Sponsor

PowerColor Radeon RX 6700 met 6 GB geheugen gelekt

Hardware nieuws, pc

Recentelijk wist AMD de Radeon RX 6700 XT te onthullen, met 12 GB aan GDDR6-geheugen. Die hoeveelheid was voor de onthulling reeds bekend; eveneens als het gaat om het broertje van die kaart: de Radeon RX 6700. Althans, dat was het vermoeden tot vandaag, want een aftermarket-versie van PowerColor duidt op wat anders. Zo bezit de PowerColor Radeon RX 6700 slechts 6 GB aan geheugen, ofwel de helft van de grotere broer.

De informatie is afkomstig van TechPowerUP en dat dankzij een gelekte productverpakking. Daarop staat duidelijk vermeld dat er 6 GB aan geheugen aanwezig is. Het betreft in dit geval de ‘Fighter’-uiting van PowerColor, waar de focus op 1440p-gaming mede bij vermeld staat. Ondanks dat de Radeon RX 6700 het broertje is, lijkt AMD dus nog steeds op die resolutie te mikken. Of 6 GB voor dat doeleinde voldoende is, tja, daar mag eventueel een discussie over zijn.

PowerColor Fighter Radeon RX 6700 XT

RX 6700 onderweg?

In ieder geval lijkt de lancering van de Radeon RX 6700 nabij te zijn. Zo komt ondersteuning voor de ‘RX 6700-reeks’, ofwel beide kaarten in Adrenalin 21.3.1 namelijk reeds voor. Het is mogelijk dat AMD in april of mei de Radeon RX 6700 doet lanceren. Uiteraard betreft dit speculatie, dus we zullen nog even moeten wachten op concrete informatie.

Bron: TechPowerUP

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid