Sponsor

Revisie Nintendo Switch met codenaam Aula duikt op

Hardware nieuws, Aula

Eind 2020 wisten we de AMD-aangedreven consoles van Microsoft en Sony tegemoet te gaan, om precies te zijn de Xbox Series X/S en PlayStation 5 natuurlijk. Naast dat nieuwe duo doet al enige tijd het gerucht de ronde van een Nintendo Switch-revisie en voor het eerst lijken we concretere informatie te krijgen. Een bekende dataminer genaamd SciresM heeft in Nintendo Switch-firmware namelijk de codenaam Aula ontdekt, met daarbovenop een aantal te verwachten features.

Op het forum van ResetEra weidt SciresM uit over de ontdekkingen die hij heeft gedaan. Zo zou de nieuwe Nintendo Switch een OLED-scherm, ondersteuning voor 4K-output, een nieuw docking-station en meer met zich meebrengen. Een belangrijk verschil is dat de Aula niet langer aangedreven wordt door Nvidia’s Tegra X1. In plaats daarvan zou een Mariko-SOC (system-on-a-chip) gebruikt worden, met significant betere koeling én prestaties als resultaat.

Volgens SciresM is de 4K-ondersteuning specifiek voor de nieuwe dock, ofwel een 4K-output naar televisies. In de handheld-modus mogen we dus geen sprong naar 4K meemaken, maar het ingebouwde scherm zou een sprong van 720p naar 1080p kunnen maken. Dit natuurlijk dankzij de SOC van Mariko, die ook verantwoordelijk zou kunnen zijn voor betere graphics op de Aula. Het alternatief is dat de krachtigere SOC simpelweg de sprong, ofwel output naar 4K realiseert.

In ieder geval oogt het waarschijnlijk dat we de gereviseerde Nintendo Switch, ofwel Aula in 2021 tegemoet gaan. Met een focus op 4K-ondersteuning en een krachtigere, uitgebreidere SOC zou Nintendo meer kunnen focussen op moderne features. Dat in de vorm van een uitgebreider besturingssysteem, snellere laadtijden en eventueel nog veel meer.

Bron: ResetEra

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid