Sponsor

PlayStation 5 lanceert op 19 november voor 500 euro

Hardware nieuws, pc

Het mag eindelijk zover zijn, want Sony heeft de releasedatum en prijs van de PlayStation 5 bekend gemaakt. De langverwachte console verschijnt op 12 november binnen de Verenigde Staten, Japan, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. De rest van de wereld, inclusief Europa, volgt een week later op 19 november. Daarbij zal Sony twee varianten van de PS5 beschikbaar stellen.

De eerste variant betreft de normale editie, die in de schappen zal liggen voor € 500,-. Daarnaast komt er een digital-only, ofwel disk-loze versie voor € 400,- beschikbaar. Zowel de Xbox Series X als de PS5 zullen dus dezelfde basisprijs bezitten. Echter biedt Microsoft een lagere instap met de disk-loze Xbox Series S, die € 300,- zal kosten.

4K-gaming?

Een belangrijk verschil is dan wel de specificaties van de consoles. Hoewel Microsoft een lagere instapprijs biedt, is de Xbox Series S minder krachtig. Die focust namelijk op 1440p in plaats van 4K-gaming. Dit terwijl de PS5 met beide versies dezelfde specificaties, ofwel kracht zal bieden. Dat kan de disk-loze PlayStation 5 iets aantrekkelijker maken voor multiplatform-games.

Uiteindelijk zou het verschil tussen de instapmodellen minimaal kunnen zijn. Dit is mede afhankelijk van ontwikkelaars en de resoluties/framerates waar men op mikt. Op basis van de vorige console-generaties kan het soms jaren duren alvorens een duidelijk verschil ontstaat, laat staan zichtbaar wordt.

PS5 Showcase en pre-order

Mocht je de showcase van de PlayStation 5 willen terugkijken, dan kan je terecht op YouTube. Daar heeft Sony allerlei games getoond, waaronder Final Fantasy XVI, én wat we kunnen verwachten van de PlayStation Plus Collection.

Tenslotte wist Sony te delen, middels een tweet, dat pre-orders op 17 september beginnen bij een handjevol aan retailers. Of dit mede het geval zal zijn binnen Nederland is nog onbekend. Dat zullen we de komende dagen moeten afwachten. Kortom, houd die F5-knop gereed op je favoriete webshop.

Bron: Sony

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid