Review: Fresh ‘n Rebel Twins 3 (Dreamy Lilac)

In-ear oordopjes

90%
Ze is een 10, maar...

In het kort

De Fresh 'n Rebel Twins 3 is een fantastisch draadloos oordopsetje voor iedereen met een gemiddeld budget en zoekende naar een arsenaal aan features. Met het modieuze design en een brede keuze aan kleuropties, voor een adviesprijs van € 79,99, krijg je een heerlijk veelzijdig apparaatje.

  • Eindoordeel

Review: Fresh ‘n Rebel Twins 3 (Dreamy Lilac)

Links; Navigatie;
Inleiding

Om terug te keren in het comfort binnen reviews begin ik weer eens aan een nieuw product. Ditmaal van niemand minder dan Fresh ‘n Rebel, waar de keuze is gevallen op de Twins 3 True Wireless Earbuds. En wat een keuze had ik in kleuren, zeg! Ik had daarom dan ook heel even keuzestress met wat ik nu zou moeten nemen.

Ik heb de keuze dan ook laten afhangen van eerder gereviewde producten van mijn collega’s. Dan hebben we het over de Code ANC in Ruby Red bijvoorbeeld, wat tevens een prachtige review is en het zeker waard om even te lezen. Deze kleur was ook beschikbaar voor de oortjes, maar mijn oog viel meteen op Dreamy Lilac. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt.

Naast de keuze in kleurtjes was er ook nog een keuze in de oortjes zelf. Er zijn twee opties om uit te kiezen: de oortjes zonder verwisselbare tips en mét verwisselbare tips. Met de verwisselbare tips krijg je er drie setjes aan losse eartips bij voor de juiste pasvorm. Ikzelf verkies ze zonder de tips, omdat ik dit persoonlijk mooier vind.

Beide versies hebben overigens dezelfde adviesprijs van € 79,99. Voor dat geld belooft Fresh ‘n Rebel o.a. “kristalheldere telefoongesprekken” en een breed arsenaal aan andere features op de Twins 3. Is dat in de praktijk ook zo? Dat gaan wij bekijken in mijn review.

Specificaties

Hieronder treffen we de specificaties aan;

Features van de Fresh ‘n Rebel Twins 3
Bluetooth Wireless 5.0
Auto Pairing
Wireless Charging
Wired Charging USB to USB-C
Dual Master
Advanced Microphones (ENC)
True Wireless
High Quality Audio
Speech Assistant
Splash Waterproof IPX4
Auto Pause in-ear detection
Touch Control
Charging Time Box: 2 hours
Charging Time Earbuds: 1.5 hours
Play Time Earbuds: 6 hours
Play Time Box: 27 hours
Colours: Silky Sand, Dried Green, Dreamy Lilac, Safari Red, Steel Blue, Storm Grey
True wireless en meer

Fresh ‘n Rebel’s eigen slogan voor de Twins 3 benoemt kristalheldere telefoongesprekken dankzij de ENC-microfoons (Environmental Noise Cancellation). Daarmee worden externe geluiden gedempt en dat kan geluidskwaliteit in gesprekken zeker ten goede komen. Verder zijn er in-ear sensoren voor automatische pauzering en krijg je touch-bediening, ondersteuning voor spraakassistenten en een spatwaterbestendigheid.

De batterijduur van de oortjes is afhankelijk van je gebruik en eventueel opladen tussendoor. Je kan de Twins 3 tussendoor in de charging box plaatsen, waardoor je maximaal zo’n 27 uur aan luistertijd zou kunnen genieten. Het opladen van de oortjes moet anderhalf uur duren en de box zelf twee uur.

Hoewel dit mijn eerste review van draadloze oortjes is, heb ik er talloze in de oren gehad. Zo wil ik graag kritisch kijken naar de opties die geboden worden in de features. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de audiokwaliteit. Gezien ik dol ben op audio-apparatuur zal ik deze oordopjes dan ook flink op de test nemen.

Showcase

Het uitpakproces was weer een genot. Fresh ‘n Rebel geeft een modieus en kleurrijk doosje mee met een voldoenend binnenkantje. Ik was dan ook gehypet toen ik dit mooie dametje uit het doosje mocht halen.

Bij het maken van de foto’s heb ik besloten een eerbetoon te schieten aan mijn allerbeste pluizige vriendje. Mijn lieve maatje, mijn wereldje en mijn kroel partner Spirit heb ik met onwijs veel (fysieke) pijn in mijn hart in moeten laten slapen toen ik bezig was met deze review. Ik vond dit gedeelte dan ook oprecht het moeilijkste gedeelte om dit keer te voltooien.

Met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen neem ik jullie mee in deze showcase, in de hoop dat jullie een stukje mee kunnen krijgen van de liefde voor mijn vriendje.

Eenmaal het doosje opengemaakt, was ik wederom tevreden met de inhoud. De prachtige oplaadcase – eveneens lilac – kwam tevoorschijn. Ik moest mijzelf wel even bedwingen ze niet meteen er uit te trekken en in mijn oren te proppen. Eerst de foto’s maar afmaken natuurlijk.

In de verpakking bevindt zich de gehele case inclusief de draadloze oortjes in een prachtige lila kleur. Op de case zelf zit het logo van Fresh ‘n Rebel bedrukt in het wit. Verder in het doosje vinden we een USB-A naar USB-C kabel voor het bedrade oplaadproces en een kleine handleiding. De case ligt bevestigd in een schuimrubberen vakje, zodat het niet door het doosje heen vliegt tijdens het bezorgen.

Onderop de case bevindt zich de USB-C-poort voor het bedraad opladen. Rechts van de USB-C-poort is de resetknop te vinden. Die zorgt er voor dat alle verbindingen die opgeslagen zijn, worden verwijderd. Links van het oplaadpoortje bevindt zich een ledindicator die oplicht tijdens het opladen. Als het ledlampje knippert, is het oplaadproces nog in gang. Zodra het ledlampje blijft branden, is het apparaat volledig opgeladen.

Binnenin de case bevinden zich de uitsparingen voor beide oortjes. In het midden, tussen de uitsparingen in, bevinden zich vier ledlampjes. Die lampjes duiden aan hoeveel oplaadbeurten er nog over zijn om de oortjes op te laden in de case.

Oh, en natuurlijk niet te vergeten: de lilagekleurde oordopjes zelf, waar ik de kleur toch echt prachtig vind. Tijd om ze in de oren te stoppen!

Ter nagedachtenis van mijn pluizige beste vriendje Spirit.

In de praktijk

Bij de praktijkervaring kijken we naar diverse zaken, waaronder comfort, kwaliteit en batterijduur.

Eerste indruk en verbinden

Na de emotionele poespas van het fotograferen, brak het moment aan om de Twins 3 te testen. Om 8:15 in de ochtend de fiets uit de schuur geyeet, tassen in mijn fietstassen gepropt en mijn andere poezenvriendinnetje gedag gezegd. Die laatste is belangrijk, alsmede een watercheck, want anders word ik bij thuiskomst niet meer aangekeken. Vervolgens tijd om – wat enthousiaster dan normaal – naar werk te vertrekken en de Twins in het oorkanaaltje te rammen met Five Finger Death Punch aan. Heerlijk zo vroeg in de ochtend om even lekker wakker te worden.

Zonder teveel gedoe verbinden de Twins 3 met je telefoon. Het feit dat ze bij het openen van het doosje automatisch verbinden, na de eerste keer verbinden, is voor mij een opluchting. Ik heb ontiegelijk veel draadloze oortjes in mijn bezit; mensen die mij kennen, weten dat ik naast RGB-verlichting verslaafd ben aan audio-apparatuur.

Maar goed, het is dusver bij de merken van mijn diverse oortjes een gedoe geweest. Dan verbinden ze weer niet en moet je ze weer opnieuw koppelen… – geen zin in, zo vroeg op de ochtend. Bij de Twins 3 is dit totaal dus niet het geval en dat was een verademing! We vertrekken dan ook vol goede moed van huis om het draagcomfort uit te gaan testen.

Comfort

Het gedeelte van de oortjes dat in je oorkanaal gaat, is wat zachter dan de rest van het oordopje. Dat klinkt logisch, maar gezien ik voor de Twins 3 zonder verwisselbare eartips gekozen had, was ik toch wel wat huiverig. Door mijn piercing krijg ik vaak snel pijn aan mijn oor, omdat het oordopje tegen de binnenkant van mijn piercing drukt.

Ik fiets er ongeveer 40 tot 45 minuten over om op mijn werk te komen. Normaal gesproken heb ik tegen die tijd al flinke pijn in mijn linkeroor vanwege de pasvormen van de andere oortjes die ik in mijn bezit heb. Erg naar natuurlijk. Ik heb zowel normale oortjes als oortjes met verwisselbare, zachte rubberen eartips. En beide types veroorzaken flinke pijn in mijn oor bij de eerste 20 minuten al.

Ik kan met veel enthousiasme zeggen dat ik de Twins 3 nauwelijks gevoeld heb onderweg. Pas tegen het einde van mijn rit begon mijn oor wat te zeuren, maar geen helse pijn alsof iemand je piercing uit je oor rukt van een kilometer afstand met mach acht. Naar mijn mening is het draagcomfort dan ook prima voor mieperkontjes zoals ik, dankzij het zachte rubber dat het in-oor gedeelte omvat.

Na de rit van 45 minuten heb ik ze dan ook met tegenzin weer uit mijn trommelvlies getrokken. Ook om wederom weer verbaasd te staan dat het rubberen gedeelte niet klam stond van het zweet. Wat normaliter logisch is na een stuk fietsen dat er zelfs zweet uit je oren komt. De oortjes bleven zweetvrij en gleden dus ook niet uit mijn oren. Fantastisch, toch?

Batterij

De batterijduur van de Twins 3 is zacht uitgedrukt waanzinnig. Na het uitpakken van deze fashion-chick heb ik ze meteen in gebruik genomen zonder eerst op te laden. De charging case gaf aan dat ik nog aardig wat tijd had zonder ze te hoeven opladen. Daar was dus ook niet om gelogen.

Ten tijde van deze review heb ik heb de oortjes al dik anderhalve week in mijn bezit en gebruik. Ik heb ze enkele keren op de draadloze en bedrade oplader gehad om het opladen uit te testen – wat tevens prima werkt. Ze zijn nog geen enkele keer leeg geweest en dat terwijl ik ze veel gebruik. Dit is zéér positief, dus daar ben ik over te spreken.

Het draadloos opladen werkt feilloos met verschillende draadloze opladers. Thuis heb ik een heel oplaadstation voor mijn telefoon, iWatch en eventueel de EarPods van Apple. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gewoon de Twins 3 erop geschoven. Het werkt per-fect! Wat nou, Apple EarPods? Gewoon de Fresh ‘n Rebel Twins 3! Met een oplader van 25 watt kreeg ik in 10 minuten al twee laadsessies voor de losse oortjes erbij.

Spatwaterdichtheid (IPX4)

Laten we het gedeelte waterdichtheid meteen maar even bij het staartje grijpen en met deur en al in huis vallen. Ik kan je vertellen dat deze madame waterdicht is. Niet geheel gepland getest, maar hé, als een situatie zich voordoet om twee vliegen in één klap met een solide baksteen te slopen, dan pakken we dit natuurlijk gretig aan.

Het zit namelijk zo: ik was recentelijk op vakantie naar Limburg Center Parcs. Lekker in een VIP Cottage waar zich ook een bad bevond. Tja, met een bad ben je mij dus eigenlijk de rest van de vakantie gewoon kwijt. Nu heb ik mij natuurlijk ingehouden, zodat degene waar ik mee was, geen reddingswerkers hoefde te bellen om mijn uitgedroogde lichaam van de badrand te pellen. Ik ben braaf alleen ‘s avonds het bad in gesprongen. Met gróte tegenzin natuurlijk.

Geen betere setting dan heerlijk in bad te liggen met je oortjes in en wat relaxende muziek – wat ik dus ook de tweede avond ging toepassen met de Twins 3 – je voelt hem natuurlijk al aankomen. Ik plonste zo enthousiast het bad in dat ik vergat mijn oordopjes IN mijn oorkanaal te rammen, mijn telefoon neer te leggen buiten het bad en mijn horloge af te doen. Jawel, deze droeftoeter sprong in het bad mét telefoon, iWatch EN oortjes nog in en om het handje. Oeps. Dit heb ik tevens niet verteld aan mijn medevakantieganger, dus dit is ons geheim (niet verklappen, hé).

Ik kan jullie dus zonder twijfel melden dat de nodige scheldwoorden door de badkamer vlogen. Geen idee of mijn travel companion mij heeft gehoord of niet, maar ik kan bevestigen dat de oortjes daadwerkelijk waterdicht zijn. Mijn telefoon en horloge tevens ook. Alleen ga ik dit niet een tweede keer uittesten en raad ik dit vooralsnog niemand aan te doen. Ook niet in the name of science.

Geluidskwaliteit

Door de geluidskwaliteit van deze oortjes ben ik aangenaam verrast. Na mijzelf eigenaar te noemen van vele merken, vormen en maten aan draadloze oortjes was ik wat sceptisch. Zo heb ik bij andere oordopjes verschrikkelijke ervaringen gehad met krakende, haperende audio of maximale volumes die wel heel erg laag zijn. Bij de Twins 3 heb ik hier totaal geen last van. De audiokwaliteit is heerlijk, met een zuiver, duidelijk geluid en een heerlijke bas. En dat allemaal op minimaal volume. Zelfs als je slechthorend bent, kun je deze oordopjes met gemak en comfort gebruiken zonder dat je het volume op maximaal hoeft te zetten, wat dus bij veelal mijn andere oortjes wel het geval was.

Ik heb de audio getest met verschillende muziekgenres, variërende van System of a Down tot aan Christina Aguilera. Het geluid blijft helder zonder storen of haperen, zelfs niet als je de oortjes samen met de telefoon in één zak of tas hebt zitten. In meerdere situaties heb ik ze getest, zowel in de bus met het rumoer van mensen en verschillende telefoon en Bluetooth-signalen, als gewoon heerlijk op de fiets met het verkeer dat om je heen raast. Nou zit er geen Active Noise Cancellation (ANC) op deze oortjes, maar dat is niet erg. Gezien de oortjes in je oor zitten, zou het levensgevaarlijk zijn je af te kunnen sluiten voor het verkeer buiten. Ik draag zelf geen ANC meer in het verkeer, want daar ik heb zelf bijna een ongeluk door veroorzaakt. Lesje geleerd!

Het enige wat ik toch wel miste, was software in de vorm van een app, om zo een klein beetje met je geluid te kunnen spelen. Voor mij is software toch best belangrijk, want ik wil graag opties hebben.

Microfoon

De microfoon heb ik natuurlijk ook getest met wat proefkonijnen, zowel in een telefoongesprek getest als op Discord. In Discord kreeg ik te horen dat mijn microfoongeluid niet geheel fantastisch was. Het klonk als een zekere scène uit Ace Ventura met een schuifpui die al gillend open en dicht ging. Hilarisch moment, maar niet geheel gewenst dus. Het ging van hard, naar zacht of gedempt. Dit blijft zo ook na het proberen van verschillende instellingen.

Echter in een telefoongesprek had mijn gesprekspartner hier totaal geen last van. Dus wellicht dat het aan de Discord-app op mijn telefoon zelf heeft gelegen. Tijdens het telefoongesprek maken deze draadloze oordopjes één van de slogans waar: kristalheldere telefoongesprekken. De ENC helpt hierbij, maar alleen tot een zekere hoogte. Terwijl ik in een drukke straat liep, kwamen de microfoons in het telefoongesprek toch minder tot zijn recht.

Touch-bediening en in-ear detectie

De touch control vond ik persoonlijk wat lastig. Het moment dat ik de Twins 3 in mijn oor vouwde, drukte ik waarschijnlijk teveel op de Play-knop en blerde er gelijk muziek door mijn trommelvliezen heen. Ik heb dan ook geprobeerd om ze wat subtieler in de gehoorgang te rammen. Over het gebruik gesproken: daar heb ik mee geworsteld. Dat lag trouwens niet aan de Twins 3, maar aan mij.

Door middel van twee keer drukken op één van de twee oortjes dien je de muziek te kunnen pauzeren en weer terug aan te zetten. Dat wilde mij niet lukken. Door middel van drie keer op één van de twee oortjes te drukken, zou je de Voice Assistant moeten kunnen activeren. In het geval van Apple krijg je Siri aan de lijn; met Android krijg je Google of Bixby. Ook dit lukte mij niet. In het geval dat je gebeld wordt, kan je twee keer op een oortje drukken en zou je op kunnen nemen. Dit is correct. Alleen hing ik ook meteen weer op, gezien ik als een wezenloze op mijn oortjes stond te slaan. De touch-bediening werkt dus wel.

Zodoende heb ik de oortjes dan ook even schoongemaakt en door het trommelvlies van een vriendin heen geduwd om dit voor mij te kunnen testen. Zij kon gebruikmaken van alle features, waaronder het doorspoelen en skippen van liedjes. Daarvoor moet je overigens één van de twee oortjes twee seconden ingedrukt houden. Als je terug wil naar het vorige liedje houd je het linkeroortje twee seconden ingedrukt. Wil je naar het volgende liedje, dan doe je deze handeling bij het rechteroortje. Ik wist wel dat er iets mis met mij was, maar ik vond mijzelf eigenlijk altijd wel erg intelligent. Het tegendeel is helaas bewezen.

De In-Ear sensor werkt overigens spot-on. Zodra ik één van de twee oortjes uit mijn oor haal, gaat mijn muziek op pauze. Wanneer ik aan de telefoon zit en ik een oortje verwijder, worden beide microfoons gemute. Erg handig dus als je even je aandacht bij het verkeer moet houden of als iemand het in hebben van beide oordopjes niet weet te interpreteren als een hint die “ga weg” schreeuwt (noot van hoofdredactie: sociale interactie is natuurlijk ook verschrikkelijk eng).

Conclusie

Zoals in de review besproken, was ik enthousiast bij de ontvangst van de Twins 3 en had ik hoge verwachtingen van Fresh ‘n Rebel. En man man, wat hebben ze een uitstekend product weggezet. Ik ben enorm verrast door de audiokwaliteit van dit apparaatje. De ritten op de fiets naar werk (15 km heen en 15 km terug) zijn daardoor een stuk plezieriger geworden.

De verrassing zit ook in de prijs van € 79,99. Voor dat geld verwacht je bij draadloze oortjes tegenwoordig niet heel veel; kijk immers maar naar de Apple EarPods. Maar voor deze relatief lage prijs krijg je bij deze kleine beestjes erg veel terug. Ik zou het er zelf zo voor neerleggen. Daarbij is de audiokwaliteit spot-on, wat ik niet had verwacht in deze prijsklasse.

Features zoals het draadloze opladen zijn een welkome toevoeging, alsmede het wijde arsenaal aan kleuropties en in-ear detectie voor het automatisch pauzeren van muziek. Voor degenen die dus op zoek zijn naar draadloze oortjes met voldoende features, voor een niet al te gestoorde prijs, zijn de Twins 3 dé oordopjes. Voor dezelfde prijs kan je ook nog eens kiezen voor de versie mét verwisselbare eartips in drie maten.

Uiteindelijk was er één minpuntje die ik ervaarde in het gebruik: het ontbreken van software om je audio toch een beetje te kunnen tweaken. Zoals bekend is, heb ik een passie voor goede software en de opties die het me zou kunnen bieden. Uiteraard kan je terecht bij een app van derden voor een equalizer of tweaking. Ondanks het uitblijven van een app geef ik de Fresh ‘n Rebel Twins 3 met alle liefde een award.

TechGaming Award

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid