Sponsor

Realtek kampt eveneens met chiptekorten; leveringen benadeeld

Industrie nieuws, pc

De worsteling vanuit fabrikanten voor de productie van diverse hardware is inmiddels welbekend. Zo kunnen processoren, videokaarten en inmiddels ook DDR4-geheugen niet naar vraag geleverd worden. Het resultaat is logischerwijs absurde prijzen bij zowel retailers als op de tweedehandse markt. Vandaag trekt volgens Digitimes een volgende fabrikant aan de bel en dat mag Realtek zijn, die vooral netwerkgerelateerde producten niet aan kan leveren vanwege chiptekorten.

De grootste impact zit in de Realtek-controllers voor bijvoorbeeld audio, ethernet en Bluetooth. Zodoende is de doorlooptijd van leveringen verlengd tot 32 weken, ofwel iets meer dan een half jaar. Er zijn gewoonweg teveel chiptekorten, die het gevolg zijn van een gebrek aan grondstoffen. Dat heeft invloed op alle producten die Realtek-componenten gebruiken, met laptops als grootste voorbeeld, want daar bezit Realtek een marktaandeel van 70% als het gaat om audio en ethernet.

De vertragingen die Realtek oploopt, hebben gevolgen voor allerlei branches. Op computergebied mag dat dus laptops zijn, maar ook de auto-industrie kampt daardoor met problemen. Opvolgend zou er druk uitgeoefend worden op Realtek vanuit Dell, HP en andere laptopfabrikanten om meer chips te leveren. Het zal voor velen gewoonweg een kwestie van wachten zijn, want vrijwel alle grote partijen worstelen met grondstoffen, productie en/of aanlevering.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid