Productie high-end RTX 2000-serie stopt; focus op RTX 3000?

Hardware nieuws, pc

Omtrent het groene kamp mag er wederom sprake zijn van een flinke opschudding. Volgens een melding van het Chinese Ithome stopt Nvidia namelijk met de productie van RTX 2000-kaarten, om precies te zijn de RTX 2070, RTX 2070 Super, RTX 2080 Super en RTX 2080 Ti. Dit om de focus te verleggen naar de productie van de aanstormende RTX 3000-reeks.

Hoewel dit aannemelijk klinkt, gezien de tekorten ten gevolge van de Covid-19-pandemie, brengt dit wel gevolgen met zich. Zo wordt er door de website mede gerapporteerd dat er een flink tekort zal zijn aan RTX 2000-kaarten de komende tijd. Dit mede vanwege een huidige stijging in populariteit van de RTX 2000-kaarten bij miners.

Vraag en aanbod?

Naar verwachting zullen we de RTX 3000-serie over enkele maanden in de schappen zien. Als de productie van RTX 2000 daadwerkelijk stopt, dan zullen Nvidia-liefhebbers enkel terecht kunnen voor een upgrade bij de RTX 3000-reeks. Nou zou de stopzetting dus voornamelijk invloed uitoefenen op consumenten die binnen het high-end en enthusiast-segment terecht willen.

Toch deelt My drivers, eveneens van Chinese bodem, dat de GTX 1660 Ti en RTX 2060 óók in prijs zullen stijgen. Zo zullen niet alleen de eerstgenoemde kaarten duurder worden, naar verwachting althans, maar ook het laatstgenoemde duo. Of dit in de praktijk ook het geval zal zijn, is nog even afwachten natuurlijk.

Bron: Wccftech

1 Reacties
  1. Pim van der Linde zegt

    RTX 3000 series op komst!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid