Showcase: NZXT H7 Flow RGB
Links;- Productpagina: NZXT H7 Flow RGB
- Productpagina: NZXT N7 B650E
- Productpagina: NZXT C1000 Gold ATX 3.1 PSU
- Productpagina: NZXT F360 RGB Core
In deze showcase gaan we een blik werpen op de nieuwe NZXT H7 Flow RGB. Deze nieuwe uitvoering van de welbekende H7 heeft een flitsende nieuwe look met ruimte voor de eveneens nieuwe NZXT F360 RGB Core-fans. Hiervan wordt er een voor geïnstalleerd meegeleverd in deze behuizing. Voor deze showcase zullen we nog een extra F360 RGB Core in deze behuizing gaan installeren.
De rest van deze build bestaat voor het grootste gedeelte ook uit prachtige witte producten van NZXT. Zo hebben we als powerhouse de C1000 van NZXT. Deze 1000W-voeding voldoet aan de ATX 3.1-standaard en is geschikt om de zwaarste CPU’s en GPU’s van stroom te voorzien. Het moederbord dat we voor deze showcase-build gebruiken, is de witte variant van het door ons gereviewde N7 B650E moederbord. Als koeler hebben we een ROG Strix LC III 360 ARGB gebruikt, en de GPU in deze build is de PNY GeForce RTX 4080 SUPER.
In deze showcase zullen we de verschillende NZXT-producten die we hebben gebruikt uitlichten, en afsluitend gaan we de build bekijken die we met deze set producten hebben gemaakt.
Laten we beginnen met de NZXT H7 Flow RGB. Deze nieuwe variant van de H7 heeft een aardige metamorfose ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. Wat meteen opvalt, is dat de shroud van deze behuizing heel klein is en niet meer de gehele onderzijde beslaat. Dit is mogelijk doordat de PSU op de zijkant wordt gemonteerd. Hierdoor biedt de onderkant van de H7 Flow ruimte voor maar liefst drie 120mm-fans.
Het nieuwe design voor de poten zorgt dat er genoeg mogelijkheid is voor airflow aan de onderzijde van de H7 Flow. Dit design zorgt er ook voor dat de achterkant van deze behuizing doorloopt tot aan de grond. Dit geeft de achterzijde een minimalistische, doch luxueuze uitstraling.
Als we de H7 Flow RGB bekijken, zien we ook gelijk dat deze behuizing lekker hoog is. Dit geeft deze kast een imposante uitstraling, maar geeft ook de binnenkant een ruimtelijke look. Naast die look zorgt het natuurlijk ook voor daadwerkelijk meer ruimte in de behuizing. Aan de voorzijde passen dan ook maar liefst drie 140mm-fans en zelfs een 420mm-radiator. Door het grote ontwerp van deze behuizing is er in de H7 Flow ook plaats voor een E-ATX-moederbord.
Met het achterpaneel verwijderd kunnen we een blik werpen op de binnenzijde van de H7 Flow. Achterin zien we de beugels voor de verticale PSU-montage, inclusief de rubberen dempers die het geluid van de PSU zullen minimaliseren. Hier tegenover zien we de dubbele kooi voor SSD’s; deze zit netjes weggewerkt in de hoek. Aan de achterzijde zien we ook hoe goed ze bij NZXT nagedacht hebben over kabelmanagement.
Door de dubbele set met klittenbandstrips heb je de vrijheid om al je kabels te managen zonder massieve bundels te hoeven creëren. In het midden van de behuizing zien we bovenaan een plek die speciaal is voor het plaatsen van een controller. Deze centrale positie naast de kabelgoten zorgt ervoor dat je gemakkelijk je kabels van en naar de controller kunt begeleiden.
De NZXT H7 Flow is samengevat gewoon een premium behuizing die genoeg ruimte biedt voor de meest uitbundige build. De luxueuze uitstraling, in combinatie met het inbouwgemak en de standaard meegeleverde F360 Core, maakt die H7 Flow RGB een kast om je vingers bij af te likken.
Met de C1000 Gold ATX 3.1 zet NZXT een stevige allround voeding neer die beschikt over een 12VHPWR-aansluiting. Deze volledig modulaire voeding is beschikbaar in stylistisch zwart en in een sexy witte uitvoering. Bij de C1000 Gold ATX 3.1 krijg je een heel scala aan kabels meegeleverd waarmee je je gehele build in stralend wit kunt aansluiten.
Zoals de naam doet vermoeden, levert de C1000 Gold ATX 3.1 1000W aan power voor je systeem; 600W hiervan kan via de 12VHPWR-connector naar je GPU gebracht worden. Al deze kracht heeft NZXT in een bescheiden formaat weten te persen. De C1000 Gold ATX 3.1 is slechts 160mm lang, waardoor deze niet te veel plaats inneemt in je behuizing. Ook het volume van deze PSU is keurig met een maximum van 44,5 dBA. Al met al een krachtpatser van een voeding in een handzaam en rijk uitgerust jasje.
Dan het hart van deze build, de NZXT N7 B650E. Dit AM5-moederbord is door ons al van een uitgebreide review voorzien. Hier zullen we niet te veel uitweiden over dit moederbord, behalve dat ik zelf dit moederbord al sinds mei 2023 met grote tevredenheid gebruik. Mocht je meer informatie over dit rijk uitgeruste moederbord willen hebben, dan is dit in de review van de N7 B650E te vinden.
Voor deze build hebben we de witte versie van dit moederbord ontvangen. De zwart-witte combinatie van de PCB en de heatshield maakt dit één van de meest gelikte moederborden op de markt.
In de NZXT H7 Flow RGB vinden we aan de voorzijde standaard een van de nieuwe fan-oplossingen van NZXT, de F360 Core. Deze unieke fancombinatie van NZXT bestaat uit drie 120mm-fans in een enkel frame. Hierdoor zijn de drie fans ook met een enkele stekker te verbinden met een speciale controller. Voor wie de fans met een andere controller wil gebruiken is er uiteraard ook een verloopje aanwezig waarmee je de F360 Core aan kunt sluiten met een klassieke aansluiting. In de Core-serie vinden we ook een 240mm- en een 280mm-uiting.
De F360 Core zorgt ervoor dat je drie fans tegelijk monteert die altijd recht zitten, minder aansluitingen hebben en gemakkelijker te monteren zijn, doordat deze met maar vier schroeven totaal bevestigd worden. Een unieke en erg strak ogende fan-oplossing die een cleane en professionele uitstraling aan je build geeft.
Dan is de tijd aangebroken om dit scala aan mooie producten om te toveren tot een high-end build. Hiervoor hebben we alle in deze showcase beschreven producten gebruikt. Daarnaast hebben we een witte 360mm waterkoeler van ASUS geïnstalleerd, alsmede wit werkgeheugen van Kingston.
Het inbouwen van de H7 Flow RGB is een fluitje van een cent. Ondanks het relatief smalle profiel van de behuizing heb je aan de achterzijde van de H7 Flow RGB genoeg ruimte om gemakkelijk je kabels door te voeren. Ook aan de voorzijde is er geen gebrek aan ruimte door de ruime indeling van deze kast. Het inbouwen van een F360 Core aan de onderzijde van de H7 Flow RGB is echt een geluksmomentje. Het is heerlijk hoe netjes deze in het slot in de H7 past en hoe gemakkelijk het wegwerken van kabels onderop is.
Kabels wegwerken is sowieso een heerlijk iets bij de H7. Door de dubbele kabelgoten met goede, stevige klittenbandstrips is het netjes wegwerken van je kabels een genot. Het eindresultaat van deze build mag er dan ook zeker zijn. De voorzijde is een toonbeeld van cleane efficiëntie door de goed weg te werken bekabeling en natuurlijk de strakke NZXT-componenten. De heerlijk afgewerkte N7 B650E komt goed tot zijn recht in deze imposante behuizing. De witte kabels van de C1000 Gold ATX 3.1 complementeren de chique look van de overige componenten.
Kort samengevat is de H7 Flow RGB een magnifieke behuizing die een zee aan inbouwruimte biedt en een stilistische luxe look die weinig behuizing ter tafel weten te brengen!