Sponsor

Review: Corsair ST100 RGB Headset Stand

Headset stand

80%
Premium Headset Stand? Klopt!

In het kort

Met de Corsair ST100 Headset Stand brengt de fabrikant daadwerkelijk een 'premium' headset stand uit die luxe uitstraalt, kwalitatief aanvoelt en in de praktijk leuke features biedt.

  • Eindoordeel

Review: Corsair ST100 RGB Headset Stand

Link: Navigatie:

Inleiding

De ST100 RGB Headset Stand van Corsair is al enige tijd op de markt te vinden, maar er is gevraagd om alsnog een blik te werpen op dit stukje randapparatuur. Dat doen we natuurlijk met alle plezier. Bovendien maakt de prijs van € 70,- het interessant om te bespreken, want dat is een flink bedrag voor een headset stand. Wat maakt de ST100-stand zo premium? Er zit aanpasbare RGB op, een tweetal USB-poorten en zelfs 7.1 virtual surround middels de 3,5mm-ingang. Is deze headset stand de investering waard? Laten we dat bekijken!

Specificaties

Dit zijn de specificaties van de headset stand:

SpecificationsCorsair ST100 RGB Headset Stand
Gewicht0,7 kg
SoftwareiCUE
RGBJa
Aanwezig in de verpakkingST100 RGB Premium Headset Stand, USB 3.1 (Gen 1), Micro B cable, 1.8m Quick Start Guide, Warranty Card
Aansluitingen2x USB 3.1 & 3,5mm analoog

Op de website van Corsair zijn de specificaties van de ST100 summier, dus deze zijn handmatig aangevuld. Wat valt er op aan de specificaties? Als eerste is er aanpasbare RGB-verlichting voor de liefhebber, die handmatig bediend kan worden met de iCUE-software van Corsair. Daarnaast zijn er twee USB-poorten te vinden van 5 Gbps en een 3,5mm-ingang die ondersteuning biedt voor 7.1 virtueel surround. Een korte opsomming, maar het is duidelijk wat de ST100 te bieden heeft.

Showcase

Allereerst bekijken we de doos van de ST100. Deze bezit een mooi ontwerp en voelt premium aan. De doos is een kleurrijke, wat ongetwijfeld verwijst naar de RGB-verlichting die op het apparaatje te vinden is. Bij het openen van de doos treffen we de boekjes en handleiding aan, alsmede de meegeleverde kabel.

Op de foto’s is het niet te zien, maar de stand zat netjes verpakt in piepschuim. Eén voor het bovengedeelte van de stand en één stuk piepschuim om de onderkant te beschermen. Met het piepschuim verwijderd, zien we de Corsair ST100 RGB Headset Stand in zijn geheel. Aan de voorkant zien we het welbekende logo, het schip van Corsair. Aan de rechterkant van de voet treffen we een USB 3.1-poort aan, gevolgd met een 3.5mm-jackaansluiting. Op de achterkant zit een USB-aansluiting waarmee verbonden kan worden met de pc en aan de linkerkant zien we geen aansluitingen.

Hieronder zien we nog een close-up-shot van het logo. Gevolgd door een bovenaanzicht van de headset stand. Vanaf boven bekeken, zien we nog een USB 3.1-aansluiting. Deze kan gebruikt worden om je headset makkelijk te laten verbinden om op te laden. Op de andere foto’s zien we nog enkele shots van het statief. Hier is goed te zien dat de RGB onderop de stand zit. Tijd om door te gaan naar de software.

Software

De software die Corsair gebruikt is iCUE. Wat kan je er allemaal mee voor de ST100? Op onderstaande afbeeldingen kan je zien wat de software biedt. Zo bekijken we als eerste het hoofdmenu. Hier zie je dat de Corsair ST100 RGB Headset Stand is aangesloten. Er kunnen scènes geselecteerd worden die de RGB-verlichting besturen. Wat ook opvalt, is dat de software de prestaties van de processor meet. Een bijkomstige handigheid.

Als we specifieker op de scènes induiken kan je standaard sjablonen uitzoeken, maar je kan ook zelf eigen scènes maken. Er is dus voor ieder wat wils.

Indien een er een nieuwe scène gemaakt wordt, kan je deze aanpassen naar smaak. Te weten dat je de scène een naam kan geven, gevolgd door welk effect je wil toepassen. Daarnaast kan je de snelheid en de klokrotatie helemaal aanpassen naar wens.

Hieronder nog een screenshot wat het dashboard van de iCUE. In dit geval zien we alleen de prestaties van de processor.

Hier zien we nog een een keuzemenu, waaruit gekozen kan worden inzake de effecten of de Equalizer.

In de praktijk

Unboxing
Aangezien de ST100 een premium headset stand is, heb ik de unboxing en eerste ervaring ook als dusdanig benaderd. Zoals aangegeven bij de showcase is dat goed bevallen. Bij het uit de doos grijpen, wist ik meteen dat ik te maken heb met iets unieks en luxueus. De headset stand zelf voelt ook heel degelijk aan en het ontwerp mag er wezen. Het metaal is verder mooi afgewerkt en zoals hieronder zichtbaar in de foto komt de RGB-verlichting goed tot zijn recht.

Gebruik en software
Om die RGB-verlichting naar wens aan te passen, kan je terecht in de benoemde iCUE-software. Bij het aansluiten vliegt de RGB aan en na installatie van iCUE kon ik echt beginnen met het tweaken van de verlichting. Mij viel wel op dat de software “zwaarder” in processor- en geheugenverbruik dan andere software. Misschien heeft dit te maken met het uitlezen van systeemwaardes, zoals van de processor.

Verder oogt het gebruik van de software simpel. Je hebt snel door waar alles voor staat en wat je ermee kan doen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een standaardscène die iets is aangepast in de snelheid. De keuze uit verschillende thema’s c.q. scènes vind ik wel een dik pluspunt. Voor ieder wat wils.

Aangezien ik een iPhone bezit, heb ik niet de output kunnen testen met virtueel surround audio. Corsair had helaas ook geen headset bijgeleverd om dit te testen met één van haar producten. Wel heb ik de USB-poorten kunnen testen en het opladen van apparaten daarmee. Kortom, dat zit gewoon snor.

Conclusie

Tijd om deze review omtrent de ST100 RGB Headset Stand te concluderen. Al met al moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit van de headset stand. Deze oogt mooi bij het neerzetten, hetzij ergens in de kamer of op het bureau. Met deze premium stand haal je dus klasse in huis. Wat ook hier mooi bij hoort, is een draadloze headset met klasse, zoals de Virtuoso RGB WIRELESS XT. Die mocht voor deze review uitblijven, maar wie weet vaart die headset binnenkort nog de goede koers naar ons toe op kantoor.

In de praktijk kan ik geen minpunt bedenken voor de Corsair ST100, dan alleen dat de specificaties op de offiële website wat summier zijn. Gelukkig doet dat niet af aan zaken zoals de bouwkwaliteit, een leuk stukje verlichting en het gebruik in de praktijk. Je betaalt er een degelijke prijs voor, maar het oogt me de moeite waard. Zeker als je een liefhebber bent van RGB-verlichting en laten we wel wezen, dat is waar Corsair duidelijk op mikt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid