Sponsor

Review: ASUS ROG Throne Qi

Headset stand

60%
Prijzige must voor de "ROG-fan"

In het kort

De ASUS ROG Throne Qi brengt een overdaad aan RGB naar de headset stand markt. In combinatie met Qi-snelladen (10 W) is dit een mooie aanvulling op het bureau van elke ROG-fan.

  • Eindoordeel

Review: ASUS ROG Throne Qi

Link: Navigatie:
Inleiding

De ASUS ROG Throne Qi is de meest uitgebreide headset stand uit de ROG Throne-reeks; er zijn nog twee andere versies van deze stand. Deze broertjes hebben geen Qi-lader en de goedkoopste heeft zelfs geen RGB-verlichting of een Hi-Fi DAC/AMP.

Uiteraard verschillen de prijzen voor deze stands daardoor. Zo is de ASUS ROG Throne Qi voor ongeveer € 110,- te verkrijgen, de ASUS ROG Throne voor € 89,- en de ASUS ROG Throne Core voor € 34,95 bij tijden van publicatie.

Specificaties

Dit zijn de specificaties van de headset stand:

SpecificatiesROG Throne QiROG ThroneROG Throne Core
Gewicht400 gram380 gram360 gram
RGBJa, Aura Sync ondersteuntNee
SoftwareArmoury Crate
Hi-Fi DAC/AmpESS 9118
Surround7.1 (virtueel)
Kabel2 meter
Aansluitingen2 x USB3.1 Gen1 Type-A
1 x 3.5mm audio combo jack
1 x micro-B connector
1 x DC jack port (Alleen Qi versie)
Stroom33W adapter (19V/1.75A)
Draadloos opladenQi fast charging tot 10W

De ROG Throne Qi heeft aan de achterkant een USB micro-B-connector (versie 3.0) en een voedingsaansluiting voor de adapter. Verder zitten er aan de linkerkant twee USB 3.1 Gen 1-poorten; goed voor 5 Gbps. Aan de voorkant zit een 3,5mm-aansluiting voor het aansluiten van een headset (met microfoon), om zo gebruik te kunnen maken van het 7.1 virtueel surroundgeluid.

Showcase

De doos heeft een typisch ASUS ROG-thema, gesierd door zwart met rood en het ROG-lettertype. Wel opent de doos op een aparte manier, namelijk via de zijkant in plaats van de bovenkant (wat we normaal gewend zijn). Omdat het product reeds in gebruik was, had het geen zin om een foto te maken van de binnenkant van de doos. Deze was immers al een tijdje leeg. Wel kan ik delen dat de stand netjes was ingepakt in zwart schuim, wat ASUS vaker gebruikt in haar verpakkingen.

Bij de eerste blik op de stand valt meteen op dat deze hoogwaardig van kwaliteit is. De voet is zwaar genoeg om menig headset netjes overeind te houden. In de zijkant van de stand zit een gleuf waarin het plexiglas vast zit; dit zorgt er voor dat er van de zijkant van de stand ook RGB-verlichting licht zichtbaar is.

Op de bovenkant van de stand is van een soort rubberachtig plastic aangebracht, waardoor de headset goed in de houder blijft hangen. Zelfs als je er tegen aanstoot.

Na het aansluiten van de stand op de pc (met Windows) gaat de RGB-verlichting aan. Deze verlichting heeft achttien individuele zones, waardoor je in de software zelf je eigen design kan maken. Of je kan natuurlijk met ASUS Aura Sync alles in, aan en rondom je computer hetzelfde laten doen. Ik heb bijvoorbeeld alles aan mijn pc op Regenboog staan (lees: voor mij ‘Rainbow Puke’).

Software

De software die ik gebruikt heb, is Armoury Crate. Dit is de verzamelsoftware van ASUS om al haar producten te bedienen. Het nadeel van deze software is dat deze alleen draait op Windows en niet op een Mac. Nu ik het al een tijd in gebruik heb, moet ik zeggen dat Armoury Crate met de update stabieler wordt. Voorheen liep de Aura Sync nog weleens vast en dan beweegt het licht bijvoorbeeld niet meer. Dit gebeurt gelukkig steeds minder vaak.

Voor de ASUS ROG Throne Qi zijn 4 tabbladen beschikbaar in de software.

Op de eerste tab is een visualisatie van het opladen van een apparaat op de Qi-lader te vinden. Hier komt ook het niet altijd perfect werken van de ASUS software om de hoek kijken. Als ik er een telefoon op leg, dan blijft hij aangeven dat er geen DC aangesloten is, terwijl de telefoon wel opgeladen wordt.

Bij de tweede tab moet je zijn voor de instellingen van de audio die naar de 3,5mm-poort gestuurd wordt. Hierin kan je switchen tussen stereo of 7.1 virtueel surround, maar ook de equalizer instellen.

Voor de verlichting moet je op de derde tab zijn. Hier kan je voor de Throne Qi de verlichting instellen of koppelen aan Aura Sync, waardoor de bediening van het licht verplaatst naar de Aura Sync-tab in de Armoury Crate. Met de Aura Creator kan je de verschillende vlakken van de stand verschillende kleuren geven.

Eventuele updates voor de firmware van de stand vind je op de vierde tab. Dit kan ook gedaan worden vanaf het update-overzicht in Armoury Crate.

In de praktijk

Bij het aansluiten van de headset stand op stroom dacht ik de RGB verlichting te kunnen zien ,maar zo werkt het jammer genoeg niet. Deze adapter is alleen voor de stroomtoevoer van de Qi-functie. De RGB-verlichting gaat dus alleen maar aan als deze aan de pc aangesloten wordt en in Armoury Crate een verlichtingsoptie gekozen wordt.

Software

De software is intuïtief in gebruik en voldoet aan de verwachtingen die je hebt met betrekking tot geluid en verlichting. Al is deze af en toe nog wel buggy, waardoor het voor kan komen dat er dingen verkeerd getoond worden in de software of dat de Aura Sync niet werkt en alles stil staat.

Kwaliteit

Kwalitatief is de stand ook prima, want hij is stevig en gemaakt van hoogwaardige materialen; het voelt niet aan als gemaakt met goedkoop plastic. Daarnaast is de boog voor het vasthouden van de headset solide, ook als er iemand een schop geeft tegen het bureau. Niet dat ik dat aanraad om te doen natuurlijk.

Conclusie

Na deze headset stand een paar maanden in gebruik te hebben, moet ik zeggen dat ik erg te spreken ben over de RGB-verlichting (samen met Aura Sync) die deze headset stand bied. Het is een waardige aanvulling op de complete setup in mijn kantoor. De Aura Sync zorgt ervoor dat de headset stand meegaat in de volledige RGB-regenboogshow op mijn bureau. Van de ROG Claymore II en ROG Spatha tot aan de Helios is het een groot RGB-feest.

Goedkopere versie

De minpunten voor deze RGB-headset stand zijn eigenlijk verwaarloosbaar. Ja, hij is best prijzig met € 110,-, maar dat is al een stuk betaalbaarder dan de lanceringsprijzen. Die waren indertijd tussen de € 150,- en € 180,-. Al met al krijg je zeker een mooie headset stand, inclusief Qi-snellader voor je telefoon, zodat je kan opladen terwijl je een spelletje aan het spelen bent.

Mocht je minder uit willen geven en niks geven om de Qi-snellader, dan kan je ook het kleiner broertje kopen. Die heeft geen Qi-snellader, maar is specificatiegewijs precies hetzelfde.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid