Het reviewbeleid van TechGaming

Hoe recenseert TechGaming producten?
Bij het lezen van onze vele reviews is de kans groot dat er een zekere, belangrijke vraag opduikt: hoe recenseert TechGaming al die producten? Dat is iets waar we maar al te graag transparant over willen en kunnen zijn.

Simpel gezegd wordt het merendeel van onze reviews mogelijk gemaakt door de vele fabrikanten die met ons samenwerken. Deze fabrikanten sturen producten toe, waardoor de redactie vervolgens aan de slag kan. In veel gevallen mogen producten door TechGaming behouden worden; dit mede om te blijven testen en accurate vergelijkingen te maken met toekomstige en concurrerende producten. In andere gevallen doen fabrikanten hun producten uitlenen of heeft de redactie zelf een aanschaf gedaan.

In alle situaties blijft het beleid hetzelfde en proberen wij drie kernvragen te beantwoorden: weet een product de beloftes waar te maken, komen de specificaties overeen met de praktijkervaring en staat de prijs evenredig met de features/kwaliteit?

Is TechGaming betrouwbaar?
Dat is een beladen vraag, doch een terechte. Als redactie zijnde proberen wij zo objectief als mogelijk te zijn. Dit niet alleen in onze nieuwsberichtgeving, maar ook in onze reviews. In de praktijk betekent dit dat het toegestuurd krijgen van een product geen invloed heeft op het eindoordeel. Om die reden wordt de prijs van een product vermeld en mede gebruikt als maatstaf om vergelijkingen te maken en een oordeel te vellen.

Logischerwijs is TechGaming afhankelijk van de samenwerking met fabrikanten om producten te blijven recenseren. Echter doen wij streven naar onpartijdigheid, waardoor wij geen betaalde reviews accepteren. Wel kan het voorkomen dat onze editorials direct gesponsord worden via de aanlevering van producten. Echter worden er geen oordelen geveld in die artikelen, want de intentie daarbij is om informatief te zijn en/of de visie van een redacteur te delen omtrent een bepaald onderwerp.

Wat is de doelgroep van TechGaming?
Dit is een vraag die de redactie eveneens op frequente basis krijgt. Het kan een pittige zijn om te beantwoorden. Enerzijds hanteren wij een simpel principe: iedere lezer, ongeacht leeftijd en kennis, moet in staat kunnen zijn om de artikelen te begrijpen. Daarom bieden wij vaker uitleg omtrent de betekenis van bepaalde begrippen en termen.

Een goed voorbeeld daarvan is in onze TechGaming Podcast. Daar doen wij onze wekelijkse reviews en nieuwsberichten bespreken. Vaak gaan wij dan dieper in op de onderwerpen van die artikelen, de begrippen daarin en de werking van producten of technologieën. Schroom dus niet om een bezoekje te doen aan de podcast en vragen aan ons te stellen.

Desondanks kan er vaktaal voorbij komen, in zowel nieuwsberichten als recensies, die bestemd is voor de echte kenners. Dit hangt af van het besproken product of onderwerp in die artikelen. De wereld van computerhardware en -technologie is nou eenmaal een complex, doch fascinerend beestje.

Kan ik als lezer terecht voor vragen?
Jazeker! Mocht je als lezer een vraag of opmerking hebben over een artikel, dan moedigen wij contact alleen maar aan. Daarvoor kan je logischerwijs terecht op onze contactpagina.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid