Het reviewbeleid van TechGaming

Hoe reviewt TechGaming (zoveel) producten?
Om het reviewen van producten mogelijk te maken, ontvangt TechGaming vanuit allerlei fabrikanten de nodige review samples, producten, testmaterialen enzovoort. Hoe gaan wij daar als media mee om, zodat we objectief kunnen blijven?

Dat is een terechte vraag die we maar al te graag beantwoorden, want als reviewers dienen wij niet beïnvloed te worden door fabrikanten, noch door andere partijen. Dat wil zeggen dat de scores die we geven aan producten niet uitzonderlijk hoog of laag uitvallen zonder de nodige onderbouwing. Desondanks hoort een score, hetzij voor onze reviewers of lezers, niet het enige uitgangspunt te zijn voor een beoordeling.

Om die reden noteren onze reviewers de belangrijkste plus- en minpunten van een product, waar sommige minpunten bijvoorbeeld juist méér of minder kunnen meewegen voor iemand. Zo kan een minpunt zijn dat een bepaalde feature ontbreekt in een product t.o.v. concurrentie, maar als de feature door iemand niet benodigd is, dan weegt dat minpunt eigenlijk niet meer mee en is er anders te kijken naar de gegeven score.

Het belangrijkste punt is dat het reviewen van producten geen eenvoudig iets is, maar ons beleid blijft altijd hetzelfde. Zo proberen wij doorgaans drie kernvragen te beantwoorden: weet een product de beloftes waar te maken, komen de specificaties overeen met de praktijkervaring en staat de adviesprijs evenredig met de features/kwaliteit?

Wordt TechGaming gesponsord?
Jazeker. TechGaming werkt samen met partijen voor het aanbieden van banners/advertenties die relevant zijn voor ons publiek, hetzij hier op de website of op ons YouTube-kanaal.

Daarbij moet opgemerkt worden dat onze scores niet af te kopen zijn, noch onze redactie om te kopen valt of anderzijds te paaien voor hoge scores of awards. Het toegestuurd krijgen en mogen behouden van producten heeft dus geen invloed op o.a. het eindoordeel en de benoeming van plus- en minpunten. Daarnaast wordt de adviesprijs van een product vermeld en mede gebruikt als maatstaf om vergelijkingen te maken en een oordeel te vellen.

Toch blijft TechGaming mede afhankelijk van de samenwerking met fabrikanten om producten te blijven recenseren. Zo kan het voorkomen dat onze editorials direct gesponsord worden via de aanlevering van producten. Echter worden er geen oordelen geveld in die artikelen, want de intentie daarbij is om informatief te zijn en/of de visie van een redacteur te delen omtrent een bepaald onderwerp.

Webshops en prijsvermeldingen
TechGaming werkt momenteel samen met de welbekende webshop Megekko om prijsvermeldingen te maken in reviews. Dat betekent ook dat we de productprijzen van Megekko hanteren in onze reviews of anders de officiële adviesprijs van het product. Het kan voorkomen dat een product elders goedkoper is, maar dat hoeft niet altijd bij bekende, noch betrouwbare webshops te zijn. Om die reden hebben wij de handen geschud met Megekko, want daar kunnen wij lezers met vertrouwen naar verwijzen.

Wat is de doelgroep van TechGaming?
Dit is een vraag die de redactie eveneens op frequente basis krijgt. Het kan een pittige zijn om te beantwoorden. Enerzijds hanteren wij een simpel principe: iedere lezer, ongeacht leeftijd en kennis, moet in staat kunnen zijn om de artikelen te begrijpen. Daarom bieden wij vaker uitleg omtrent de betekenis van bepaalde begrippen en termen.

Desondanks kan er vaktaal voorbij komen, in zowel nieuwsberichten als recensies, die bestemd is voor de echte kenners. Dit hangt af van het besproken product of onderwerp in die artikelen. De wereld van computerhardware en -technologie is nou eenmaal een complex, doch fascinerend beestje.

Kan ik als lezer terecht voor vragen?
Jazeker! Mocht je als lezer een vraag of opmerking hebben over een artikel, dan moedigen wij contact alleen maar aan. Daarvoor kan je logischerwijs terecht op onze contactpagina.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid