Sponsor

RTX 3060 en RTX 3080 Ti lanceren in januari en februari 2021 respectievelijk

Hardware nieuws, pc

Afgelopen week gingen er geruchten de ronde omtrent de komst van de RTX 3080 Ti. Volgens Igorslab mogen we die kaart in februari gelanceerd zien worden, alsmede de RTX 3060 in januari. Die laatste kaart zou in twee smaken verschijnen; namelijk een 6GB-uiting én een 12GB-variant. De RTX 3080 Ti betreft natuurlijk het nieuwe ‘bakbeest’ met 20 GB aan GDDR6X-geheugen.

Geruchten van deze aard hebben ons tot op heden nog niet teleurgesteld, maar Jensen Huang, president van Nvidia, kan nog van gedachte veranderen. Zeker met de diverse afknappers die we al eerder dit jaar hebben mogen meemaken in betrekking tot productlanceringen én de leverbaarheid daarvan. Tot op heden heeft Nvidia nog niet kunnen leveren naar de hoge vraag vanuit klanten. Dit mede vanwege productieproblemen.

Voor zover bekend zal de lancering van de RTX 3060 plaatsvinden in het vroege stadium van januari en de RTX 3080 Ti dus in februari. Eerstgenoemde betreft dus de non-Ti-uiting van de eerder gelanceerde RTX 3060 Ti. Laatstgenoemde betreft het nieuwe vlaggenschip, die de RTX 3080 met 10 GB zal opvolgen. Uiteraard resteert dan de vraag voor welke prijs de kaarten beschikbaar gaan komen.

Gezien de RTX 3080 lanceerde voor € 719,- zou de RTX 3080 Ti richting een adviesprijs van circa € 1000,- kunnen gaan. Dit om die kaart te positioneren tussen de RTX 3080 en RTX 3090, maar ook om te concurreren met AMD’s Radeon RX 6900 XT. Echter kampt die laatstgenoemde kaart óók met leveringsproblemen. Kortom, een spannende strijd die we tegemoet gaan op het gebied van enthusiast-videokaarten.

Bron: Igorslab

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid