Sponsor

SteelSeries onthult Stratus Duo-controller voor pc en Android

Hardware nieuws, pc, Android

In 2016 wist SteelSeries de markt van gamecontrollers te betreden met een tweetal: de Nimbus en Stratus XL. Die laatstgenoemde krijgt vandaag een officieuze opvolger, om precies te zijn de Stratus Duo. Wat deze nieuweling bijzonder maakt, is de mogelijkheid om direct te schakelen tussen Bluetooth en 2,4 GHz wireless met een knop op de controller. Dit maakt de Stratus Duo geschikt voor gebruik met Android én de pc zonder software. Verder maakt de Bluetooth-verbinding het mogelijk om draadloos te verbinden met VR-hardware.

Tevens deelt SteelSeries dat de controller een betrouwbare verbinding moet bieden met een lage latency. Zoals gedeeld in onze review van de SteelSeries Rival 650 weet de fabrikant goed om te gaan met draadloze technologie. Daarnaast heeft de Stratus Duo een bekende lay-out voor liefhebbers van grotere controllers. Ook heeft SteelSeries verbeterde knoppen en triggers aangebracht.

Als laatste stelt het bedrijf dat de batterij van de controller meer dan 20 uur mee moet gaan. Deze wordt opgeladen met een meegeleverde Micro USB-kabel van 1,8 meter. Tijdens dit proces is het nog steeds mogelijk om te gamen, wat natuurlijk te verwachten valt van een moderne controller.

SteelSeries SmartGrip

Naast de controller biedt SteelSeries een accessoire aan voor gebruik in combinatie daarmee, de SmartGrip. Deze is vast te maken aan je controller en houdt je telefoon vast. Op die manier kan je dus gemakkelijk handheld gamen. Hieronder zijn twee afbeeldingen te vinden van de genoemde SmartGrip.

Prijs en beschikbaarheid

De Stratus Duo is per direct beschikbaar via de website van SteelSeries en bezit een adviesprijs van 69,99 euro. Daarnaast zal de SmartGrip binnenkort beschikbaar komen, al is een Europese prijs voor dit accessoire nog niet bekend. Voor meer informatie is het aangeraden om de website van SteelSeries in de gaten te houden.

Bron: SteelSeries

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid