Sponsor

Nvidia RTX 3080 Ti lanceert op 3 juni; RTX 3070 Ti op 10 juni

Hardware nieuws, pc

Begin deze maand wisten we het bericht te delen dat de RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti onderweg moeten zijn. De onthulling daarvan zou op 31 mei plaats moeten vinden en dat zien we vandaag wederom benoemd worden door Wccftech. De website geeft aan een update te hebben ontvangen omtrent de release van de kaarten. De benoemde onthullingsdatum blijft dus staan en daarbij geeft men aan dat de releasedatum van beide kaarten bekend is.

Zodoende zou de RTX 3080 Ti op 3 juni moeten verschijnen en de RTX 3070 Ti opvolgend op 10 juni. In beide gevallen zouden een dag vóór de lancering van beide kaarten de reviewembargo’s geplaatst zijn. We mogen dus vlak voor de lancering te weten komen hoe deze kaarten gaan presteren. Verder zijn de Founders Editions (FE) van het duo niet voorzien van de nieuwe Lite Hash Rate-GPU’s. Dat wist Nvidia deze week nog te bevestigen voor alle FE-varianten van RTX 3000.

Uiteraard resteert de kwestie tot hoeverre er beschikbaarheid zal zijn van de RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti. Hoewel het onlogisch kan ogen dat Nvidia wederom nieuwe SKU’s introduceert, terwijl er nog tekorten zijn, is het waarschijnlijk dat de GPU’s van deze videokaarten op ‘natuurlijke’ wijze worden verkregen in het productieproces van de wafers. Als een GPU namelijk niet voldoet aan de eisen voor een specifieke SKU, dan kan deze opzij worden gezet voor andere SKU’s.

Op 31 mei komen we in ieder geval meer te weten, inclusief de definitieve specificaties en prijs van zowel de RTX 3080 Ti als RTX 3070 Ti.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid