Sponsor

RTX 3060 ULTRA met 12 GB aan GDDR6-geheugen gelekt

Hardware nieuws, pc

Aankomende week host Nvidia het GeForce RTX: Game On-evenement tijdens CES 2021. Daar komen we ongetwijfeld meer te weten over nieuwe uitingen binnen de RTX 3000-reeks. Dat betreft onder andere de RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti. Naast dat werd een RTX 3060 vermoed, maar dat lijkt vandaag te veranderen. Volgens Wccftech heeft Nvidia namelijk besloten om de RTX 3060 om te dopen in de RTX 3060 ULTRA met 12 GB aan GDDR6-geheugen.

Qua specificaties én prestaties moet deze kaart boven de RTX 3060 Ti landen, met als uitzonderlijke eigenschap de hoeveelheid aan geheugen. Zo doet Nvidia de ‘ULTRA’-aanduiding achten als de beste versie mogelijk. Dit dus boven de ‘Ti’ en ‘SUPER’-uitingen. In de praktijk betekent dit dat Ultra-kaarten voorzien worden van de beste aftermarket-koeling. Een voorbeeld daarvan is een TUF Gaming-uiting van Asus, zoals hieronder zichtbaar, die het bestaan van de RTX 3060 Ultra doet bevestigen.

ASUS RTX 3060 Ultra TUF Gaming 12 GB GDDR6

Toekomstige ULTRA-uitingen?

Nou doet de bevestiging van een RTX 3060 ULTRA wel de nodige vragen oprakelen. Is de ULTRA-aanduiding enkel voor kaarten met een grote hoeveelheid geheugen? Gaan we ULTRA-varianten zien van bestaande kaarten? Dat zijn slechts twee voorbeelden van de vele vragen die gesteld kunnen worden. Hopelijk krijgen we tijdens het GeForce RTX: Game On-evenement de nodige antwoorden.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid