Review: Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit Ver.3

VGA Holder met Riser Cable

95%
Een verbeterde versie!

In het kort

De Cooler Master Universal Vertical Graphics Card Holder Kit Ver.3 is een verbeterde versie van zijn kleinere broertje. Deze uiting is steviger en flexibeler met inbouwen en gebruikt nu de PCIe 4.0 x16-riser cable. Moderne videokaarten kan je dus prima met deze houder inbouwen.

  • Eindoordeel
Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit - Ver. 3 Black
€ 69,90

Wil je meer weten over onze samenwerking met Megekko? Check dan ons reviewbeleid.

Review: Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit Ver.3

Links; Navigatie;

Inleiding

De nieuwe Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit Ver.3 is een doorontwikkeling op Ver.2 die ik in januari 2021 heb getest. De review van die voorgaande versie vind je hier. De houder is een complete oplossing voor een verticale bevestiging van je videokaart in de behuizing, zelfs wanneer de PCIe-sloten in de behuizing metalen tussenschotten hebben.

De Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit Ver.3 is verkrijgbaar bij onze webshoppartner Megekko voor € 69,90. Daarmee is Ver.3 zowaar drie tientjes duurder dan Ver.2; dat vanwege de toevoeging van een PCIe 4.0-riser cable. Wil je overigens meer weten over onze samenwerking met Megekko? Check dan ons reviewbeleid.

Specificaties

Hieronder treffen we de specificaties aan;

AfmetingenVGA Houder249×148.1×141.8mm (gesloten)
305×178.1×141.8mm (volledig open)
Riser Cable165mm
Ondersteunde Grafische KaartenElke lengte, tot 3 slot breed
Rise Cable ModelRise Cable PCIe 4.0 x16
Benodigde PCI sloten6 PCI sloten zijn nodig voor bevestigen
NotitieDit product is compatibel met de PCI-E 4.0 specificatie en lager.
Compatibiliteit

Deze videokaarthouder en Riser Cable zijn universeel, dus ze zouden in bijna elke behuizing moeten passen. Het is een houder gemaakt van stevig dik staal, waardoor zelfs de zwaarste kaarten niet moeten doorzakken. De houder kan ook gebruikt worden met videokaarten die drie PCIe-sloten gebruiken. Let wel dat de houder dan mogelijk uitgeschoven moet worden, zodat de kabels goed passen.

In tegenstelling tot zijn broertje, de Ver.2, is deze kaart ook geschikt voor de nieuwe ‘Blow Through’-designs van de videokaarten. Dit zorgt er voor dat de kaart de warmte gewoon kwijt kan richting het moederbord.

Showcase

De videokaarthouder komt in een stevige doos. Ditmaal niet ‘plain’ bruin, maar met de nieuwe huisstijl van Cooler Master op de doos. Ook nu worden er netjes schroefjes e.d. meegeleverd om deze houder en je grafische kaart vast te zetten.

In deze versie is de slede voor de grafische kaart wel in meer standen te verstellen. In de breedte kan deze versteld worden en in de diepte.

De Ver.3-houder is visueel wel wat verschillend van de Ver.2 houder en ook wat gebruiksvriendelijker in de installatie. Hieronder zie je beide versies naast elkaar: de Ver.2 links en Ver.3 rechts.

In de praktijk

In tegenstelling tot de vorige versie van deze houder is deze makkelijker te installeren. Je hebt geen gereedschap nodig om de kaart te verschuiven in zijn houder. Dit maakt het installeren wel makkelijker dan de vorige versie, omdat je nu de kaart naar boven kan schuiven bij installatie. Daardoor kan je beter bij het moederbord, waarna je de kaart naar achteren schuift.

De houder doet zijn werk zoals je dat mag verwachten. Ik merk wel dat deze houder wat meer beweging in zich heeft met betrekking tot de versie 2. Dat komt, vermoed ik, door de manier waarop je de slede in lengte kan veranderen. Dat gebeurt met de twee rubberen verstelknoppen bovenin, waardoor er wat meer speling in de houder komt.

Conclusie

Ik ben zeker te spreken over de Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit Ver. 3. Deze houder zou beter kunnen scoren ten opzichte van de Ver.2 door alle verbeteringen in instelbaarheid en design. Echter kom ik vanwege de speling in de houder, wat gebonden is aan de grotere verstelbaarheid, op eenzelfde score uit als bij de Ver.2. Wellicht is de verstelbaarheid, ofwel stabiliteit verder te verbeteren in een Ver. 4.

De riser cable zelf is net als bij de Ver.2. aan de stugge kant. De kabel is ook dikker geworden; dit natuurlijk vanwege de PCIe 4.0 x16-specificatie. Omdat de kaart ver genoeg van het moederbord af is gemonteerd, maakt het niet heel erg uit dat te kabel aan de stugge kant is. Er is immers ruimte genoeg achter de kaart om de kabel mooi te plaatsen. Deze ruimte zorgt er ook voor dat er nog voldoende ventilatie achter de videokaart langs over het moederbord loopt, waardoor de M.2-sloten ook frisse lucht krijgen.

Deze videokaarthouder is zeker een aanrader; zijn broertje was dat al en deze versie is in veel opzichten verbeterd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid