Sponsor

ROG Rapture GT-BE19000 gaming router aangekondigd

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim Hardware
Visie van TechGaming

De ROG Rapture GT-BE19000 is het nieuwe gaming router vlaggenschip van ASUS. Met dikke theoretische snelheden oplopend tot 19 Gbps onder Wi-Fi 7 kunnen we spreken over een extreme router. Het is de eerste router die gebruik maakt van AFC (Automatic Frequency Coordination). Deze techniek kiest automatisch het minst drukke kanaal op de 6GHz-frequentieband. De ROG Rapture GT-BE19000 zal naar verwachting spoedig in de Benelux beschikbaar zijn.

Het officiële persbericht

ASUS Republic of Gamers (ROG) kondigde vandaag tijdens Computex 2024 de ROG Rapture GT-BE19000 tri-band Wi-Fi 7 gaming router aan. Deze next-generation krachtpatser is ontworpen om gaming- en computerervaringen te domineren met ultrasnelle tri-band Wi-Fi 7 snelheden tot 19 Gbps, innovatieve functies zoals Automatic Frequency Coordination, en uitgebreide bedrade en draadloze netwerkfuncties.

Next-gen Wi-Fi-kracht

De ASUS ROG Rapture GT-BE19000 router beschikt over ultrasnelle draadloze snelheden tot 19 Gbps, dankzij innovatieve Wi-Fi 7-functies zoals 320 MHz kanalen, 4096-QAM en Multi-Link Operation. Het is ’s werelds eerste gaming router met Automatic Frequency Coordination. AFC controleert automatisch de Wi-Fi-omgeving en kiest het minst drukke kanaal in de 6 GHz band, waardoor het piekzendvermogen tot 63 keer hoger is dan bij Low Power Indoor-netwerkapparaten. De GT-BE19000 biedt ook tot 31 Gbps aan bekabelde capaciteit, inclusief dubbele 10 Gb Ethernet- en vier 2,5 Gb Ethernet-poorten, wat zorgt voor sterke, stabiele verbindingen voor het bouwen van een robuust lokaal netwerk in het nieuwe tijdperk van AI.

Moeiteloze game boosts met Gaming Network

Guest Network Pro is een ASUS-exclusieve netwerksegmentatietechnologie. Het stelt gamers in staat om eenvoudig netwerkfuncties en aangesloten apparaten te beheren door verbinding te maken met een speciale SSID of VLAN. Guest Network Pro is voorzien van een Kid’s Network, IoT Network, VPN Network en Guest Network om te voldoen aan de meeste moderne netwerkbehoeften. Het beschikt ook over IoT-apparaat setup en beheer, ouderlijk toezicht en geavanceerde VPN directe verbinding.

De Guest Network Pro-technologie in de GT-BE19000 bevat ook een Gaming Network-instelling op maat voor next-gen ervaringen. Het Gaming Network combineert alle gamingfuncties in één SSID, zodat gamers de best mogelijke ervaring krijgen zonder elk apparaat afzonderlijk te hoeven configureren.
Gebruikers van de GT-BE19000 kunnen ook profiteren van Triple-Level Game Acceleration, een door ROG gepionierd concept dat prioriteit geeft aan gegevenspakketten van een game, waardoor de ervaring van het game-apparaat naar de router naar de gameserver wordt verbeterd.

AiMesh slimmer gemaakt met Wi-Fi 7 en AI

ASUS kondigt ook Multi-Link Operation ondersteuning aan voor zijn next-gen Smart AiMesh-functie in routers zoals de ASUS ROG Rapture GT-BE19000. Smart AiMesh biedt AI-ondersteunde draadloze backhaul en geeft op intelligente wijze prioriteit aan pakketten met een hoge vraag naar de snellere band, wat bijdraagt aan buffer-vrije gaming- en streaming-ervaringen. Ondertussen biedt de ROG GT-BE19000 10 Gb Ethernet LAN-poort een speciale bekabelde backhaul-optie voor een altijd verbonden uitbreidbaar mesh-netwerk.

Feature updates voor de complete ASUS Wi-Fi 7 line-up

Samen met de ROG Rapture GT-BE19000 kunnen gebruikers ook genieten van Multi-Link Operation ondersteuning en geavanceerde functies, waaronder Smart AiMesh en verbeterde beveiligingsfuncties zoals Guest Network Pro (of de lite-versie ervan, Smart Home Master) op vele ASUS en ROG Wi-Fi 7-routers, waaronder de ROG Rapture GT-BE98 Pro, ROG Rapture GT-BE98, ASUS ZenWiFi BQ16 Pro (BE30000), ASUS ZenWiFi BQ16 en ASUS RT-BE88U.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *