PlayStation 5 officieel onthuld met verrassend design

Hardware nieuws, PlayStation 5

Sony heeft haar PlayStation 5 Future of Gaming showcase met de wereld gedeeld en daarmee ook de PS5 officieel onthuld. De presentatie zelf is net iets langer dan een uur en volledig terug te vinden op het YouTube-kanaal van PlayStation. Deze hebben we tijdens onze TechGaming Podcast tevens live meegekeken, waar we ons commentaar op de console en games hebben gedeeld.

In ieder geval mag het na een lange wacht, en een kort uitstel, dus eindelijk zover zijn. Naast een behoorlijke sluw aan games heeft Sony aan het einde van de presentatie het uiterlijk van de PS5 mogen delen. Deze komt met een verrassend en uniek design, in combinatie met een wit/zwart kleurenschema. Oh, en niet te vergeten een blauwe verlichting die de console accentueert.

PlayStation 5 - Reveal 1

Specificaties en informatie

Omtrent de specificaties van de console zelf, inhoudelijk althans, hebben we weinig nieuwe informatie verkregen. Onze hoop, vanuit een technisch standpunt, was om allicht meer te weten te komen over de custom SSD en de RDNA 2-GPU. Echter, zoals de naam van het evenement al aangaf, draaide het volledig om de games.

Toch hebben we op hardwarematig gebied het een en ander onthuld gezien, waaronder de eerder getoonde DualSense-controller en vervolgens de DualSense Charging Station, HD Camera, draadloze Pulse 3D-headset en Media Remote. Wederom mag het qua specificaties uitblijven, maar een blik op de randapparatuur is altijd fijn. Uiteraard zullen we nog enkele maanden moeten wachten alvorens we meer te weten komen over die stukjes aan hardware.

Wat toch opvallend was aan de hardware reveal, mocht de aankondiging van een “digital only”-PlayStation 5 zijn. Deze komt zonder een blu-ray drive en zou dus voor een lagere prijs op de markt kunnen komen. Meer dan dat weten we op het moment niet, maar een verschuiving naar het digitale platform lijkt wel een logische stap voor de console.

PlayStation 5 - Sideways

Games, games en games

Verder kan een console niet uitblijven zonder de software om het te ondersteunen. Wat dat betreft wist de presentatie meer dan voldoende games te tonen. In het stevige uur hebben we een aantal grote titels voorbij zien schieten. De volledig lijst is als volgt:

Kortom, dit mag een flinke reeks aan titels betreffen. Uiteraard zijn het niet allemaal exclusives voor de PlayStation 5. Een flink aantal van de onthulde/getoonde lijst betreft namelijk ook multi-platform-games. Van alle onthulde titels kan je via de links de onthullinge en/of gameplay, ofwel trailers terugkijken.

Prijs en releasedatum

Na alle pracht op audiovisueel gebied resteert een belangrijke zaak: hoeveel zal de PlayStation 5 gaan kosten? Helaas worden we op dat gebied eveneens teleurgesteld, want enkel het design van de console, én wat randapparatuur, zijn onthuld. Qua releasedatum is Sony’s paradepaardje nog steeds onderweg voor het einde van 2020. Zo zagen we in de presentatie diverse PS5-games een releasedatum aangeven van het vierde kwartaal. Kortom, de PS5 ligt dit jaar nog in de schappen.

Bron: Sony

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid