Sponsor

Prijs RTX 3060 reeds verhoogd door Europese retailers

Hardware nieuws, pc

Op 12 januari onthulde Nvidia de RTX 3060 met een verrassende 12 GB aan GDDR6-geheugen. Deze budgetkaart zal officieel op 25 februari lanceren, mits je in staat bent om een uiting te bemachtigen. Eerder al wist Nvidia namelijk te waarschuwen voor een verdere verslechtering van aanbod. Op basis van onderzoek bij retailers lijkt die verslechtering reeds effect te hebben op de adviesprijzen van de RTX 3060.

Zo rapporteert VideoCardz dat Europese retailers de kaart tot wel 75% duurder aanbieden dan de ‘bedoeling’ is. Zo ligt de officiële adviesprijs op € 329,-, maar het Deense Proshop biedt de RTX 3060 bijvoorbeeld pas vanaf € 499,-. Nou is het gebruikelijk, afhankelijk van beschikbaarheid, dat een kaart ná de lancering een hogere prijs vraagt, maar ook bij pre-orders dient de portemonnee al aanzienlijk gerekt te worden.

Verder duidt het onderzoek aan dat de RTX 3060 voor bijna dezelfde prijs wordt verkocht als de RTX 3060 Ti, afhankelijk van de retailer en board partner. Het mag duidelijk zijn dat het bemachtigen van een RTX 3060 een pittige uitdaging is. Daarnaast resteert de vraag of de kaart het extra geld waard is natuurlijk. Het is allicht te adviseren om te wachten tot later dit jaar met de aanschaf van een nieuwe videokaart.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid