Qualcomm onthult Quick Charge 5 met 100W-oplaadvermogen

Hardware nieuws, mobiel

Het heeft enkele jaren mogen duren, maar het is eindelijk zover. Qualcomm heeft vandaag Quick Charge 5 doen onthullen, met daarbij een oplaadvermogen voorbij de 100 W. Daarbij maakt het bedrijf de claim dat een batterij tot 50% opgeladen kan worden binnen slechts vijf minuten. Een indrukwekkende prestatie en niet onwaarschijnlijk te noemen, gezien het huidige oplaadvermogen van 30 W bij Quick Charge 4.

Verder duidt Qualcomm aan dat Quick Charge 5, én de lader ervan, compatibel zal zijn met alle voorgaande versies. Uiteraard zal de oplaadsnelheid dan gelijk zijn aan de desbetreffende versie van Quick Charge. De implementatie van versie 5 zal mogelijk zijn bij Snapdragon 865-telefoons én nog beschikbaar komen voor Snapdragon 700-toestellen.

Levensduur van batterijen

Nou is het niet onbekend dat het zéér snelle opladen van een batterij invloed heeft op de levensduur ervan. Hoewel dit te beschrijven valt als minimaal, is het oplaadvermogen van Quick Charge 5 een flinke generatiesprong. Om dat vermogen te leveren, is meer stroom benodigd en dat brengt meer hitte met zich mee. Hoe zal dit effect hebben op de batterijen in toekomstige toestellen?

Daarin weet Qualcomm het een en ander gerust te stellen. Volgens het bedrijf komt Quick Charge 5 namelijk met enkele beveiligingsmaatregelen. Een voorbeeld hiervan is een betere regeling van de temperatuur, met een maximale grens van 40 graden Celcius. In het geheel moet dit resulteren in het 100% opladen van een telefoon binnen een kwartier.

Quick Charge 5 in 2020?

Hoewel de recentelijk onthulde Asus ROG Phone 3 een Snapdragon 865 Plus bezit, de modernste chipset van Qualcomm, komt deze slechts met Quick Charge 4. Dat resulteert in de vraag of we nog dit jaar toestellen met Quick Charge 5-ondersteuning gaan zien. Óf dat we in de toekomst geüpdatete varianten krijgen, van bijvoorbeeld de ROG Phone 3, met die versie.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid