Sponsor

Steam Deck OLED onthuld; koeler en stiller met 6nm-APU

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware
Steam Deck OLED - limited edition

Valve heeft een refresh van haar Steam Deck onthuld en dat met de Steam Deck OLED. Zoals de naam hint, is deze voorzien van een OLED-scherm i.p.v. een LCD-scherm. Met deze onthulling heeft Valve de eerste iteratie van de handheld hernoemd naar Steam Deck LCD. Alle versies daarvan - 64 GB, 256 GB en 512 GB - zijn nu in prijs verlaagd in de Steam Store, waarvan de 64 GB + 512 GB beschikbaar blijven zolang de voorraad strekt. Daar waar de Steam Deck OLED beschikbaar komt met 512 GB of 1 TB aan NVMe-opslag.

Steam Deck OLED

OLED, batterij en APU

Het nieuwe 7,4″ OLED-scherm is nu 90 Hz van aard (i.p.v. 60 Hz) en brengt een aantal inherente voordelen met zich mee. Naast verbeterde kleuren en contrast is de SDR-helderheid verhoogd naar 600 nits (t.o.v. 400 nits) en biedt de nieuwe HDR-weergave een piekhelderheid van 1000 nits. Daarnaast is OLED zuiniger dan LCD, omdat individuele pixels van het scherm in- en uitgeschakeld kunnen worden. Samen met de nieuwe 50Whr-batterij (t.o.v. 40 Whr) en kleinere 6nm-APU resulteert dit in een Steam Deck die mogelijk 50% langer meegaat.

Hoewel er sprake is van een zuinigere 6nm-APU, zou de Steam Deck OLED niet zozeer beter moeten presteren dan de Steam Deck LCD. Met dat gezegd hebbende, dient de Steam Deck OLED minder warm te worden en is deze voorzien van LPDDR5-geheugen van 6400 MHz i.p.v. 5500 MHz. Potentieel lagere temperaturen en sneller geheugen kunnen her en der een mogelijk verschilletje maken, maar het zou volgens Valve minimaal zijn. Hoe dan ook oogt de Steam Deck OLED als de ultieme versie van de handheld natuurlijk.

De laatste noemenswaardige zaken bestaan uit een Wi-Fi-upgrade naar 6E, een gewichtsverlaging van 30 gram en interne veranderingen met o.a. een dikkere heatsink en aangepaste configuratie van de fans. Voor meer informatie omtrent de specificaties kan je terecht in de Steam Store. Daarnaast kan je voor meer informatie óók terecht bij o.a. de video van Gamers Nexus, die directe informatie en antwoorden vanuit Valve bespreekt.

Releasedatum en prijs

In de digitale winkel van Valve is tevens aangegeven dat de Steam Deck OLED vanaf 16 november om 19:00 te pre-orderen zal zijn. Dat met een prijskaartje van € 569,- voor de 512GB-versie en € 679,- voor de 1TB-variant. Bij laatstgenoemde krijg je een uniek opstartfilmpje en uniek thema voor het virtuele toetsenbord. Daarbij zal er exclusief in Canada en de Verenigde Staten een gelimiteerde oplage van de 1TB-versie van de Steam Deck OLED verschijnen met een transparante behuizing en zwart/oranje thumbsticks.

Steam Deck OLED - limited edition

Bron: Valve

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *