Sponsor

Review: Magimix Nespresso Vertuo Plus Deluxe Titan

Koffiezetapparaat

85%
'Verdraait' lekkere koffie

In het kort

De Nespresso Vertuo heeft een specifiek extractieproces. Door wat water door de koffie heen te centrifugeren krijg je een luchtige en zachte cremalaag op de koffie. Het barcodesysteem zorgt er tevens voor dat het systeem precies weet hoeveel water het moet gebruiken.

 • Eindoordeel

+ Grotere koppen koffie mogelijk
+ Automatische capsuleherkenning
+ Hoeveelheid water is per capsule te programmeren
+ Minder geluidsproductie tijdens bereidingsproces
+ Positie waterreservoir handig aan te passen
+ Strak design
+ Er zijn herbruikbare capsules te vinden om je eigen koffie in te doen

- Duurder dan normale Nespresso-cups
- Minder keuze in de smaken van espresso's en koffies
- Geen alternatieve capsules te verkrijgen

Review: Magimix Nespresso Vertuo Plus Deluxe Titan

Links: Magimix Nespresso Vertuo Plus Deluxe Titan productpagina

Inleiding

Na jarenlang een Senseo te hebben gehad, wilde ik wel wat anders. Zodoende is mijn oog gevallen op de Nespresso Vertuo, want ik raakte geïntrigeerd door de manier waarop de koffie gezet wordt met dit apparaat. Er wordt namelijk geen hoge druk door een cup heen geperst, maar gebruik gemaakt van centrifugeren. Dit proces belooft een luchtige, zachte cremalaag te genereren.

Daarnaast was ik de koffiepads onderhand wel zat en wilde ik wat meer variatie in koffiesmaken hebben. Met capsules heb je meer keuze in smaken en hoeveelheden koffie. Overigens gaat bij deze machine de klep automatisch open en dicht, wat voor mij dan weer een lekker nerdy gehalte heeft.

Specificaties

Hieronder vind je een overzicht met de specificaties van de Magimix Nespresso Vertuo Plus Deluxe Titan.

Functionele specificaties:
Automatische capsule uitgifteJa
Verstelbare steun voor kopjesJa
Koffiebereiding met 1 druk op de knopJa
Elektrisch openen en sluitenJa
Verplaatsbaar waterreservoirJa
Verschillende kopgroottesJa
Functionele specificaties:
Gewicht4.58 Kilogram
Verwijderbaar waterreservoir1.8 Liter
Capaciteit van gebruikte capsules10 Capsules
Afmetingen (BxDxH)14.22 cm x 42.34 cm x 32.51 cm
Kabellengtetot 74 centimeter
Warmt water op in slechts20 Seconden

Slim Extractiesysteem
Het geheim van de Vertuo is een slim systeem dat aan de hand van de barcode op de koffiecapsules de parameters van het koffiezetten aanpast. Deze unieke barcode bepaalt de kracht en de hoeveelheid van het water, de temperatuur, de doorlooptijd en de rotatiesnelheid, waardoor de smaken zoals deze bedoeld zijn, dienen vrij te komen.

Showcase

De Magimix Nespresso Vertuo Plus Deluxe Titan komt in een stevige doos eigenlijk volledig in elkaar gezet. Enige uitzondering is het verstelbare lekbakje, die je er zelf op moet zetten.


In de praktijk

Na alles uitgepakt en in elkaar gezet te hebben, is het tijd om het apparaat aan te sluiten en aan te zetten. Bij de eerste keer aanzetten gaat het apparaat spoelen. Belangrijk is om het waterreservoir volledig te vullen en een grote kan (minimaal 0,5 liter) onder het apparaat te zetten. Na het spoelen is het apparaat gereed voor gebruik.

Hoe werkt het precies?
Je kan de Vertuo aanzetten door op de knop bovenop het apparaat te klikken. Deze begint dan voor te verwarmen; dit duurt 20 seconden. Je kan tijdens het opwarmen/opstarten het kopje eronder zetten en de cup al in het systeem stoppen. Zodra het apparaat dan opgewarmd is, zal deze direct beginnen met zetten van het kopje koffie. Als je wacht tot de Vertuo opgewarmd is alvorens je de cup plaatst, moet je zelf nogmaals op de knop drukken.

Na een inactiviteit van negen minuten gaat de Vertuo vanzelf weer uit. Om energie te besparen, kan je de klephendel drie seconden naar beneden drukken om het apparaat handmatig uit te zetten.

Er zijn vijf typen aan capsules voor de Vertuo, elk met een eigen waterhoeveelheid.

Type capsuleWater hoeveelheid
Espresso40 ml
Double Espresso80 ml
Gran Lungo150 ml
Mug230 ml
Alto414 ml
Hoeveelheid water programmeren

Elk type capsule kan geprogrammeerd worden, zodat je zelf kan bepalen hoeveel water er precies in de koffie moet worden gebracht. Het programmeren is niet heel moeilijk en de stappen bespreek ik hieronder.

 1. Open de klep van de machine en plaats de capsule.
 2. Sluit de klep van de machine.
 3. Houd de knop boven op het apparaat ingedrukt totdat de koffie in het kopje het gewenste niveau bereikt.
 4. Laat de knop los.
 5. De hoeveelheid water is nu opgeslagen voor het type capsule wat je geplaatst hebt.
Ongedaan maken van de capsuleprogrammering

Het programmeren van de capsules is handig als je bijvoorbeeld vindt dat een Mug net teveel koffie bevat. Maar wat nu als je spijt hebt van de keuze om te programmeren en je wil terug naar het originele programma?

Geen probleem natuurlijk, want dat kan. Echter dan doe je dat wel voor alle programma’s in een keer. Je stelt namelijk de fabrieksinstellingen weer in op de Vertuo. De onderstaande stappen beschrijven hoe je de Vertuo weer naar fabrieksinstellingen kan zetten.

 1. Schakel de machine uit door drie seconden naar beneden te drukken op de hendel.
 2. Druk tegelijkertijd de knop in boven op het apparaat en de hendel naar beneden in. Zodra de ledring om de knop onafgebroken oranje brandt, zit je in het menu ‘Speciale functies’.
 3. Druk driemaal op de hendel naar beneden voor ‘Fabrieksinstellingen herstellen’. Elke twee seconden knippert het lampje driemaal om aan te geven dat je in de juiste modus zit.
 4. Druk op de knop om te bevestigen. Daarna zal het apparaat driemaal in drie seconden knipperen om aan te geven dat hij gereset is.
 5. Daarna zal de groene lamp weer gaan branden en is de Vertuo klaar voor gebruik.
Kosten per klopje

Bij koffiezetapparaten met capsule/cup en pad zijn kosten per kopje een vaak besproken punt. Daarom vond ik het verstandig om de kosten van bekende systemen naast elkaar te zetten.

Min.Max.
Senseo0,09 €0,39 €
Nespresso Classic0,10 €0,44 €
Dolce Gusto0,27 €0,39 €
Nespresso Vertuo0,45 €0,70 €

Uit deze prijzen blijkt dat Nespresso Vertuo de duurste is per kopje, wat ook te verwachten was. Dit omdat je momenteel alleen maar capsules kan bestellen bij Nespresso zelf. Nespresso heeft de capsules namelijk gepatenteerd, waardoor andere partijen niet snel de capsules zullen namaken.

Verder heb je best wel wat smaakkeuzes voor je koffie, al zijn het er wel minder dan bij de Nespresso Classic. De Nespresso Vertuo-capsules bevatten geen melk, dus dit zou je zelf toe kunnen voegen met bijvoorbeeld een melkopschuimer.

Milieu

Dan zal je denken maar hoe zit het dan met het milieu met die aluminium capsules die je weggooit na gebruik, die zijn in tegenstelling tot de Senseo pads niet biologisch afbreekbaar. Maar ook daar heeft Nespresso aan gedacht, je kan bij je bestelling van koffie in de webshop gratis zakken mee bestellen waarin je de capsules kan inleveren. Deze zak is gemaakt van biologisch afbreekbaar ABS en kan 200 capsules bevatten.

Zodra de zak vol is kan je die inleveren bij een service winkel van Nespresso of inleveren bij een DHL, mogelijke inlever plekken zijn te vinden op de website van Nespresso.

Plak je een sticker (ook mee te bestellen in de webshop) op de zak dan maak kans op verschillende prijzen. Hiermee probeert Nespresso het recyclen van de capsules te promoten. Ik moet Nespresso hier dan ook echt mijn complimenten voor geven.

Conclusie

Met de Vertuo heeft Nespresso een nieuw koffiezetsysteem op de markt gezet dat afwijkt ten opzichte van de bestaande apparaten. Vanwege de capsules, die niet (goedkoop) nagemaakt kunnen worden, zijn de kosten per kopje hoger dan bij concurrenten. Daardoor zou de Vertuo misschien minder snel geadopteerd worden dan bijvoorbeeld de Nespresso Classic.

Echter mag de Vertuo vanuit mijn oogpunt er zeker wezen, want de koffie smaakt lekker en de bereiding is vernieuwend. Het feit dat je grotere koffie kan zetten met de Vertuo dan de Classic is voor fervente koffiedrinkers een pluspunt. Ben je meer een espressodrinker, dan is een Nespresso Classic waarschijnlijk de slimmere optie.

Aanschafprijs

De Magimix Nespresso Vertuo Plus Deluxe Titan kost normaal 199 euro, maar ten tijde van het schrijven van deze review kost hij 119 euro. Bij deze prijs inbegrepen zit een proefpakket van 12 capsules in diverse smaken en groottes. Zodat je voor je zelf kan bepalen welke koffie en grootte je lekker vind.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid