Sponsor

Render van AMD Radeon RX 6000 duikt op in Fortnite

Hardware nieuws, pc

Afgelopen week kondigde AMD de toekomstige onthulling aan van Radeon RX 6000 – en Ryzen 4000 overigens. Beide reeksen worden in oktober onthuld, waarbij we RDNA 2, met het vlaggenschip Big Navi, op 28 oktober mogen zien. Toch mogen we eerder al een ontdekking meemaken; in dit geval van het mogelijke ontwerp dat de Radeon RX 6000 zal bezitten. Er is namelijk wederom een easter egg in Fortnite gevonden: een render van de Radeon RX 6000.

Van render zijn logischerwijs wat screenshots gemaakt en die zien we hieronder terug. De plaatjes zijn afkomstig van twitteraars Boot Sequence en Nathan.

Enkele specificaties?

Op de afbeeldingen zijn enkele zaken zichtbaar, waaronder het nieuwe koelerdesign, de uitgangen aan de achterzijde en de dubbele 8-pins-voedingsconnector. AMD lijkt dus geen intentie te hebben om Nvidia’s nieuwe 12-pins-connector na te bootsen. In ieder geval representeert de dubbele 8-pin wel een verhoging in kracht. Zo bezat de Radeon RX 5700-reeks een 6-pin + 8-pin-connector.

De easter egg gaat overigens hand in hand met naderhand nog een officiële aankondiging van het koelerdesign. Zo wist Radeon op Twitter een afbeelding te delen van het nieuwe ontwerp. Daarop komt het design goed naar voren; met name het rood/grijze kleurenschema. Liefhebbers kunnen de kaart in Fortnite van alle hoeken bekijken, zoals Radeon zelf aangeeft in de tweet.

Radeon RX 6000

AMD lijkt in ieder geval gestart te zijn met uitgebreide marketing van de Radeon RX 6000. We zullen echter nog een maand moeten wachten alvorens we duidelijkheid krijgen omtrent de prestaties en prijs van de kaarten. Daarnaast is het nog onduidelijk of de render die we nu zien Big Navi betreft. Het design doet denken aan een potentieel vlaggenschip, maar dit moet eveneens nog bevestigd gaan worden. Allicht mogen we binnenkort getrakteerd worden op lekken en/of meer informatie.

Bron: AMD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid