Sponsor

SteelSeries lanceert draadloze Nimbus+-controller voor Apple-producten

Hardware nieuws, Apple

In 2019 wisten we de onthulling te delen van de SteelSeries Stratus Duo, de opvolger van de Stratus XL uit 2016. Laatstgenoemde ging indertijd gepaard met de SteelSeries Nimbus, waarvan we vandaag eveneens de opvolger tegemoet mogen komen. Het betreft in dit geval de SteelSeries Nimbus+. Deze is draadloos volgens de Apple MFi-standaard, net zoals de voorganger, en exclusief bestemd voor hardware van Apple; de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV.

Nimbus+ en iPhone Mount

Logischerwijs komt de Nimbus+ met verbeteringen, waarbij SteelSeries als eerste de batterijduur aanhaalt. Zo zou de nieuwe batterij meer dan 50 uur mee moeten gaan; dit ten opzichte van de oorspronkelijke 40 uur. Daarnaast bezit de Nimbus+ een geüpdatet design met klikbare joysticks en Hall effect-triggers. In onze review van de SteelSeries Stratus Duo zagen we dergelijke verbeteringen reeds voorbij komen.

Tenslotte zien we voor de Nimbus+ eveneens een belangrijk accessoire tevoorschijn komen; een grip voor de telefoon. Bij de Stratus Duo ging deze door het leven als de SmartGrip; bij de Nimbus+ heet deze gewoonweg de iPhone Mount. Deze wordt overigens gratis meegeleverd bij de aankoop van een Nimbus+. Daarover gesproken, de controller is vooralsnog enkel verkrijgbaar via de website van Apple voor € 79,95. Vanaf 26 mei is de Nimbus+ ook te vinden én te verkrijgen via de officiële website van SteelSeries.

Bron: SteelSeries

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid