Review: Cooler Master ARGB GPU Support Bracket

Videokaarthouder

80%
RGB support voor je GPU

In het kort

Een ARGB Tempered Glass GPU Support Bracket met magnetische basis, welke een mooie toevoeging aan je custom pc build. Die ook nog eens praktisch je videokaart kan ondersteunen tegen doorzakken onder zijn eigen gewicht.

  • Eindoordeel
Cooler Master ARGB GPU Support Bracket
€ 24,90

Wil je meer weten over onze samenwerking met Megekko? Check dan ons reviewbeleid.

Review: Cooler Master ARGB GPU Support Bracket

Links; Navigatie;
Inleiding

Videokaarten worden tegenwoordig groter, langer en zwaarder. Omdat een videokaart op slechts twee plaatsen wordt bevestigd, de behuizing en het moederbord, kan het voorkomen dat de kaart over de tijd heen doorzakt aan het tegenovergestelde einde. Een fenomeen dat ook wel bekend staat als “GPU sag” en vrij normaal is voor kaarten gedurende de levensduur van een GPU.

Gelukkig zijn daar oplossingen voor, waarvan vandaag een stijlvolle: de ARGB GPU Support Bracket van Cooler Master. Deze komt met twee pluspunten: gehard glas en adressable RGB (ARGB). Zodoende kleurt het glas mee met je moederbord en overige RGB-apparatuur. De prijs voor dit accessoire? Ongeveer € 25,- in een gemiddelde webshop. Laten we eens kijken of dat het waard is.

Specificaties

Een overzicht van de specificaties:

Model NumberMca-U000r-Gsbtg-00
Available Color(S)Black
MaterialsAbs Plastic, Tempered Glass
Dimensions (L X W X H)58 X 58 X 177mm / 2.29 X 2.29 X 6.97inch (Incl. Protrusions)
Argb Cable Length510mm/20.1inch
Included Gpu Supports2
Argb ControllerNot Included
Net Weight0.14 Kg / Pcs
Gross Weight0.22 Kg / Pcs
Warranty2 Years
SeriesOthers
Showcase

De GPU Support Bracket komt in een kleine verpakking met de stijl van Cooler Master (zwart/paars). Bij het openen van de verpakking zien we de inhoud netjes en stevig verpakt in schuim. Waarbij het Tempered Glass netjes in een hoesje zit, zodat deze niet beschadigd raakt.

In de verpakking zit een handleiding, de Tempered Glass ARGB Support Bracket, twee GPU-houders voor verschillende oriëntatie en een doekje om het glas van vingerafdrukken te ontdoen. Er zit geen ARGB-controller bij, dus je moet deze aansluiten op een ARGB-header op het moederbord of een controller in de kast.

Er wordt geen splitter meegeleverd, dus mocht je geen plek meer hebben in de case (zoals ik), dan heb je een extra splitterkabel nodig. Die zijn bij Cooler Master ook gewoon te verkrijgen: Cooler Master A-RGB 1-to-3 splitter cable.

In de praktijk

De ARGB GPU Support Bracket heeft een magnetische basis, waardoor deze stevig in je case blijft staan – ook als je de behuizing zou verplaatsen. De magneet is zelfs sterk genoeg om de houder horizontaal in de case te bevestigen. Al kan het dan natuurlijk geen dienst doen als GPU-houder, maar wel als ARGB-accessoire.

Bij de bracket zitten twee GPU-houders die je kan bevestigen aan de standaard van gehard glas. Je kan de standaard naast of voor de GPU zetten en de twee verschillende houders zorgen ervoor dat je genoeg variatie hebt om neer te zetten.

Conclusie

Voor ongeveer € 25,- biedt Cooler Master een mooie ARGB GPU Support Bracket. Het is een puike toevoeging aan elke pc-build met RGB. Daarnaast ondersteunt het de GPU waar nodig en zorgt het dus voor extra ARGB-spektakel. Als RGB-fanboy ben ik logischerwijs erg te spreken over deze toevoeging aan mijn pc. Ik zeg altijd: hoe meer RGB, des te beter.

In combinatie met de optionele 1-to-3 ARGB splitter van Cooler Master – mocht dat nodig zijn in je setup – heb ik nu een extra spot voor nóg meer ARGB-accessoires in de toekomst. Kortom, dat is mede handig en iets om in acht te houden voor je aankoop.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid