Sponsor

Review: Trust GXT 1120 MARA Dual Monitor Arm

Monitorarm

80%
Gebruiksvriendelijk en betaalbaar

In het kort

Trust biedt met de GTX 1120 MARA een prima monitorarm die ondersteuning biedt voor twee schermen tot 32". Het is gemakkelijk om te assembleren én in gebruik, de features zijn voldoende voor de meeste doeleinden en de bouwkwaliteit is prima. Dat voor ongeveer 55,- euro, wat dit product het absoluut waard maakt.

  • Eindoordeel

Review: Trust GXT 1120 MARA Dual Monitor Arm

Links; Navigatie;

Inleiding

Trust heeft aan ons gevraagd om haar eerste monitorarm onder de loep te nemen, bekend als de GXT 1120 MARA Dual Monitor Arm. Zoals de naam hint, betreft de MARA een monitorarm voor twee schermen, in dit geval tot een grootte van 32″. Qua kleur en wat betreft features kijk je naar o.a. aanpasbare hoogte, portret- en landschapmodus, swivel en tilt. De MARA is voor ongeveer € 55,- in webshops te vinden. Laten we dit product verder bespreken in deze review.

Specificaties

Hieronder zien we de specificaties;

SpecificationsTrust GXT 1120 MARA Dual Monitor Arm
General
Height of main product510 mm
Width of main product860 mm
Depth of main product115 mm
Total weight2765 g
Weight of main unit2682 g
Features
Cable managementYes
Adjustability
Adjustability listHeight, Movability (front to back), Orientation (portrait/landscape), Swivel, Tilt
Mount
Number of mounting arms2
VESA75x75mm, 100x100mm
Mounting surfaceDesk
Mounting TypeClamp
Max mounting surface thickness6 cm
Maximum weight16 kg
Compatibility
Maximum screen size32″
Compatible Device TypesMonitor
Extra informatie
Artikelnummer23941
EAN-code8713439239416
Ganantie2 jaar
Inhoud van de verpakkingArm voor twee monitoren
Kabelbeheerklemmen
Installatiemateriaal
Handleiding
Systeem vereistenMonitor tot 32″
Tafel tot 6 cm dik
Ondersteuning en features

Er kunnen logischerwijs twee monitoren bevestigd worden aan de GXT 1120 MARA, ofwel één monitor per arm. De monitoren mogen maximaal een schermgrootte hebben van 32”, wat toch best aanzienlijk is voor een dual monitorarm in het prijssegment. Daarbij krijg je ondersteuing voor hoogte-aanpassing van de armen, tilt/swivel, portret- en landschapsmodus en beweegbaarheid naar voren/achteren. Oh, en er zijn opties voor kabelmanagement.

Verder is er typerende VESA-ondersteuning van 75×75 mm en 100×100 mm. Het statief voor de armen wordt bevestigd aan het bureau middels een metalen klem, al mag je bureau een maximale dikte bezitten van 6 cm. Het maximale gewicht dat je in totaal aan de armen mag hangen, is 16 kg.

Showcase

Laten we beginnen met de showcase, allereerst kijkende naar de doos. Het welbekende logo van Trust is zichtbaar, gevolgd door een foto van de GXT 1120 MARA zelf. Rechtsboven lezen we wat specificaties af van de doos: VESA, kabelmanagement en vereisten van de monitoren. Rechtsonder een voorbeeld van een foto met twee schermen gevolgd door de naam van dit type monitor arm.

Bij het openen van de doos worden we meteen begroet door de diverse onderdelen, welke netjes zijn verpakt. Met alles uit de doos gehaald en op een rij gezet, zien we netjes de “montagekit” van het geheel. Als we de zijkant van de doos bekijken, zien we het zesstappenplan voor assemblage en montage. Kortom, geen papieren handleiding meegeleverd, maar in plaats daarvan is het bedrukt op de doos zelf. Efficiënt!

In de praktijk

Assemblage en montage

Laten we als eerste beginnen met montage. Kort gezegd, verliep het in elkaar zetten van het statief met armen voor de monitoren vrij snel. Je moet wel even goed kijken welke aspecten van het toestel waar horen, maar de MARA is wel zo in elkaar gezet. De schermen ophangen aan de VESA-mount gaat ook heel vlot. Kortom, pluspunten voor de montagevriendelijkheid.

Gewicht en ervaring

Het bovenstaande voorbeeld was op ons kantoor, maar ik heb de monitorarm op het thuisfront al even aan het bureau hangen. Echter verliep dat in het begin niet vlekkeloos, want mijn bureau was niet stevig genoeg voor de klem en het bijkomende gewicht. Het gevolg was dat de schermen langzaam naar voren doken, met als resultaat een mooie krater in mijn IKEA-bureau waar archeologen nog steeds bezig zijn te ontdekken uit welke oudheid deze komt.

Na een nieuw bureaublad te hebben geplaatst (lees: gepikt van hoofdredacteur Jonah) bleven de klem en monitoren netjes op hun plek. Wees dus gewaarschuwd: een bureau met goedkoop pershout is niet bestand tegen het gewicht van de MARA, ofwel met twee monitoren. Daarbij moet je de klem aan de onderkant ook goed stevig aandraaien aan je bureau, want het totaalgewicht is uiteindelijk behoorlijk.

Kabelmanagement

Aan de armen zelf tref je klemmen aan voor kabelmanagement en die werken goed. Je kan de kabels makkelijk begeleiden naar de binnenkant van de armen, zodat ze daarna langs de paal naar de beneden gaan, al ontbreekt het in/op de paal zelf aan proper kabelmanagement. Met de monitoren gemonteerd en kabels (gedeeltelijk) weggewerkt, oogt het schoon en rustig. Verder zijn de armen goed te buigen en kan je de schermen makkelijk in verschillende standen zetten. Al met al niet te stroef; je moet wel een beetje kracht zetten om de juiste stand te zoeken.

Conclusie

Mocht je op zoek zijn naar betaalbare dual monitorarm, dan zit je met de Trust GXT 1120 MARA Dual Monitor Arm aan het juiste adres. Het is geen luxueuze uiting met gasveerarmen, wat minder duurzaam is, maar daar kies je bewust voor met een prijs rond de € 55,-. Daarbij is de MARA wel gewoon gebruiksvriendelijk en zet je het geheel binnen een mum van tijd in elkaar. Let daarbij wel op de kracht die de klem en het gewicht uitoefenen op je bureau.

Verder zijn de features puik: ondersteuning voor monitoren tot 32″, VESA-mounting, swivel/tilt, portret/landschapsmodus en beweegbaarheid omhoog/omlaag en naar voren/achteren. Het ontbreekt alleen aan uitgebreide kabelmanagement langs de poot. Kortom, voor de meeste gebruikers gewoon meer dan voldoende en dat is ook de juiste beschrijving voor de MARA. Als gasveer niet boeit en je niet teveel wil besteden, dan raad ik deze dual monitorarm van Trust zeker aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid