PCIe 4.0 Samsung 980 PRO komt met 256 GB, 512 GB en 1 TB

Hardware nieuws, pc

Eigenaren van moderne AMD-platformen zitten met smart te wachten op de aankomende generatie aan SSD’s. Niet alleen omdat dit een inherente snelheidssprong met zich meebrengt, maar mede vanwege het gebruik van de nieuwe PCI Express 4.0-interface. Een recentelijk voorbeeld daarvan is de aanstormende 980 PRO van Samsung, die het bedrijf eerder dit jaar wist te onthullen. Dankzij PCIe 4.0 zouden er dan snelheden tot wel 6,5 GB/s behaald kunnen worden.

Naast de snelheid is er nóg een belangrijke factor en dat is natuurlijk opslagcapaciteit. De PRO-serie van Samsung staat bekend om het gebruik van duurder flashgeheugen; met name het MLC-type (drie bits per cel). Deze soort gaat langer mee dan het nieuwe QLC-geheugen (vier bits per cel), maar dan lever je wel in op totale opslagcapaciteit. Daarvan zien we vandaag een relevant voorbeeld voorbij komen, omdat er meer informatie bekend is omtrent de Samsung 980 PRO.

Vooralsnog tot 1 TB

Zo heeft de Reddit-gebruiker wickedplayer494 een certificaat gevonden voor de Koreaanse keuring van de Samsung 980 PRO. Daarbij zien we dan drie varianten voorbij komen; 256 GB, 512 GB en 1 TB. Vooralsnog zien we dus geen 2TB-variant en dat kan voor sommigen teleurstellend zijn. Met games die tegenwoordig de 100GB-grens ontstijgen, kan 1 TB onvoldoende zijn als primaire game-opslag.

Allicht zien we in de toekomst alsnog de 2TB-variant voorbij schieten. Mocht dat echter geen zorg zijn, dan kan je alvast uitkijken naar de Samsung 980 PRO voor de beduidde snelheidsverbetering. Volgens de fabrikant mogen we dus 6,5 GB/s aan leessnelheid zien én nog 5 GB/s aan schrijfsnelheid. Zodra we meer weten over de specificaties van de SSD, dan laten we dat uiteraard weten.

Bron: Tom’s Hardware

2 Reacties
  1. razz zegt

    wanneer komt die kut ssd 980 dan ?? vanaf januari 2220?

    1. Jonah Knulst zegt

      Naar verwachting zal de SSD eind deze maand of anders in september beschikbaar komen, maar dat is nog niet bevestigd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid