Review: ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder

GPU-holder

80%
Dé RGB-steun.

In het kort

De ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder is een deftige GPU-holder met RGB-verlichting. Met veel precisie biedt de GPU-holder solide ondersteuning voor je videokaart.

  • Eindoordeel
ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder Universeel Houder voor videokaart
€ 53,95

Wil je meer weten over onze samenwerking met Megekko? Check dan ons reviewbeleid.

Review: ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder

Links; Navigatie;

Inleiding

Soms passeren er producten op kantoor waarvan je zegt: “gaat deze mee als review of accessoire?”. De ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder was in die zin een twijfelgevalletje; het betreft immers een GPU-holder met RGB-verlichting ter ondersteuning van je videokaart. Nochtans heb ik de overweging gemaakt om er een korte en bondige review over te schrijven.

De ROG Herculx is dus een GPU-holder c.q. videokaarthouder (ondersteuning) om de videokaart kaarsrecht, maar dan horizontaal in je build te verwerken. Inmiddels zijn er diverse behuizingen op de markt die deze feature standaard inbouwen, al gaat dat lang niet voor alle behuizingen op. Dit drukt zich vaak uit in een eenvoudige steun om het doorzakken van de videokaart te voorkomen. Met het gevaar aan 2 tot 3-slots videokaarten is het doorzakken soms onoverkomelijk. De ROG Herculx moet daar voor ROG-liefhebber een stijlvolle oplossing voor bieden.

De ROG Herculx wordt door ASUS omschreven als een robuuste videokaarthouder, bedoeld om één videokaart te ondersteunen. De GPU-holder is gemaakt om op de bodem van je behuizing te staan, of in veel hedendaagse behuizingen op de PSU-shroud. Verder is de ROG Herculx in hoogte verstelbaar van 72 tot 128 mm. De GPU-holder is volledige toolless in gebruik en komt met AURA RGB-verlichting, waarmee deze ook zichtbaar is in de ROG Armoury Crate-software.

Hieronder vind je de beknopte specificaties. Standaard levert ASUS de ROG Herculx met een 3-pins ARGB-aansluiting. Deze kan direct verbinding maken met het moederbord, evenals terecht op een RGB/ARGB-controller. Ik vertel je graag meer in het hoofdstuk omtrent de showcase. De ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder heeft een adviesprijs van € 69,99.

Showcase

De ROG Herculx komt in een opvallende, deftige verpakking. Inhoud bestaat uit de GPU-holder zelf, een handleiding en een snelgids. Het product verlangt verder weinig uitleg, zeker omwille het feit dat de GPU-holder volledig toolless is.

De ROG Herculx valt in het thema van ROG. In de basis heeft de voorzijde een acrylaatafwerking – dit is het aanzicht als je door het paneel van je behuizing kijkt. De ROG Herculx zal in eerste instantie goed in de smaak vallen bij de ROG-liefhebbers. Ik hoef je niet te vertellen dat deze GPU-holder met iedere videokaart samengaat, dus ook met videokaarten van andere fabrikanten.

Toch vermoed ik dat je deze GPU-holder aanschaft wanneer je in het bezit bent van een TUF of ROG Strix-videokaart. In deze korte review combineer ik de ROG Herculx met de ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 OC met LHR (noot van hoofdredactie: die laatste eigenschap is ook écht bepalend voor het paren met de Herculx).

Op twee punten is de ROG Herculx verstelbaar. Op de voet van het ontwerp zit een knop om de GPU-holder te verstellen, waarna er een staalconstructie zichtbaar wordt met een millimetermaatvoering. Daarmee is de ROG Herculx heel precies te stellen. Aanvullend zit er nog een draaiknop op voor precisiewerk om het meeste uit de ondersteuning te halen voor de videokaart. Deze is compact doch erg effectief. De rubberen afwerking maakt het dat de videokaart degelijk rust op de GPU-holder.

Met 171 gram heeft de ROG Herculx flink wat gewicht. Daarmee zet de GPU-holder zich stevig weg op een vlakke ondergrond. Om de precisie-ondersteuning zit extra behuizing die het natuurlijke verloop van de voedingskabels richting de videokaart afschermt. Dit kwam na plaatsing vooral goed tot zijn recht.

Aanvullend zit er nog een waterpas op de ROG Herculx. Deze is magnetisch en eenvoudig te verwijderen van de GPU-holder. Deze is niet enkel gemaakt om te controleren of de GPU-holder waterpas staat, deze is juist gemaakt om te kijken of je waterpas bent boven op de videokaart. Met magnetisme houdt deze zich goed vast op de backplate van de videokaart.

In combinatie met de ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 OC met LHR was het afstellen in de NZXT H7 Elite behuizing een fluitje van een cent. De ROG Herculx nam eenvoudig plaats op de PSU-shroud, waarna ik enkel de precisieondersteuning nodig had. Deze kon ik ook in de behuizing eenvoudig afstellen met de draaiknop. De draaiknop is overigens vervaardigd van staal, dus lekker robuust. Met het gewicht van 171 gram blijft de ROG Herculx stevig op zijn plek staan, mede dankzij de rubberen padding aan de onderzijde van het ontwerp (de voet).

De begeleiding van de voedingskabel maakt de totale afwerking nog wat deftiger. Ik had niet veel precisiewerk nodig om de ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 OC met LHR horizontaal op waterpas niveau te krijgen. Overigens wordt de ROG Herculx standaard opgenomen in de ROG Armoury Crate-software en stemt zich af met het verlichtingseffect dat actief is.

Met de meegeleverde waterpas kan je nagaan of alles naar je zin is. Uiteraard vereist dit plaatsing links, in het midden en rechts om een juiste waterpasmeting te doen. Veelal verlangt de videokaart aan de zijde van de poweraansluitingen was extra finetuning.

Tot zover een korte review van de ASUS ROG Herculx Graphics Card Holder. Het mag duidelijk zijn dat de GPU-holder voor de ROG-liefhebber is, die zijn of haar TUF/ROG Strix-videokaart wat extra ondersteuning en RGB-liefde wil geven. Desalniettemin is de ROG Herculx in de basis een solide steun!

De combinatie met een laatste generatie Strix-videokaart, ongeacht dat deze van Nvidia of AMD is, sluit het mooiste aan bij de ROG Herculx. Je ziet dat het design op elkaar afgestemd is. De ROG Herculx is een mooie toevoeging om je videokaart wat extra steun te geven. De GPU-holder is met de algemene hoogteverstelling en precisieondersteuning goed af te stellen, het beste kan ik dit omschrijven als zeer nauwkeurig. De combinatie van RGB-verlichting maakt de totaal build nét wat completer, vooral al je veel ROG-hardware in je behuizing hebt zitten.

Er is weinig op of aan te merken wat ik niet leuk vind aan de ROG Herculx. Ik was in het begin wat sceptisch als zijnde korte GPU-holder review. Achteraf kan ik zeggen dat ik een ervaring rijker ben, evenals dat de GPU-holder samen met mijn ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 OC met LHR plezierig oogt. De extra millimeters maakt het dat de videokaart nu kaarsrecht, maar dan écht horizontaal kaarsrecht in de behuizing hangt.

Onder de eindstreep is het gewicht in combinatie met een stukje begeleiding en afdekking van de powerkabels visueel aantrekkelijker. De RGB-verlichting in combinatie met de RGB-verlichting van de Strix-videokaart maakt het samenspel compleet; een goed moment voor de RGB-lover award.

TechGaming Award

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid