Sponsor

Seasonic bevestigt 12-pins-voedingskabel voor RTX 3000

Hardware nieuws, pc

Vorige maand zagen we een uitzonderlijk gerucht voorbij komen omtrent de komst van een 12-pins-voedingsconnector. Deze zou het mogelijk maken om meer dan 300 watt aan een videokaart te leveren en bestemd zijn voor Nvidia’s RTX 3000-reeks. Waarschijnlijk gaan we het gebruik daarvan in ieder geval meemaken bij de RTX 3090, die voorzien zal zijn van een heftige triple-slot-koeler.

Wat inmiddels bevestigd wordt, is dat de connector een feit mag zijn. Zo is afgelopen weekend een foto opgedoken van een variant vanuit voedingsfabrikant Seasonic. Deze gaat door het leven als de Nvidia 12-pin PCIe Molex Micro-Fit 3.0 Connector. Volgens de verpakking betreft het een omzetting van 2x 8-pin naar een 12-pin en deze zal 750 mm lang zijn.

Nvidia RTX 3000 12 pins voeding

De foto is overigens afkomstig van het Chinese bilibili-forum, waar Seasonic uiteindelijk nog meer foto’s heeft gedeeld. Die zijn hieronder zichtbaar.


850 watt aanbevolen

Tenslotte vallen nog twee zaken op aan de diverse foto’s. Als eerste dat er twee 8-pins-aansluitingen vanuit de voeding vereist zijn voor de omzetting naar de 12-pins-connector. In de praktijk kan er dan 300 watt geleverd worden aan een videokaart middels een enkele kabel. Naast de 12-pins-aansluiting kunnen kaarten dan nog een 6-pins of 8-pins-aansluiting meekrijgen. Dit maakt het mogelijk om die befaamde 300W-grens te ontstijgen.

Dit maakt het ook de eerste maal dat een consumentenkaart een dusdanig vermogen vereist. Dat wordt mede zichtbaar aan het tweede element op de verpakking en dat is de systeemeis. Zo duidt Seasonic aan dat een voeding van minstens 850 watt aangeraden is. Uiteraard speelt de efficiëntie van de voeding nog een rol, ook al verwijst de fabrikant daar niet naar.

De oplossing mag in ieder geval een elegante genoemd worden. Zo zijn er dus geen nieuwe voedingen benodigd om RTX 3000 in een systeem te kunnen plaatsen. Wat de prijs van 12-pins-voedingskabels zullen zijn, is nog niet bekend. Tot hoeverre de prijs nog zal verschillen per fabrikant en voedingstype gaan we de komende maanden ondervinden.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid