Beknopte review: Gelid Solutions – CODI6 ARGB Controller Kit

Gadgets

90%
Epische controller!

In het kort

De CODI6 ARGB Controller van Gelid Solutions is niet enkel een doorsnee controller. Je kan met Arduino IDE alles in eigen beheer nemen, waardoor er een flexibel eindproduct ontstaat.

 • Eindoordeel

Verkrijg dit product bij:

Bezoek >>

Beknopte review: Gelid Solutions – CODI6 ARGB Controller Kit

Links;

Tijdens deze beknopte review bespreek ik de CODI6 ARGB Controller Kit van Gelid Solutions. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een controller voor verlichting, ARGB (5V) samen met een PWM fan controller op 12 Volt. Gelid Solutions levert de controller voor een adviesprijs van circa 26 euro. De insteek? Meer ingangen naast je reguliere ingangen op je moederbord, zodat je meer vrijheid krijgt om te spelen met RGB en PWM fans.

De verpakking is een kleurrijk doosje afgebeeld met de diverse functies van de ARGB controller. De verpakkingsinhoud bestaat uit een Gelid gelkussen om de controller in de behuizing te plakken, een USB Type B kabel, een zakje met schroeven voor montage en één SATA-kabel met een 4-pin PWM-aansluiting voor op het moederbord en een 4-pin aansluiting voor op de CODI6 controller zelf.Voordat ik verder ga met de foto’s van de controller moet ik mijzelf even onderbreken. Wat kun je nu verwachten van zo’n CODI6 ARGB Controller? Is het een doorgewinterde fan controller met de toevoeging van ARGB of is er meer? Er is meer! De CODI6 is redelijk uniek en bedoeld voor Arduino, een open source platform voor het zelfprogrammeren van hardware en software. Middels Arduino schrijf je diverse commando’s, waarmee je vervolgens de CODI6 aanstuurt naar eigen zeggen. Dit betreft overigens de Arduino IDE-software, verbinding gaat middels USB, waarna de CODI6 te vinden is in apparaatbeheer van je computer.

De CODI6 ARGB Controller is uitgerust met zes ARGB headers en zes PWM fan headers. Per kanaal ARGB kanaal heb je 4A tot je beschikking, hiermee kun je LED-strips tot 90 LED’s per kanaal aansluiten. Door naar de controller zelf. Deze is voorzien van een acryl omhulsel ter bescherming in het formaat van 2.5 inch. Je kunt de CODI6 op een 2.5 inch SSD mount installeren.Op de printplaat zit een zwarte knop voor het beheren van geschreven functies via Arduino IDE. Hiermee koppel je dus eenvoudig commando’s om deze on-the-fly te besturen. Op de printplaat zit een resetknop voor een volledig reset van de geschreven code. Je kunt ook nog los gaan met extra aansluitingen voor diverse sensoren, denkende aan een bewegingssensor, een IR-sensor of een ultrasone sensor. Bij Arduino is dit enorm uitgebreid, vooral de kenners weten dit te waarderen.
In de praktijk en conclusie De CODI6 is in de basis eigenlijk al een prima controller. Enige verdieping in Arduino is een must voor het schrijven van code voor de besturing van RGB, de fans en overige aansluitingen. Zelf vind ik de CODI6 al een mooi eindproduct als fan controller. Je kunt de controller aansluiten middels de 4-pin PWM-kabel op je moederbord, waarna de CODI6 de fan curves overneemt van je systeem.

Met Arduino ben je instaat om programma’s te schrijven, let wel: dit gaat buiten systemen om zoals AURA van Asus, Mystic Light RGB van MSI, ASRock RGB Sync en RGB Fusion 2.0 van Gigabyte. Een controller als de CODI6 is meer voor de zelfprogrammeur en enthousiasteling. Je kunt mooie combinaties maken met deze controller voor veel minder geld, mits je een beetje handig bent met Arduino. Je kunt zeer degelijke ARGB LED-strips bestellen op diverse Chinese website, waarmee je stukken goedkoper uit bent dan integraties die al aangeboden worden door diverse fabrikanten, enkel dat het programmeren dan nog voor jezelf is.Voor 26 euro is de CODI6 ARGB Controller Kit een geweldige deal. Of je de controller in je behuizing plaatst voor enkel de fan functionaliteiten of voor de Arduino opties; met de CODI6 kun je alle kanten op. Gelid Solutions levert daarmee een geweldig eindproduct en verdient een mooie award voor de CODI6.

TechGaming Award

4 Reacties
 1. Jeroen zegt

  Vraagje is de te gebruiken als argb hub zodat ik de leds aan kan sturen via mystic light op me moederboard.
  En zo ja moet ik daar dan software voor schrijven of is er iets online dat ik kan downloaden.
  Ik een ledcube aansturen maar daar houd het ook mee op.

  1. Pim van der Linde zegt

   Ik durf niet te stellen of Mystic Light directe ondersteuning heeft voor de controller. Op de productpagina onder “Quick Start Guide” is wat meer informatie te vinden.

 2. Stijn zegt

  Heb jij het voor elkaar gekregen om de fan speed aan te passen? Als ik dit in mijn bios doe werkt het niet, en ze staan nu de hele tijd vol aan.
  Heb je overigens ook een goede code gevonden om de fans 1 kleur te geven? Want nu hebben 5 fans dezelfde kleur, maar 3 gaan er telkens aan/uit terwijl de andere 2 gewoon blijven branden.
  mvg Stijn

  1. Pim van der Linde zegt

   Heb je via de BIOS een juiste fan-curve PWM? Kijk ook even of er een BIOS-update beschikbaar is voor de zekerheid. Welk moederbord heb je?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid