Sponsor

3DMark-benchmark toont Ryzen 7 Extreme Edition; Ryzen 9 4900U onderweg?

Hardware nieuws, pc

De geruchtenmolen schotelt ons vandaag een nieuwe, mysterieuze APU van AMD voor. Een fervente Twitter-gebruiker, @TUM_APISAK, heeft namelijk een 3DMark-benchmark gespot van een zogeheten Ryzen 7 Extreme Edition. Voor het rode kamp is dat een ongebruikelijke benaming van een product; het is eerder een woord dat Intel hanteert. Zo zien we die term in Intel’s HEDT-reeks (High End Desktop) of nostalgisch bekeken voor haar Pentium 4-processoren.

In ieder geval is het bekend dat AMD druk bezig is met haar mobiele line-up aan processoren, ofwel APU’s. Van deze Ryzen 4000U-reeks hebben we reeds informatie voorbij zien komen, waarbij de krachtigste uiting de Ryzen 7 4800U zou zijn. De specificaties van de 4800U komen grotendeels overeen met deze Ryzen 7 Extreme Edition, maar met één belangrijk verschil. De Ryzen 7 4800U heeft een turboklok tot 4200 MHz, terwijl de mysterieuze APU een turboklok bezit van 4291 MHz.

Ryzen 9 4900U bevestigd?

De eerste vraag die dan naar voren komt, is simpel: is er een krachtigere APU onderweg? Dat lijkt inderdaad het geval te zijn, want @TUM_APISAK wist ook een screenshot te delen van een benchmark met de benaming van een Ryzen 9 4900U. Zodoende komen de specificaties in de screenshots overeen. Of de benaming van een Extreme Edition relevantie heeft, is vooralsnog onduidelijk. Allicht horen we daar in de nabije toekomst meer over.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid