die Mellanox levert, worden met name toegepast in data centers en supercomputers.

Met de overname verbreedt Nvidia dus haar arsenaal aan technologieën. Daarnaast zouden we integraties kunnen gaan zien van Mellanox-producten en technologie in Nvidia-hardware. Een logische stap vooruit, omdat de bedrijven koplopers zijn op het gebied van GPU-acceleratie en interconnects respectievelijk, in de eerder genoemde data centers én supercomputers. Nu zal Nvidia beide rollen vervullen als moederbedrijf van Mellanox.

GTC 2020 Keynote

Op 14 mei zal Nvidia een GTC 2020 Keynote geven met directeur Jensen Huang aan het woord. Allicht kunnen we op die datum meer te horen krijgen over hetgeen wat Nvidia in gedachten heeft voor haar toekomst na deze acquisitie.

Bron: KitGuru

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid