Wil je meer weten over onze samenwerking met Megekko? Check dan ons reviewbeleid.
Review: Cooler Master TD500 MAX
Links; Navigatie;De Cooler Master TD500 is de eerste ATX kast waar een MAX uiting van verschijnt, de TD500 MAX. De MAX-aanduiding betekend dat deze kast met een ingebouwde PSU en AIO verkocht wordt. De PSU die we in deze behuizing vinden is de GXII Gold 850W ATX 3.0 PSU, dit beestje is genoeg om zelfs een RTX 4090 Ti te voorzien van voldoende vermogen. De AIO die we in de TD500 MAX is een speciaal aangepaste versie van de Atmos 360, deze speciale versie heeft een dikkere radiator die maar liefst 38mm dik is.
Naast deze super pre-installed onderdelen biedt deze kast natuurlijk ook de “superbe look" van de TD500. Dit betekent niet alleen het heerlijke uitziende mesh van de TD-serie, maar ook de unieke glazen plaat aan de voorzijde. Als kers op de taart is de kast uitgevoerd in gunmetal gray die er in de praktijk oogstrelend mooi uitziet. Dit zullen jullie natuurlijk zien in de showcase en het inbouwsegment.
De TD500 MAX is verkrijgbaar bij onze webshop partner Megekko. De actuele prijs vind je bovenaan deze review.
Hieronder treffen we de specificaties aan;
Cooler Master TD500 MAX | |
---|---|
Moederbord ondersteuning | ATX, Micro-ATX, Mini-ITX |
Materiaal | Staal, getemperd glas, plastic |
Geïnstalleerde ventilatoren | Front: 3x AIO Mobius120P ARGB fans Rear: 1x CF120 ARGB fan |
Geïnstalleerde controller | ARGB Hub |
Geïnstalleerde AIO | ML360 Atmos MAX versie |
Geïnstalleerde PSU | GX II Gold 850W ATX3.0 MAX versie (extra PCIe 6+2 Pin kabel kan gratis aangevraagd worden via de klantenservice) |
Fan lay-out | Front: 3x120mm, 2x140mm Top: 3x120mm, 2x140mm Rear: 1x120mm |
Radiator instalatie | Front: 360mm, 240mm Top: 360mm, 240mm Rear: 120mm |
Maxiale PSU lengte | 200mm (pre-installed PSU lenght 160mm) |
Maximale GPU lengte | 380mm met pre-installed AIO |
Expansie Slots | 7 |
Maximale hoogte CPU koeler | 165mm |
I/O paneel | 1x USB 3.2 Gen 2×2 Type-C 2x USB 3.2 Type A 3,5mm Audio combo (audio in/out) |
Verwijderbare stof filters | Voorkant, onderkant |
Afmetingen | |
Lengte | 499mm |
Breedte | 210mm |
Hoogte | 500mm |
MAX
De MAX-aanduiding van deze behuizing vertelt ons dat er vooraf een AIO en een PSU geïnstalleerd zijn. Zoals in de inleiding al aan gaf zijn dit de GXII Gold 850W ATX 3.0 PSU en de unieke Atmos 360mm. De unieke radiator van deze Atmos 360 vinden we alleen in de TD500 MAX en is 38mm dik tegenover de 27mm van de reguliere Atmos radiator. Ook is deze koeler uitgerust met de Mobius 120P ARGB fans. Deze geven een net wat hogere luchtdruk dan de Sickleflow Edge 120mm fans. Andere coole feature is de mogelijkheid om een custom kop op het koelblok te zetten, via de productpagina van de Atmos 360 kom je op een pagina van printables.com waar je veel verschillende ontwerpen hiervoor kan vinden. Deze kun je 3D-printen en op je koelblok van de Atmos 360 plaatsen.
De GXII Gold ATX 3.0 PSU is zoals de naam al doet vermoeden 850 Watt en voldoet aan de ATX 3.0 standaard. Deze PSU is dus ook uitgerust met de 12VHPWR-connector.
In de behuizing zit ook nog een andere hele coole feature, in de moederbord tray zitten namelijk connectoren voor de moederbord powerkabels en één voor een 8-pins PCIe kabel. De zogenaamde two-stage connectoren. Aan de achterzijde zitten de kabels van de PSU reeds aangesloten. Bij de behuizing worden ook losse korte kabels meegeleverd waarmee het moederbord aangesloten kan worden op deze connectoren. Voor de 8-pins PCIe aansluiting kan een extra kabel aangevraagd worden via de klantenservice van Cooler Master.
De laatste feature die ik hier zal benoemen is het speciale compartiment voor de schroeven dat in de shroud van de behuizing zit. Achter een klepje vind je een vakje met gewone en stand-off schroeven. Ook vind je hier een hulpstukje om de stand-off schroeven los te draaien.
De Cooler Master TD500 MAX komt in de voor Cooler Master behuizingen kenmerkende simpele bruine doos aan. Op de doos vinden we wat algemene informatie over de TD500 MAX. Als we deze openen worden we direct verrast door een cut-out in het piepschuim. Hierin vinden we de kabels en andere accessoires voor deze behuizing. Hierin zitten ook de mounts voor de Atmos 360.
Dan een rondje om de TD500 MAX heen. Te beginnen bij het glazen zijpaneel, hierin is het patroon van de voorzijde deels doorgevoerd. Dit is gedaan door groeve in het getemperde glas aan te brengen. Binnenin zien we de Atmos al verstopt liggen maar die komt onder het kopje binnenkant aan de beurt.
Als we de kast dan draaien zien we de voorzijde met het kenmerkende vette design van de TD-serie, ik was hier al gecharmeerd van bij mijn review van de MasterBox TD300 Mesh, maar in de TD500 MAX komt dit nog mooier tot zijn recht. Het in zwart uitgevoerde Cooler Master logo versterkt de slick look van deze behuizing. We zien hier ook voor het eerst goed de prachtige gunmetal gray kleur van deze kast.
Aan de achterkant zien we mooi het contrast tussen het grijs en het zwart van de binnenzijde. Onderaan zien we de GXII Gold ATX 3.0 PSU al zitten. Op de laatste foto zien we de gunmetal gray in al zijn glorie. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe vet deze kleur is, op de foto is hij al mooi maar met het blote oog komt deze kleur pas echt tot zijn recht.
Dan een korte blik op de bovenkant van de TD500 MAX, hier zien we het magnetische stoffilter. Onder dit filter zien we de bracket voor het monteren van fans aan de bovenzijde. Dan de onderzijde, hier zien we ook een verwijderbaar stoffilter, deze kan uit de behuizing geschoven worden. Als afsluiter de I/O van deze kast. We zien hier de twee USB Type-A poorten, de USB Type-C poort, de 3,5mm audio aansluiting en natuurlijk de powerknop. Als laatste is er nog een knop om de RGB te veranderen, mits de kabel hiervan natuurlijk aangesloten wordt.
Onze reis langs de binnenkant van deze behuizing beginnen we met de panelen die deze binnenkant omsluiten. Beide panelen zijn toolless te verwijderen. Aan de voorzijde zien we als eerste het nog ingepakte koelblok van de Atmos 360, deze zit goed beschermd en vastgemaakt voor transport. Aan de achterzijde zien we dat al een hele lading kabels aanwezig is. Dit is echter ook alles dat in deze behuizing zal komen en het meeste daarvan is reeds aangesloten. Dit zal bijdragen aan een prettige inbouwervaring.
Na wat uitpakwerk is het koelblok van de Atmos 360 mooi te zien, hier zit het blok nog wel verpakt in een plastic kap om deze te beschermen tot aan het inbouwen. Aan het andere eind van de slangen, die aan dit koelblok zitten, vinden we de custom radiator van de Atmos 360. Alle kabels van de fans zitten reeds aangesloten op de controller aan de achterzijde van de behuizing.
Aan de binnenzijde zien we de drie two-stage connectoren. De eerste twee zijn voor de powerkabels van het moederbord en de derde is voor het aansluiten van een oudere videokaart. Alle nieuwere videokaarten hebben natuurlijk meer PCIe aansluitingen nodig om van voldoende stroom voorzien te worden. Een 12 VHPWR kabel is wel reeds aangesloten op de voeding. Aan de achterzijde zijn de kabels vanuit de voeding reeds aangesloten op de two-stage connectoren.
Dan zijn we aangekomen bij het inbouwen van deze behuizing. Omdat er natuurlijk aal een AIO en een PSU in de behuizing zit in het lijstje hardware dat we in deze kast hebben gepropt niet lang. Als moederbord heb ik de ASRock B760M Steel Legend WiFi gebruikt. Hierin heb ik twee Kingston Fury’s 16GB RGB DDR5 sticks met een snelheid van maar liefst 7600 MT/s geplaatst. Daarnaast hebben we alleen nog een GPU nodig en dat is de PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER geworden.
Het proces van inbouwen was met deze behuizing een eitje, ik ben hier net iets meer dan een halfuur mee bezig geweest. Na het werkgeheugen en de processor in het moederbord te hebben geplaatst, heb ik de Steel Legend in de TD500 geschroefd. Ik heb hiervoor schroeven gebruikt die we op kantoor hadden liggen omdat ik de schroeven opslag in de PSU-shroud nog niet had ontdekt. Vervolgens was het een kwestie van de I/O aansluiten en de meegeleverde mobo power kabels in de 2-stage connectoren pluggen.
Daarna is het de beurt aan de Cooler Master Atmos 360 om aangesloten te worden. Met de meegeleverde brackets is dat een klusje dat gemakkelijk te doen is. Let wel op dat je het koelblok zo monteert dat het Cooler Master logo rechtop uitkomt. Al werkt de pomp uiteraard net zo goed als het logo niet rechtop staat, in sommige builds komt het nou eenmaal zo uit. Als afsluiting hoeft dan alleen nog maar de videokaart in het moederbord geklikt te worden en moet de 12 VHPWR-connector te worden aangesloten.
Omdat de AIO en de PSU al in de behuizing zitten en de kabels van de PSU voor een deel ook al aangesloten zijn ben je in een vloek en een zucht klaar met het inbouwen van de TD500 MAX. Het is wel zaak aan de achterzijde je kabels goed te managen omdat je natuurlijk zeer beperkte ruimte hebt in een standaard ATX-behuizing. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met het eindresultaat van deze build.
Het eindresultaat van deze build mag er zeker zijn. Het is een lekker cleane build geworden die toch gevuld is met high-end apparatuur. De kabels die Cooler Master meelevert voor de two-stage connectoren zien er gaaf uit en helpen met de cleane look van de build. Het kabelwerk aan de achterkant is gezien de ruimte best aardig weg te werken en de behuizing gaat nog gemakkelijk dicht, wat niet altijd het geval is bij ATX behuizingen.
De Cooler Master TD500 MAX is de eerste ATX behuizing met de MAX-aanduiding, maar is deze combinatie ook helemaal de MAX? Je leest het in deze conclusie.
Naast de 850W voeding en de custom Atmos 360 AIO-koeler is deze kast uitgerust met nog een aantal erg mooie features. Zo is er de keurige schroeven opslag in de PSU-shroud en de gepatenteerde two-stage connectoren. Ook is er de prachtige gunmetal gray kleur van de TD500 MAX.
Al deze features samen maken dat het inbouwen van deze kast een heerlijke en relaxte ervaring is. Ook is het erg prettig dat je met het aankopen van de TD500 MAX al een have build in handen hebt. Als je de onderdelen van deze behuizing los aan zou schaffen zou je iets lager uitkomen maar je mist dan wel de extra features, zoals de custom AIO en de schroevenopslag die deze kast biedt en natuurlijk ook de unieke kleur. Persoonlijk vind ik deze upgrades ten opzichte van de losse producten zeker de meerprijs waard.
Voor de, huidige, prijs van € 459,90,- krijg je een behuizing met custom AIO en voeding die je niet alleen een bouwgemak van jewelste geven maar ook een unieke set die een zeer solide basis is voor een high-end build. Ik vind de Cooler Master TD500 MAX dan ook een echte aanrader en voor de features ook nog een prima geprijsde optie.