Showcase: MSI Project Zero

Wieger
Door Wieger

Showcase: MSI Project Zero

Links; Navigatie;

Inleiding

Deze showcase staat in het teken van het antwoord van MSI op de vraag: ‘Hoe maak ik een zo clean mogelijke build?’, de MSI Project Zero. Dit moederbord zonder connectoren aan de voorzijde is speciaal ontworpen om een build te maken die optisch kabelloos is.

Intussen hebben we hier bij Techgaming al uitgebreid kennis gemaakt met dit nieuwe type moederbord in twee showcases. De videoshowcase van de Project Zero Build, met de B650M versie van de Project Zero en de showcase van de nieuwe monsterbehuizing van MSI, de MSI MEG MAESTRO 700L PZ. In deze build hebben we de Z790 variant van dit moederbord gebruikt.

Op het moment van schrijven van deze showcase is de Z790 versie van de MSI Project Zero nog niet te verkrijgbaar bij onze webshoppartner Megekko.

MSI Project Zero

Wat is nou precies de MSI Project Zero en wat maakt deze lijn van moederborden zo uniek?

De MSI Project Zero is een serie van moederborden met een uniek back-connector design. Dit reduceert de complexiteit van kabelmanagement en zorgt voor een ongekend keurig en visueel aantrekkelijk resultaat. De enige kabels die je zichtbaar in je build overhoudt zijn de powerkabels voor je GPU en de kabel van de AIO naar de achterkant van je build. Dit is ook het speerpunt waaromheen de MSI Project Zero is ontworpen, om een platform te zijn voor de aller strakste high-end builds. Want high end build kun je zeker maken met de krachtpatser die de MSI Project Zero is.

MSI heeft verscheidene behuizingen die geschikt zijn voor een Project Zero moederbord. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de behuizingen uit de showcase’s met de Project Zero, de MEG MAESTRO 700L PZ en de MSI MAG PANO 100L PZ. De PZ aanduiding geeft hierbij specifiek aan dat deze moederborden geschikt zijn voor gebruik met een Project Zero moederbord.

Door het ontbreken van connectoren aan de voorzijde lopen de coverplates van de Project Zero door tot aan de rand van het moederbord. Dit geeft niet alleen een prachtig visueel effect maar geeft ook de mogelijkheid om de heatsinks rondom de CPU een groter oppervlak te laten beslaan en zo meer koeling te bieden, Ook bovenop de M2 slots vinden we uiteraard heatsinks en wel de M2 Shield Frozr heatsinks.

Op de achterzijde vinden we alle connectoren die we gewend zijn van een hedendaags moederbord. Naast USB-headers in USB 2, USB 3.0 en USB-C vinden we op de achterkant ook twee 8-pins connectoren voor de CPU. Hierdoor kun je altijd het maximale uit je processor halen of je nou een standaard systeem of een zwaar overclocked systeem draait. Eveneens vinden we hier natuurlijk aansluitingen voor je fans en een dedicated AIO-pomp header.

Mooi extra detail om aan te stippen is dat de MSI Z790 Project Zero en de MSI B760M Project Zero zijn uitgerust met een Gen 5 PCIe slot, met Steel Armor, die 128GB/s kan behalen. De Steel Armor toevoeging geeft aan dat de PCIe poort extra stevig vastzit met versterkte gesoldeerde connecties. Dit om het extra gewicht van beefy videokaarten te ondersteunen. De MSI B650M Project Zero is uitgerust met een PCIe 4 slot, uiteraard wel ook met Steel Armor.

MSI Z790 Project Zero

In dit segment nemen we een kijkje naar de Z790 uiting van de MSI Project Zero, deze hebben we gebruikt in de showcase van de MSI MEG MAESTRO 700L PZ.

Dat de MSI Z790 Project Zero een premium product is mag duidelijk zijn vanaf het moment dat je de doos in handen krijgt. Deze heeft een luxe uitstraling en een nette doch opvallende kleurstelling.

Ook als het bord uit zijn jasje hebben gehaald zet dit luxe gevoel zich door. De zilver en witte afwerking van het bord geeft, zeker in combinatie met het ontbreken van connectoren, een premium look aan de Z790 Project Zero.

Als we de bovenkant van de Z790 Project Zero nader bestuderen zien we dat het materiaal van de hitteschilden prachtig geborsteld metaal is. Elk stukje afwerking aan dit bord is een heerlijk lesje vakmanschap van MSI.

Rondom de LGA 1700 socket zien we de extra grote en eveneens strak afgewerkte heatsinks die om de processor heen zitten. Ook zien we de kenmerkende gaten voor het aansluiten van je koeler.

Dan verplaatsen we onze aandacht naar de achterzijde van de Z790 project Zero. Dit is de kant waar bij dit type borden veel gebeurt. Hier vinden we namelijk alle connectoren. Hieronder zet ik de belangrijkste connectoren voor je op een rij.

Rechtsboven vinden we de twee 8-pins ATX aansluitingen die de CPU van stroom voorzien. Linksboven zijn de 4-pins fan-headers geplaatst ook vinden we bovenaan een ARGB header. Als we dan langs de linkerzijde naar beneden gaan zien we nog twee fan-headers gevolgd door de 24-pins power-header voor het moederbord. Daaronder vinden we een USB-3.0-header en een USB-C header. Afsluitend zitten linksonder de SATA-headers.

Aan de onderzijde vinden we nog extra SATA-headers, een extra USB-3 header, wat extra fan- en rgb-headers en antuurlijk de HD-audio en frontpanel headers.

MSI MEG MAESTRO 700L PZ

De MAG MAESTRO 700L PZ is een nieuwe high-end behuizing van MSI. Deze kast heeft een unieke look door het 270° graden glazen voorpaneel. Voor de rest is deze behuizing vervaardigd uit 2,5m dik geanodiseerd aluminium. Deze behuizing biedt de mogelijkheid om tien 120mm fans te installeren. Als je 140mm fans wil gebruiken kan je er hier boven en onder drie van kwijt. Zowel boven als aan de zijkant is er de mogelijkheid om, gelijktijdig, een 360mm radiator te installeren. Voor een goede airflow voor al deze fans is de MEG MAESTRO voorzien van ruim 3600 driehoekige openingen.

Uiteraard biedt deze behuizing de mogelijkheid om gebruik te maken van een back-connect, vandaar de PZ toevoeging in de naam. Maar ook E-ATX moederborden passen in dit bakbeest van een kast. Op het gebied van videokaarten kan je het zo bont maken als je hartje begeert, de maximale lengte voor de videokaart is 420mm. Als vergelijking: een MSI GeForce RTX 4090 Suprim is 336mm. Daarnaast kan de GPU verticaal gemonteerd worden met de meegeleverde vertical PCIe bracket. Hierbij zit een PCIe 4.0 riser kabel, de maximale bandbreedte van je Z790 Project Zero kun je dus niet benutten met de verticale riser, tenzij je zelf een PCIe 5.0 riser kabel aanschaft.

Afsluitend hier een impressie van de Z790 in de MSI MEG MAESTRO 700L PZ. Hier is goed te zien hoe makkelijk de toegang voor alle connectoren is. Het aansluiten van je systeem met dit moederbord is in de MEG MAESTRO 700L PZ dus geen probleem.

MSI MEG MAESTRO High-End Build

In de showcase van de MSI MEG MAESTRO 700L PZ is deze behuizing in al zijn glorie te zien. Eveneens is heel mooi te zien hoe clean het eindresultaat van een build met het MSI Z790 Project Zero moederbord is. De combinatie van een Project Zero moederbord en de MEG MAESTRO 700L PZ zorgt voor een verbluffend eindresultaat dat in iedere gamekamer een eyecatcher zal zijn!

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *