Sponsor

RTX 3080 Ti met 20 GB geheugen gespot van GIGABYTE

Hardware nieuws, pc

Het bestaan van een 20GB-model van de RTX 3080 of RTX 3080 Ti is enige tijd onzeker geweest. Daar komt nu verandering in, want de Russische YouTuber КОЛЯ МАЙНЕР heeft een video geüpload waar hij een GIGABYTE-uiting van de RTX 3080 Ti met 20 GB aan GDDR6X-geheugen toont. Om precies te zijn zouden er drie 20GB-modellen van GIGABYTE bestaan: de Gaming OC, AORUS XTREME en AORUS MASTER. Het is de eerstgenoemde die de YouTuber heeft getest.

GIGABYTE RTX 3080 Ti 20 GB

Logischerwijs wist de beste man ook de specificaties te delen van deze GIGABYTE RTX 3080 Ti Gaming OC met 20 GB. Zo zien we de officiële modelnaam voorbijkomen, alsmede een serienummer en overige codes. Het lijkt dus een legitiem product te zijn dat enkel te verkrijgen is in Rusland. Ondanks dat heeft GIGABYTE aangegeven dat een dergelijk model met 20 GB niet bestaat. De fabrikant lijkt het dus volledig te ontkennen.

GIGABYTE RTX 3080 Ti Gaming OC 20G

Gaming en mining

Nou blijkt dit model al langer te bestaan, als we kijken naar de database van TechPowerUP. Daar is een vBIOS te vinden voor de 20GB-modellen van GIGABUTE, al is deze niet geverifieerd. Wel betekent het dat modders 20 GB op een RTX 3080 Ti kunnen plaatsen en met het vBIOS de aangepaste kaart aan de praat kunnen krijgen. Het enige probleem is dat er geen offfciële videodriver is voor 20GB-varianten van de RTX 3080 Ti, dus gaming lijkt uitgesloten te zijn.

Uiteindelijk blijkt het 20GB-model bestemd te zijn voor mining, want dat heeft de Russische YouTuber uitbundig getest. Wat verrassend mag zijn, is dat de 20GB-modellen géén Lite Hash Rate-GPU’s (LHR) bezitten. Dat betekent dat deze kaarten bestemd waren voor een eerdere lancering of geannuleerd zijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat het verhaal in de laatste categorie valt, gezien eerdere geruchten. Toch blijken de 20GB-modellen nu te bestaan.

Standaard komt het geteste model, de Gaming OC 20 GB, met een overklok op het geheugen en de kern, inclusief een ingesteld vermogenslimiet van 80% van de TDP. In Gminer en NBminer behaalt de kaart een indrukwekkende hashrate van 94 MH/s, wat 64% sneller is dan de RTX 3080 Ti met 12 GB. De retailer/winkel die de 20GB-modellen verkoopt, kaart zelfs een hashrate tot 97,79 MH/s aan. Het is duidelijk dat Russische miners een pareltje in handen hebben met deze kaart.

Bron: VideoCardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid