Sponsor

Review: Teufel Cinebar 11 “2.1-Set” (2021)

Soundbar

85%
Prijzige intrede, doch een waardige

In het kort

Met de Teufel Cinebar 11 "2.1-Set" krijg je een minimalistische, slanke soundbar én subwoofer voorgeschoteld. Dankzij Dynamore is het geluid écht ruimtevullend, wat zich uitstekend leent voor een prettige geluidservaring in de woonkamer. Tel daar een lijst aan toffe features bij op en je hebt een hele toffe set te pakken.

  • Eindoordeel

Review: Teufel Cinebar 11 “2.1-Set” (2021)

Links; Navigatie;

Inleiding

Besprekingen van audio-apparatuur zijn een gebruikelijke zaak bij TechGaming. Zo behandelen we regelmatig headsets, hier en daar wat oordopjes en op zijn tijd een microfoon of speaker. De subcategorie waar we dusver slechts één recensie van hebben, is de nederige soundbar. Vrij toepasselijk betrof het een soundbar van Teufel, want die fabrikant staat vandaag wederom centraal. Er is namelijk gevraagd om de nieuwste Cinebar 11 te recenseren, inclusief de vernieuwde T 6 Subwoofer. Die combinatie staat bekend als de Cinebar 11 “2.1-Set”.

Naast de zojuistgenoemde versie is er ook nog de 4.1-variant, met twee extra speakers voor een betere surround-ervaring. Ofwel, voor de liefhebber die één stap verder wil gaan. Voor nu is de 2.1-set aan de beurt, die dit jaar een slanker design meekrijgt voor de subwoofer én soundbar. Daarnaast zijn er belangrijke en nieuwe features te vinden, zoals HDMI ARC en Bluetooth 5.0 met aptX respectievelijk. Tel daar wat extra ‘oempf’ bij op voor de vernieuwde Mk2 20-soundbar en het onderwerp van vandaag is compleet.

Het resultaat is een totaalprijs van € 399,- voor de set. Dat oogt vrij pittig, doch niet ongewoon voor de genoemde features. Weet Teufel de kwaliteit te bieden? Tijd om de oren te strekken en een oordeel te vellen.

Specificaties

Hieronder treffen we de specificaties aan;

T 6 Subwoofer
SpecificatiesT 6 subwoofer
Afmetingen
Breedte12,00 cm
Gewicht7,66 kg
Hoogte42,00 cm
Diepte42,00 cm
Elektronica
Spanning230 volt
Aan-/uitschakel automatiekJa
Maximaal verbruik60 watt
Standby-functieJa
Standby verbruik0,30 watt
Laagste grensfrequentie (-6 dB)31 Hz
Draadloze subwooferJa
Versterker – technologieClass D
Versterkerkanalen1
SubwooferJa
Luidspreker
Akoestisch principe1-kanaals
DownfireJa
Opbouw behuizingbassreflex
Materiaal behuizingMDF
Netto volume12,4 liter
Geïntegreerd statiefJa
Woofer (aantal per speaker)1
Woofer (diameter)165,00 mm
Woofer (materiaal)Cellulose coating
Frequentiebereik van/tot31 – 200 Hz
SPL96 dB/1m
Statief
Totale hoogte (cm)1
CINEBAR 11 Mk2 20
SpecificatiesCINEBAR 11 Mk2 20
Afmetingen
Breedte94,80 cm
Gewicht1,81 kg
Hoogte6,00 cm
Diepte8,30 cm
Aansluitingen
AUXJa
Minijack ingang 3,5 mm1
Digitale ingang optisch1
Bluetooth 5.0Ja
Bluetooth aptXJa
HDMI 3D ARC CEC‌Ja
Video-ingangen HDMIJa
Weergave
DTSJa
Dolby DigitalJa
Dolby Pro Logic IIJa
Elektronica
Dynamore®Ja
Geïntegreerde DSPJa
Aan-/uitschakel automatiekJa
Maximaal verbruik150 watt
Geheugen voor instellingen
bij onderbreking stroom
Ja
Standby-functieJa
Draadloze subwooferJa
Totaal vermogen (RMS)150 watt
EqualizerJa
Versterker-configuratie2.1
Versterker – technologieClass D
Versterkerkanalen2
Luidspreker
Akoestisch principe2-kanaals
Opbouw behuizinggesloten
Afwerking behuizingGelakt, mat
Tweeter (aantal per speaker)2
Tweeter (diameter)20,00 mm
Midrange (aantal per speaker)6
Midrange (diameter)44,00 mm
Frequentiebereik van/tot33 – 20000 Hz
Talloze uitingen

Alvorens we dieper op de specificaties induiken, moet ik zeggen dat de line-up aan Teufel-soundbars best overweldigend is. Op de website biedt de fabrikant geen uitgebreid filter voor aansluitingen en features, dus je zoekopdracht verfijnen is geen optie. Op de algemene soundbar-pagina kaart Teufel alleen de verschillen aan tussen de 11, Ultima en Lux. Kortom, er is huiswerk benodigd om alle onderscheidingen te vinden en begrijpen. Of een gemiddelde consument dat wil doen, tja, dat is onwaarschijnlijk.

Maar goed, de huidige versies op de Teufel-website zijn als volgt: de 11, Duet, Lux, Pro, Trios en Ultima. De uiting van vandaag, de Teufel CINEBAR 11 “2.1-Set”, representeert de ‘goedkoopste’ soundbar-set van Teufel. De eerstvolgende 2.1-set, qua prijs, betreft bijvoorbeeld de Cinebar Duett voor € 599,-. De verschillen tussen de sets zitten voornamelijk in de subwoofer en de soundbar, ofwel de features, kwaliteit en het design daarvan. Teufel mikt zich duidelijk op audioliefhebbers, die van te voren weten waar ze naar op zoek zijn in een soundbar.

Hoge instap, doch featurerijk?

Wat hebben de soundbar en subwoofer van de Teufel CINEBAR 11 “2.1-Set” zoal te bieden? Als eerste betreft het een geüpdatet set voor 2021, waarbij je de nieuwe, krachtigere Mk2 20-soundbar krijgt en de slankere T 6 Subwoofer. Met een breedte van slechts 12 cm en hoogte/diepte van 42 cm is de subwoofer daadwerkelijk slank te noemen. Daartegenover staan een pittig vermogen van 60 watt en een puik frequentiebereik van 31 t/m 200 Hz. Laatstgenoemde is meer dan laag genoeg voor vrijwel alle doeleinden.

Opvolgend is de Mk2 20-soundbar aan de beurt, met een breedte van 94,80 cm en een gewicht van 1,81 kg. Dit is hét beestje om qua features onder de loep te nemen, want er zijn opvallende zaken te benoemen. Ten opzichte van de 2020-editie heeft Teufel een flink aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is o.a. het vermogen van 60 naar 150 watt getild en een sprong gemaakt van Bluetooth 4.1 naar 5.0 mét aptX-ondersteuning. Dergelijke ondersteuning houdt in dat hoge kwaliteitsmuziek (16 bit, 44100 Hz) afgespeeld kan worden en video/audio gesynchroniseerd blijven.

Kijkende naar terugkerende features, dan praten we over ondersteuning voor o.a. CEC, 4K pass-through en, als belangrijkste, HDMI ARC. Zodoende is er één HDMI-ingang en één HDMI-uitgang te vinden op de MK2 20-soundbar. Qua geluidsweergave biedt Teufel een drietal: DTS, Dolby Digital en Dolby Pro Logic II. Weergave in Dolby Digital is veelal gebruikelijk en de aanwezigheid van DTS-ondersteuning is uiterst prettig. Dolby Pro Logic II is met name aanwezig voor het upmixen van stereosignalen.

Als het gaat om de achterliggende techniek, dan heeft Teufel acht drivers en versterkers aangebracht. Ofwel, vier stuks aan weerszijden. Het aantal is niet nieuw, maar de fabrikant kaart wel aan dat de drivers vernieuwd zijn voor een beter lage middenbereik. Ook is de MK2 20 voorzien van Teufel’s zogeheten Dynamore-techniek, die een ruimer surround sound moet bieden. De daadwerkelijke ervaring bespreken we in het desbetreffende hoofdstuk, maar om dat te doen, gaan we eerst door het uitpakproces heen.

Showcase

De set komt logischerwijs in twee delen, ofwel twee dozen. Laten we dan eerst beginnen met het uitpakken van de T 6 Subwoofer. Op de doos staat ook aangegeven dat het de geüpdatet Mk2 20-versie betreft voor de 2021-versie van de Cinebar 11-set. Bij het openen van de doos treffen de handleiding en de subwoofer verpakt in zacht piepschuim aan. Na het uit de doos tillen van het slanke beest kom je ook nog een viertal plakvoetjes en de voedingskabel tegen.

Tussendoor een close-up van de genoemde voetjes. Alle vier komen op één strip met een simpele instructie: pull. Zometeen kijken we naar het resultaat van het gebruik van deze voetjes.

Teruggrijpend op de subwoofer, die tillen we uit het piepschuim en de verpakking. De eerste indruk is… een minimalistische. Dat is dan ook waar de Cinebar 11 in dit geval op mikt, maar dit is de ‘schoonste’ subwoofer die ik in een tijdje heb gezien. Van voren bekeken, bevindt zich dan rechts de poort, met daarop een stoffen bedekking. Bovenop aan de voorzijde treffen we het logo aan van Teufel zelf. Nogmaals, dit is zo minimalistisch als dat ze komen.

Uiteraard mag een blik op de achterkant niet ontbreken, want daar tref je de fysiek aanpasbare instellingen aan. Linksbovenin zien we de paringsstatus middels een lampje en de knop om het paringsproces te starten. Rechts daarvan kan je een schakelaar instellen op één van drie opties: Free Standing, Corner en Underneath. Kortom, dat zijn de drie geadviseerde plaatsingen. Tenslotte bevindt zich linksonderin de knop om het volume van de subwoofer aan te passen.

Om de subwoofer voor te bereiden op de installatie slaan we nog eerst even de plakvoetjes erop. De voetjes zijn van een zacht aanvoelend, doch stevig rubber gemaakt. Bij het plakken is het erg makkelijk om ze te verplaatsen, dus perfect plakwerk is bij de eerste poging niet benodigd. Na het plakken en uitlijnen was ik tevreden met het resultaat. Overigens plaatsen de voetjes de subwoofer één centimeter van de grond af.

Tijd om door te gaan naar de hoofdrolspeler: de Cinebar 11 MK2 20. In deze doos treffen we binnenin kartonnen bescherming aan rondom de inhoud. De eerste begroeting is wederom door de handleiding, waaronder de verpakte soundbar te zien is. Dááronder zijn de voeding, afstandsbediening en batterijen te vinden. De meelevering van laatstgenoemde kan ik altijd waarderen. Op het laatste plaatje is de inhoud op een rij zichtbaar. Er is dus sprake van een externe adapter en overigens een Type C-stekker, wat meehelpt aan het slanke ontwerp.

Vervolgens een blik op de soundbar zelf, met in het midden het logo van Teufel. Bovenop bevinden zich knoppen voor het aan- en uitzetten, volume-aanpassing en het pauzeren/hervatten van muziek. Daarnaast fungeren die laatste twee ook als navigatie voor het menu. Hoe dat in de praktijk werkt, bekijken we bij het desbetreffende hoofdstuk. Tenslotte een blik op de speakers/versterkers aan weerszijden van de soundbar.

Als één-na-laatste, doch belangrijkste zijn de onder- en achterzijde van de soundbar. Van achteren bekeken, bevinden de optische ingang en voedingsaansluiting zich aan de linkerkant. Aan de rechterzijde treffen we de HDMI-aansluitingen (in en uit) aan, inclusief een AUX-ingang (3,5mm-audiojack) en een USB Micro B-poort voor updates.

Tenslotte zijn de gaten voor wandmontage aan de beurt, aan weerszijden van de soundbar. In de handleiding kan je terecht voor de specificaties van de benodigde schroeven en pluggen. Dankzij het slanke design en gewicht van minder dan 2 kg is er in ieder geval geen absurde steun benodigd. Dat scheelt natuurlijk weer wat boorwerk.

In de praktijk

Voor de praktijkervaring wordt gekeken naar o.a. het installatiegemak, de features, benodigde instellingen voor een prettige ervaring en uiteraard de geluidservaring zelf.

Installatie en draadloze aard

Het eerste aspect om in orde te maken, is het aansluiten van de subwoofer en soundbar op netvoeding. Vanwege de draadloze aard van eerstgenoemde zijn er verder geen kabels benodigd. Je kan op dat moment besluiten waar de T 6 Subwoofer het beste gepositioneerd is in de kamer. Om daarbij te helpen, kan je overigens gebruik maken van software zoals REW (Room EQ Wizard). Het nut daarvan is aanzienlijk te noemen, want de subwoofer representeert de helft van de waarde in een set zoals deze.

Voor verdere afstemming is het belangrijk om achterop de subwoofer de juiste instelling te kiezen. Zoals besproken bij de showcase betreft het Free Standing, Corner of Underneath. In mijn woonkamer heb ik qua stopcontact de keuze uit drie plaatsen: twee hoeken en een vrijstaande positie. Om het alvast te delen: na een uurtje testen (met o.a. REW) heb ik de T 6 Subwoofer aan de andere kant van mijn woonkamer geplaatst; naast de bank, in de hoek en met de Corner-instelling. Vanuit dat standpunt bespreek ik dus de geluidservaring.

Bij de eerste keer aanzetten van de soundbar krijg je de instructie om de taal te kiezen. De boodschap daarvan verschijnt overigens achter het mesh, in het midden van de soundbar. Na het kiezen speelt er een geluid af en verschijnt de boodschap “Ready To Rumble”. Door vervolgens de Bluetooth-paringsmodus aan te zetten, dien je automatisch verbinding te maken met de lokale subwoofer. Anders is het mogelijk om de subwoofer te resetten en de soundbar te herstarten. Na een geslaagde paring ben je gewoonweg klaar om te knallen.

Afstandsbediening en instellingen

Alvorens we induiken op de geluidservaring is het verstandig om de meegeleverde afstandsbediening te bespreken. Via de soundbar zelf, middels de knoppen bovenop, kan je tevens het menu en alle instellingen benaderen. Anders maak je dus gebruik van de afstandsbediening. Oh, en er is natuurlijk ondersteuning voor de CEC-standaard (Consumer Electronics Control), dus je dient met een enkele druk op de knop de soundbar en overige, ondersteunde apparatuur te kunnen besturen.

Teruggrijpend op de afstandsbediening: er is een groot gedeelte aan knoppen aanwezig voor het benaderen van typerende én specifieke instellingen. Denk maar aan volume en invoer, maar ook bas, treble en geluidsmodi. De allerbelangrijkste knop op de afstandsbediening zit overigens onderop, want die betreft de directe in- of uitschakeling van Dynamore. Hoe die techniek in de praktijk werkt, bespreken we in het opvolgende segment, maar allereerst zijn er nog wat overige instellingen om te bespreken.

Zoals ik al hintte, komt de soundbar met eigen instellingen voor bas en treble. Daarnaast zijn er belangrijke zaken om te tweaken, zoals de Upmix, bestaande uit Dolby Pro Logic II en Direct (omvat ook rear-speakers). Tussendoor gezegd: het navigeren van het menu op de soundbar is intuïtief, maar omdat het analoog is, vereist het allicht wat gewenning. Erg prettig is de instelbaarheid van de fade en helderheid, zodat je tijdens het filmkijken niet afgeleid wordt.

Als het gaat om overige instellingen, dan zijn er zaken zoals ‘Auto-On’ voor alle invoeren, inclusief Bluetooth. Daarnaast kan je de phase en het relatieve volume van de subwoofer aanpassen, kalibreren en/of een testtoon gebruiken, de standby-modus in- of uitschakelen en bijvoorbeeld de bron van je tv kiezen. Er zijn dus veel zaken om te customizen en in feite heb ik geen klachten. Aan een uitgebreide equalizer, naast bas en treble, mag het ontbreken, maar daarvoor kan je veelal terecht bij je bronapparaten.

Dynamore en DRC

Laten we dan doorgrijpen naar de geluidservaring met de Cinebar 11. Om de instellingen nog even te bespreken: de soundbar komt standaard met Dynamore uitgeschakeld en met DRC (Dynamic Range Compression) ingeschakeld. Laatstgenoemde wil je uitschakelen voor een propere geluidservaring, omdat DRC de verschillen tussen zachte en harde geluiden egaliseert. Dat wil je voor een goede filmbeleving niet hanteren. Daarnaast schakel je voor een ruimtevullend geluid dan Dynamore in. Maar wat is die techniek en waar resulteert het in? Laten we dat even kort bespreken.

Voor haar soundbars doet Teufel drie varianten van Dynamore bieden: Dynamore, Dynamore Ultra en Dynamore 3D. Alle uitingen van de Cinebar 11 komen met de eerstgenoemde variant, ofwel gewoon Dynamore. Het doel van die techniek is om stereogeluid te verbreden, zodat het geluid je gehele woonkamer doet vullen. In feite simuleert het de aanwezigheid van extra speakers, wat bij deze 2.1-set natuurlijk handig is. Anders kan je terecht bij de 4.1-set, waar Dynamore samen met de twee extra Effekt-speakers de superieure surround ervaring biedt.

Maar goed, in dit geval betreft het de 2.1-set, dus de inschakeling van Dynamore is van uiterst belang, toch? Het antwoord is een simpele: ab-so-luut. De eerste test om het verschil met Dynamore te ervaren, was middels een aantal nummers van Babymetal. Bij het indrukken van de knop transformeerde de Mk2 20-soundbar van een ‘glorified Bluetooth-speakertje’ naar een propere geluidservaring. Voor het slanke design van de bar komt er met Dynamore een absurd ruim geluid uit zetten. Een goede eerste indruk dus.

Tweaking, muziek en films

Na de initiële indruk was het tijd om de soundbar en subwoofer te tweaken. Het is namelijk mogelijk om de afstand in te stellen van beiden, van minimaal 0,3 tot maximaal 12 meter. Daarnaast kan je rommelen met bas en treble (van de soundbar), wat voor Babymetal van belang bleek. Zo tilde ik de soundbar naar +5 voor de treble en +3 voor de bas. Echter moest ik de bas van de subwoofer ietwat terugbrengen (met de fysieke knop). Die blijkt vrij overheersend te zijn, zelfs met de standaardinstelling.

Met de bovenstaande tweaks heb ik nogmaals de stem van Su-metal laten klinken door de woonkamer. Een verschil met de standaardinstellingen was direct te horen. Wel kon ik merken dat deze soundbar zich iets minder geschikt maakt voor muziek. Althans, ten opzichte van andere soundbars of speakersets die ik voorbij heb horen komen. De slanke subwoofer betekent ook dat er iets minder diepgang in de bas zit. Dat is mede afhankelijk van het muziekgenre, waarvan ik in mijn geval o.a. rock/metal, klassiek, dance, hiphop en rap af ben gegaan.

Naarmate ik verschillende nummers deed afspelen, werd een duidelijk patroon zichtbaar. Instrumentale muziek is waar de Cinebar 11 Mk2 20 gewoon puik presteert, voor zowel de prijs als het feit dat het een soundbar betreft. Zodra stemmen een rol spelen (in drukke muziek vooral), merk ik dat het beestje ‘afzwakt’. Die term gebruik ik losjes, want de kwaliteit, helderheid en het detail van de muziek blijven goed bewaard. Het is echter duidelijk dat Teufel zich niet focust op muziekliefhebbers. Want ja, het zit nou eenmaal in de naam: Cinebar, ofwel cinemasoundbar.

Zodoende heb ik een volgende reeks testen gestart, met als eerste de bluray-uiting van Terminator 2. Opvolgend heb ik ‘doorgespoeld’ naar de minigun-scène bij Cyberdyne en die herhaaldelijk afgespeeld. Het resultaat kan ik met één enkel woord beschrijven: so-de-knetter. De DTS-weergave is uitzonderlijk helder, gedetailleerd en gebalanceerd. Voor een slanke soundbar van dit formaat komt er een verdomd indrukwekkend geluid uit. Daarnaast mag de simulatie van surround zeker niet verkeerd zijn, want de kogels en helicopter vlogen voor mijn gevoel om de oren.

De opvolgende test was niets minder dan Mad Max: Fury Road. Deze film representeert mijn favoriete test voor een soundbar. Er is een dikke instrumentale soundtrack van Junkie XL aanwezig en dan heb je natuurlijk de epische, grandioze aard van de film zelf. De verleiding om de gehele film te kijken was sterk, maar ik heb het kunnen laten bij de grootse achtervolging in de woestijn en storm. Kort gezegd wordt ook deze scène prachtig gerepresenteerd en als ik niet beter wist, is er afgelopen week een horde aan auto’s door de woonkamer gereden.

Nachtmodus en DRC

Hoewel ik het gebruik van DRC eerder deed afraden, kan het wel wat betekenen voor de nachtuilen onder ons. Naast het standaardprofiel kan je met de afstandsbediening tevens schakelen tussen het Voice en Night-profiel. Laatstgenoemde dempt lage tonen en in combinatie met DRC voorkom je dat buren wakker worden gemaakt. Verder voegt het Voice-profiel weinig toe. Deze doet wat de naam hint: stemmen verbeteren. Het is echter ten koste van alle overige geluidskwaliteit, maar ja, daar kies je dan bewust voor.

Bluetooth 5 (aptX) en HDMI ARC

Naast een HDMI-kabeltje vanaf mijn media center wilde ik ook de Bluetooth 5.0-verbinding nog aan de tand voelen. Comform de aptX-standaard bleven audio en video gesynchroniseerd, wat voor het bekijken van podcasts en dergelijke erg prettig is. Verder maakt versie 5.0 zich handig voor het streamen van lossless audio zonder een merkbaar kwaliteitsverlies. Hiervoor dient ook het bronapparaat Bluetooth 5.0 te ondersteunen, dus houd daar rekening mee.

Over verbindingen gesproken, naast BT 5.0 acht ik HDMI ARC als een belangrijk verkooppunt. Met die feature is het mogelijk om alle audio van je tv te herleiden naar je soundbar middels één HDMI-kabel (minstens 1.4). Voor de gamers onder ons is dat natuurlijk een handig iets, waar ik in mijn woonkamer mijn media center en switch kan centraliseren met de soundbar als audio-uitvoer. Daarbovenop krijg je nog een extra HDMI-ingang, voor het geval dat gewenst is. Kortom, erg prettig.

Updates

Aan de achterzijde van de soundbar, zoals bij de showcase getoond, bevindt zich een USB Micro B-aansluiting. Via deze poort kan je de soundbar op een pc/laptop aansluiten om software-updates te installeren. Daarvoor kan je terecht op Teufel’s updatepagina. Op het moment van schrijven lijkt er nog geen update voor de Cinebar 11 te zijn, maar het kan handig zijn om de pagina om de paar maanden even na te kijken.

Conclusie

Na een week aan uitbundige testen en vermoedelijk nieuwe buren is het tijd om een conclusie te delen. De Cinebar 11 “2.1-Set” van Teufel kondigt zichzelf duidelijk aan met een adviesprijs van € 400,- euro. Voor het geld krijg je de vernieuwde Mk2 20-uitingen van de Cinebar 11-soundbar en T 6 Subwoofer, met als vooropstaande verbetering een slanker design voor beiden. Daarnaast zijn er puike features aanwezig, zoals HDMI ARC en Bluetooth 5.0 met aptX. Tenslotte mag de soundbar ditmaal een stuk krachtiger zijn, want het vermogen is van 60 naar 150 watt getild. Kortom, je lijkt veel ‘bang for the buck’ te krijgen.

De opvolgende vraag is dan een simpele: hoe bevalt de Cinebar 11-set in de praktijk? Oprecht gezegd, verrassend praktisch. Als eerste maken de draadloze subwoofer en minimalistische aard van de set het installeren een fluitje van een cent. Daarnaast kan je de subwoofer, dankzij de slanke aard, plaatsen in je tv-meubel. Mocht je dus een niet-opzichtige, kwalitatieve soundbar-set zoeken als geluidsoplossing, dan oogt de Cinebar 11 ook op dat front als puike keuze.

Maar ja, uiteindelijk komt het neer op de geluidservaring… en daar weet Teufel een indrukwekkend staaltje techniek neer te zetten. Middels Dynamore wordt stereogeluid verbreed en transformeert de soundbar van ‘bovengemiddelde Bluetooth-speaker’ naar een cinematische ervaring. Het is met name in films en bij instrumentale muziek dat de set zijn spierballen niet laat zien, maar brullen. Middels Dynamore wist het geluid mijn woonkamer écht te vullen en kwam surround sound goed tot zijn recht.

Het is enkel bij drukke muziek mét vocals dat ik de soundbar ietsjes minder vind presteren. Het geluid blijft helder en duidelijk, maar de balans tussen instrumenten en zang wordt minder goed gerepresenteerd dan bij soundbars die overduidelijk op muziek focussen. Met wat tweaking van bas en treble in het (intuïtieve) menu kwam ik redelijk ver, maar niet tot een staat waar ik de muziekervaring ‘ideaal’ acht.

Is het laatste punt dan een domper op de ervaring? Ab-so-luut niet, want de Cinebar 11 “2.1-Set” weet een duidelijk aantal doelgroepen aan te spreken met de features en kwaliteit. Dat maakt de set ook zeker waardig van een award, want de liefhebbers van minimalisme kunnen hiervan, voor elke cent, oprecht smullen.

TechGaming Award

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid