Review: Abkoncore H600X Sync
Links;Abkoncore, een merk dat zijn wortelen kent in Koreaanse bodem. Op Nederlands gebied is de fabrikant niet onbekend; met een duidelijk aantal vermeldingen in webshops. Desondanks is het geen naam die vaak van de tong rolt. Gelukkig neemt dat niet weg van het product dat vandaag ter sprake is: de Abkoncore H600X Sync. Net zoals de andere producten van de fabrikant worden deze aangeboden via X2 Gaming, een merk dat ik eerder in handen heb gehad.
In een zekere zin mag het tweetal op elkaar lijken. Althans, als het gaat om een puike verhouding tussen prijs en features. In tegenstelling tot X2 zien we Abkoncore een moderner en strak design hanteren voor haar producten. Dat is mede zichtbaar aan de H600X Sync. Voor 85,- euro krijg je gehard glas, mesh, een RGB-controller met afstandsbediening, twee RGB-fans van 200 mm en nog een 120mm-fan aan de achterzijde.
Kortom, deze behuizing komt met veel features voor het geld. Als je een RGB-liefhebber bent, dan zou de aandacht inmiddels getrokken moeten zijn. Uiteraard is het dan de vraag of de behuizing hiervoor heeft moeten inleveren op andere gebieden. Dat is waar we vandaag naar kijken en duidelijk gaan beantwoorden.
Hieronder treffen we de specificaties aan;
Features alom?
Zoals ik al aangaf, laat de Abkoncore H600X Sync zichzelf centraal staan met features. Dit met name op het gebied van RGB-verlichting en ventilatie. Maar hoe zit het met de aansluitingen? Op dat front staat de behuizing gelijk met de concurrentie. Zo zien we twee USB 3.0-poorten voorbij komen van 5 Gb/s, 3,5mm-audio en de nodige power en resetknoppen.
Waar de H600X Sync niet in tekort schiet, is ruimte voor opslag. In totaal zien we 6 interne bays, waarvan 4 voor 2,5″ en 2 voor 3,5″. Dit zou voor de meeste gamers - zeker gezien de prijsklasse - meer dan voldoende moeten zijn. Tenslotte gaat het geheel gepaard met twee jaar garantie, kortom, vrij normaal.
Dusver vallen de specificaties dus rond het gemiddelde van wat te verwachten valt voor € 85,-. Dat is zeker niet verkeerd, maar de “wauw"-factor is er nog net niet. Allicht weet een nauwere blik op het uiterlijk, én innerlijk, dat wel teweeg te brengen. Laten we eens spieken.
Het mag een tijd geleden zijn sinds mijn laatste behuizingreview, dus ik was oprecht enthousiast om weer eens een toren uit te pakken. In dit geval werd ik als eerst begroet door een standaard, kartonnen doos. Daarop zien we Abkoncore voorbij komen en wat hints richting de aanwezigheid van een RGB-controller. Oh, en het feit dat er sprake is van gehard glas natuurlijk.
De behuizing uit de doos tillen, was logischerwijs een peulenschil. Qua bescherming valt er niets op Abkoncore aan te merken; er is kwalitatief schuim gebruikt. Wat ik dan weer wél jammer vind, is de wijze waarop de plastic folie is aangebracht op het glas. Deze bevindt zich namelijk onder de schroeven, waardoor de peeling van het plastic zwáár tegenviel. Uiteindelijk doet het niet af aan het product, maar wel aan de uitpakervaring. Die telt ook, toch?
Na de peeling werd mijn teleurstelling al gauw vervangen door bewondering. De eerste indruk van de H600X Sync is zeker geen verkeerde te noemen. Het meest opvallende aan de behuizing is natuurlijk de voorzijde, die op stijlvolle wijze is versierd met mesh en 200mm-fans. Het design heeft veel weg van de Cooler Master H500-behuizingen en dat is niets minder dan een compliment.
Aan de bovenzijde treffen we de diverse aansluitingen aan, waaronder twee USB 3.0-poorten. Daarachter vinden we een magnetisch stoffilter, dat dus met gemak te verwijderen valt. Gezien het prijspunt zal je geen mesh of gehard glas aan de bovenzijde aantreffen. Daar is niets mis mee, maar je kan binnen het prijspunt behuizingen vinden met een “uitbundiger" design. Of dat hetgeen is waar je waarde aan hecht, is een persoonlijke voorkeur.
Het volgende blik dat we werpen, is op de zijkant van de H600X Sync. Op de afwerking, het verfwerk en het schone ontwerp valt weinig aan te merken. Het doet wat het moet doen. Hoewel er duimschroeven aanwezig zijn, betreft het niet de variant die in het zijpaneel blijft hangen. Kleine details die een verschil kunnen maken in de gebruikerservaring. Uiteindelijk is het geen euvel.
Vervolgens komen we aan bij het interne gedeelte van de behuizing. Aan dezelfde zijkant vinden we de meegeleverde RGB-controller. Daarnaast valt het op dat er veel ruimte aanwezig is voor kabelmanagement. Dit dankzij de ruime goten die zijn aangebracht. Bij het inbouwsegment hierna gaan we daar wat dieper op in. Verder komen de accessoires, handleiding en andere elementen even voorbij.
Tenslotte arriveren we aan de andere kant van de binnenzijde. Daar staat ons het logo van Abkoncore te wachten op de shroud van de voeding. In mijn ogen een stijlvolle keuze. Wat tevens stijlvol mag zijn, is dan die 120mm-fan aan de achterkant. het design daarvan is vrij uniek te noemen. Of dat eveneens vertaalt naar goede koeling en mooie verlichting is iets wat we moeten gaan ondervinden.
Zoals ik eerder al hintte, is het inbouwwerk bij de Abkoncore H600X Sync een peulenschil. Dit met name dankzij de ruimte goten die zijn aangebracht voor kabelmanagement. Wat mij betreft kunnen de duurdere behuizingen daar zelfs nog van leren. Naast de ruimte zien we enkele kabelhouders aangebracht, waar je de bekabeling achter kan bevestigen. Dit houdt de kabels niet alleen recht; het creëert een schoon uiterlijk.
Een klein minpunt betreft dan wel de plaatsing van de RGB-controller. Althans, hoe de bekabeling ervan conflicteert met de plaatsing van een SSD in de rechterhouder. Om dit op te lossen, kan de controller een tikkeltje naar opzij verplaatst worden, zodat er ruimte is voor de kabels. Afgezien van dat heb ik geen uitgebreide kritiek.
Een behuizing met ingebouwde RGB-controller én 200mm-fans moet natuurlijk gedemonstreerd worden. Daarbij biedt Abkoncore geen software aan; in plaats daarvan zien we een afstandsbediening met diverse functionaliteit. Dit onderdeel is zonder enige twijfel de ster van de show en dé reden om de Abkoncore H600X Sync te overwegen.
Hieronder een kort overzicht van de verlichting, de werking ervan en het gebruik van de afstandsbediening. Het aantal modi is gigantisch te noemen, waardoor je urenlang bezig kan zijn met customizen. Ook kan je met een druk op de knop synchroniseren met het moederbord, al heb ik die feature niet kunnen testen.
Met de H600X Sync weet Abkoncore een zéér degelijke behuizing neer te zetten. Het design is modern en fris, mede dankzij het mesh en glazen zijpaneel. In het geheel is deze mid-tower allicht geen uitblinker te noemen. Dat is niet zozeer negatief bedoeld; er ontbreekt gewoonweg een uitzonderlijke factor. Althans, als we dan praten over de kast zelf. Duiken we dieper in op één aspect - RGB natuurlijk - dan is het een ander verhaal.
Zo levert Abkoncore drie RGB-fans, tweemaal 200 mm en eenmaal 120 mm, en een RGB-controller mee. Voor ruwweg € 85,- is dat niet verkeerd te noemen. Waar mijn innerlijke RGB-liefhebber een glimlach van krijgt, is de afstandsbediening die er ook nog eens bij zit. Deze stuurt de RGB-verlichting draadloos, doch vlekkeloos aan en dát is de onderscheidende factor. Dankzij de talloze modi en kleurencombinaties kan je urenlang zoet zijn.
Uiteraard resteert er dan nog een praktisch gedeelte en op dat front stelt de H600X Sync niet teleur. Er is voldoende inbouwruimte, waaronder voor radiatoren, en kabelmanagement is een fluitje van een cent. Mede dankzij de 200mm-fans zal je daardoor voldoende airflow genieten. De toevoeging van magnetische stoffilters is een leuke bonus, al trekt het mesh aan de voorzijde wel wat stof door. Kortom, houd daar dus rekening mee.
Tenslotte mag de conclusie een simpele zijn. Zoek je een bovengemiddelde behuizing én heb je een uitgesproken liefde voor RGB? Dan is de H600X Sync één van de interessantste keuzes, omdat je veel RGB voor het geld krijgt. Qua bouwkwaliteit en features doet de kast wat het moet doen. Ligt je focus meer op QOL-features en een uitbundiger design? Dan kan je beter terecht bij andere of duurdere behuizingen.