Sponsor

Specificaties AMD Radeon RX 6600 en RX 6600 XT gelekt

Hardware nieuws, pc

Eerder in de week vond er een lek plaats van informatie omtrent de aankomende AMD Radeon RX 6600 en RX 6600 XT. De bron is het welbekende Chiphell-forum, waar we eerder betrouwbare informatie afkomstig van hebben gezien. In dit geval is het niet gebleven bij enkel een lek, want in het topic zijn inmiddels ook nog screenshots van GPU-Z geplaatst. Om precies te zijn van beide kaarten, met daarop zichtbaar een flinke sluw aan specificaties.

Ten eerste lijken de twee screenshots legitiem te zijn. Wat daarbij helpt, is dat GPU-Z recentelijk ondersteuning heeft verkregen voor de RX 6600 en RX 6600 XT. Verder krijgen we bevestigingen van eerder vermoede specificaties, zoals de Navi 23-GPU. Daarnaast is er 8 GB aan GDDR6-geheugen zichtbaar, 1792 tot 2048 shaders en een geheugenbus van 128 bits. Enkel de kloksnelheid van de RX 6600 is niet zichtbaar op de screenshots.

Dat laatste euvel kan overigens te maken hebben met de AMD-driver. Volgens de lekker die deze plaatjes gedeeld heeft, is er gebruik gemaakt van Radeon Adrenalin 21.4.1, die ondersteuning biedt voor de Radeon RX 6600M, kortom, de driver zou dan aangepast (gemod) zijn om de desktopvarianten te ondersteunen. Hoe dan ook krijgen we hiermee een voorproefje van wat ons later dit jaar staat te wachten.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid