Sponsor

RTX 3060 Ti gespot van Asus, Inno3D en Palit

Hardware nieuws, pc

Eerder wisten we regelmatig nieuws te delen omtrent de komst van een RTX 3060 Ti, de vierde SKU binnen de RTX 3000-reeks. Inmiddels lijkt de videokaart 100% een feit, want er zijn nu registraties van gespot. In dit geval van een drietal fabrikanten: Asus, Inno3D en Palit. De registraties zijn afkomstig van én terug te vinden in de elektronische database van de EEC (Eurasian Economic Commission).

In betrekking tot Asus zien we TUF Gaming, ROG Strix, Dual en Phoenix-modellen geregistreerd. Laatstgenoemde is een typerende uiting voor het middensegment aan videokaarten. Als we echter kijken naar Palit, dan zien we meer dan alleen een RTX 3060 Ti voorbij komen. Zo doet de fabrikant ook de RTX 3060 melden, waarvan afgelopen week een gerucht verscheen − inclusief een RTX 3050 Ti.

Tenslotte resteert Inno3D en die partij heeft modellen geregistreerd voor ogenschijnlijk alle scenario’s. Dat variërende van de RTX 3090 tot aan de RTX 3060. In de praktijk is het vrij gebruikelijk om onuitgebrachte modellen voorbij te zien komen. Nou valt het in dit geval met 95% zekerheid dat een RTX 3060 Ti op komst is én dat we de lancering daarvan in december mogen meemaken.

Op basis van wat de fabrikanten hebben geregistreerd, is het gebruik van 8 GB aan GDDR6-geheugen met de kaart in ieder geval bevestigd. Afgezien van dat is op dit moment nog geen prijs bekend, noch een bevestigde releasedatum. Zo ligt de vermoedelijke lancering op 2 december, maar Nvidia laat vooralsnog niets van zich horen. Mocht je dus interesse hebben in een goedkopere intrede in de RTX 3000-reeks, dan zal je nog even moeten wachten.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid