Sponsor

Review: Gamewarez Gaming Beanbag (Morph)

Beanbag

90%
Een veelzijdige 3-in-1 oplossing

In het kort

De Gaming Beanbag Morph van Gamewarez is een unieke, hervulbare 3-in-1 oplossing voor de liefhebber. Met de rits transformeer je de zitzak naar een stevige poef/voetensteun. Het is geen goedkoop beestje, maar er staat kwaliteit en flexibiliteit tegenover.

  • Eindoordeel

Review: Gamewarez Gaming Beanbag (Morph)

Links; Navigatie;

Inleiding

Als we onze derrière comfortabel willen maken, komen we veelal uit op de bank, fauteuil of bureaustoel. Gamewarez herinnert ons eraan dat het ook anders kan, met haar laatste uiting binnen de Beanbag-reeks: de Morph. Jawel, het betreft een zitzak voor gamers, die óók nog om te toveren valt tot een poef. Voeg daar houders/zakken aan toe voor je koptelefoon plus afstandsbedieningen en je hebt een centraal, comfortabel punt om vanuit te relaxen en gamen.

Wel komt de Morph met een pittige adviesprijs van 139,90 tot 149,90 euro, afhankelijk van de versie die je kiest. Zo is er de kunstlederen variant en de versie die gemaakt is van vilt. Laatstgenoemde is degene die Gamewarez heeft toegestuurd en in deze review besproken wordt. Weet de fabrikant een kwalitatieve, comfortabele zitzak neer te zetten? Dat gaan we met de genoemde derrière eens goed ondervinden en bespreken.

Specificaties

Hieronder zien we de specificaties;

SpecificationsGamewarez Gaming Beanbag (Morph)
Dimensions85 x 85 x 60 cm (LxBxH)
Seat height42 cm
Key Features
  • High comfort, thanks to wide seat
  • 3 in 1 (gaming beanbag, stool and footrest)
  • Large side pocket to keep the most important things within reach
  • Robust and tear-resistant, for extensive and long-lasting use
  • Sustainable and refillable
  • Easy to refill thanks to integrated inner zipper mesh
  • Made in Germany

Zoals ik al aangaf bij de inleiding zijn er twee varianten: kunstleder en vilt. Die varianten zijn momenteel te verkrijgen in drie en twee kleurvarianten respectievelijk. Zo heb je bij de kunstlederen variant keuze uit de Onyx Morph, Arctic Morph en Crimson Morph. Het verschil zit daar in de accentkleur bij de rits waarmee je de zitzak omtovert tot een poef. De vilten variant is op zijn beurt beschikbaar in Morph light en Morph black, met het kleurverschil in de stof zelf.

Functioneel gezien zijn alle varianten hetzelfde, want alle Morph-zitzakken komen met de houders voor een koptelefoon en afstandsbedieningen. De keuze komt neer op het premium sportstoeluiterlijk van de kunstlederen varianten of de woonkamervriendelijke, vilten varianten. Hoe dan ook zijn alle uitingen van de Beanbag Morph hervulbaar, net zoals de andere Beanbags van Gamewarez, wat de duurzaamheid ten goede kan komen.

Over gelijkheid gesproken: alle varianten van de Beanbag Morph zijn 85 cm breed/lang en 60 cm hoog. De effectieve zithoogte als zitzak komt volgens Gamewarez neer op 42 cm. Het is vooral de standaardhoogte die belangrijk kan zijn, mocht je het beestje inderdaad willen inzetten als poef/voetensteun. In de praktijk gaan we daar o.a. dieper op in, maar alvorens we dat doen, zetten we de Morph eerst nog op de foto.

Showcase

Hieronder krijgen we de eerste indruk binnen van de Beanbag Morph in poefvorm. Door aan de achterzijde de rits te openen, transformeert het beestje naar een zitzak en komt de houder tevoorschijn voor een koptelefoon. De houder is met klittenband bevestigd aan de zitzak, dus je hoeft een stukje apparatuur niet door de lus heen te trekken. De eerste indruk is een kwalitatieve en comfortabele. Het grijze vilt is een prima keuze voor zachtheid en geschikt voor een gemiddelde woonkamer.

Aan de zijkant zijn de ‘zakjes’ te vinden voor afstandsbedieningen. Die zijn eveneens voorzien van klittenband, waardoor je ook andere zaken kwijt kan. Denk maar aan controllers, boekjes, een zak chips enzovoort. Een unieke feature is het niet voor een poef/zitzak, doch wel relatief zeldzaam. Gamewarez heeft overduidelijk op veelzijdigheid gemikt met de Morph-reeks. Daarover gesproken, bij de praktijkervaring gaan we ook nog dieper in op wat foto’s en details.

In de praktijk

Waar het unieke verkooppunt voor Gamewarez in zit, mag de keuze zijn tussen het gebruik van de Morph als zitzak, poef of voetensteun. Bij gebruik als eerstgenoemde vormt de zak zich dankzij de vulling naar je lichaam. Door de rits te sluiten transformeer je zitzak naar een poef waar je op plaats kan nemen met je derrière of voeten. Laten we van alle scenario’s gebruikmaken en de ervaring bespreken.

Gewicht en vulling

Als eerste beginnen we met het gebruik van de Morph als zitzak. Waar ik direct mee zat, letterlijk en figuurlijk, is het ondersteunde gewicht. Op de productpagina staat het niet, maar bij andere beanbags van Gamewarez wordt een maximaal gewicht van 150 kg aangekaart. Gelukkig maar, want dan kan ik zorgeloos plaatsnemen met 130 kg aan Rotterdams vlees. Dan nog adviseer ik niet om zomaar in de zitzak te ploffen, tenzij je behoefte hebt aan een moderne, polystyreen gevulde woonomgeving.

Hoewel een kern van waarheid in die grap zit, ben ik aangenaam verrast door de aanwezigheid van een binnenste zak. Daarin tref je de vulling aan, bestaande uit EPS-bolletjes; ook wel bekend als parels of kralen. Mocht de Morph onverhoopt scheuren, dan heb je niet spontaan een vervroegde kerst. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om de vulling te vervangen en/of bij te vullen. Gamewarez biedt op haar website dan ook navulling van 50 en 100 liter voor 9,90 en 19,90 euro respectievelijk.

Op de foto’s hieronder is de rits te zien aan de onderzijde van de beanbag, waarmee je de binnenste zak kan benaderen.

Comfort en gebruik

Maar oké, hoe is het dan om plaats te nemen op de beanbag als zitzak? De eerste indruk mag “mwoah, da’s verrassend comfortabel” zijn. Wel werd het me meteen duidelijk dat de zitvorm en (gebrek aan) rugondersteuning niet voor iedereen is weggelegd. Maar goed, mocht je een individu met rugklachten zijn, dan zie je dat van mijlenver al aankomen. In mijn geval kon ik prima plaatsnemen, zonder dat ik een gevoel van onbalans had of na verloop van tijd rugpijn kreeg.

Opvolgend is het gebruik van de beanbag als poef/voetensteun. Door de rits te sluiten, wat een vrij gemakkelijk proces is, transformeer je de Morph. Volgens mij zit het ook in de naam van het product… Eenmaal met de rits dicht, merk je dat de vulling veel steviger aanvoelt. Het resultaat is verre van een slappe poef en dat is erg prettig natuurlijk. Gelet wel dat bij het gebruik als poef dat je de houder voor een koptelefoon verliest. Een enorm verlies is het niet, maar houd er rekening mee.

Nou moet ik toegeven dat ik geen liefhebber ben van poefs, omdat ik dan de nodige rugsteun mis. Dat neemt niet weg dat het tof is om te kiezen tussen het gebruik als zitzak en poef. Waar ik de Morph mede (en graag) voor gebruik, is als voetensteun. Voor een optimale film- en audio-ervaring moet ik centraal plaatsnemen op de hoekbank, maar als voetensteun kan ik toch nog de benen strekken en genieten van audiovisueel genot. Die veelzijdigheid is dé kracht van de Morph-reeks.

Kwaliteit en afwerking

Het comfort en gebruiksgemak mag inmiddels duidelijk zijn, maar hoe zit het met de duurzaamheid? Daar kan ik op dit moment logischerwijs nog geen definitief oordeel over geven. Wel kan ik alvast delen dat ik geen klachten heb over de afwerking. Er zijn geen rafels, het vilt is niet te dun en het stikwerk lijkt prima in orde te zijn. Ik heb verre van de indruk dat de Morph snel slijt of scheurt bij normaal gebruik, kortom, dat zit wel snor.

Nou is duurzaamheid niet alleen ter sprake voor de buitenzijde. Zo verliezen de EPS-bolletjes over de tijd heen hun volume. Gamewarez kaart aan dat dit inherent gebeurt bij ‘intensief’ en ‘langdurig’ gebruik, maar een exacte, te verwachten gebruiksduur deelt de fabrikant niet. In ieder geval raad ik aan om kittens niet in de buurt te laten wanneer ze speels zijn, al zijn ze nog zo schattig.

Conclusie

Al met al ben ik vrij te spreken over het comfort en gemak van de Beanbag Morph als zitzak. Zou ik elke dag op die manier gebruikmaken ervan? Nee, dat dan weer niet. Ik neem ook graag plaats op de bank voor een filmpje. Mede om ernaast vergezeld te worden door een persoon of huisdier. Maar dat is het hem nou juist, want de Morph valt om te toveren tot een poef, ofwel voetensteun. Op die manier kan je de voeten omhoog schieten en genieten van wat extra comfort.

Een dergelijke veelzijdigheid maakt het de moeite waard om te investeren in een beanbag zoals deze. Daarover gesproken, je hebt wel te maken met pittige prijskaartjes van 139,90 en 149,90 respectievelijk voor de vilten en kunstlederen uitingen. Tegelijkertijd vallen die prijzen in lijn met typerende poefs en zitzakken. Maar ja, in dit geval krijg je 3-in-1 voor het geld én als bonussen twee zakjes aan de zijkant voor afstandsbedieningen, plus een koptelefoonhouder.

Mocht je op zoek zijn naar een unieke, praktische zitzak, dan is de Morph-reeks het waard. Of het nou de stoere kunstlederen variant betreft voor de gamekamer of de vilten uiting voor de woonkamer, je krijgt er een poef, voetensteun en beanbag voor terug. De vilten variant van vandaag heeft bovendien goede indrukken achtergelaten op het gebied van comfort en duurzaamheid. Kortom, een aanrader en waardig van een award.

TechGaming Award

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid