SteelSeries vernieuwt haar reeks aan muismatten

Hardware nieuws, pc

Het is al de nodige jaren dat SteelSeries comfortabele oppervlakken levert voor muizen. Hiermee verwijzen we natuurlijk naar muismatten, waarvan we vandaag een handjevol nieuwe varianten tegemoet zien. In dit geval afkomstig van de zojuist genoemde fabrikant, die naast een drietal nieuwe muismatten ook haar bestaande SteelSeries QcK-reeks vernieuwt met een nieuw logo.

SteelSeries QcK

Zo hebben we als eerste de nieuwkomelingen, waarvan SteelSeries vandaag de QcK Prism Cloth, QcK Edge en QcK Hard doet onthullen. Zo komt de QcK Prism Cloth in twee formaten: Medium (320mm x 270mm x 4mm) en XL (900mm x 300mm x 4mm). Daarnaast is deze voorzien van aanpasbare RGB-verlichting die zelfs gesynchroniseerd kan worden met programma’s zoals Discord.

Vervolgens komen we uit bij de QcK Edge, die naast Medium en XL ook nog een tussenvariant biedt. Om precies te zijn betreft het de Large met een formaat van 450mm x 400mm x 2mm. Dit is verder een standaard muismat te noemen, maar SteelSeries heeft de rand ingenaaid, waardoor rafels of andere problemen zich op lange termijn niet moeten voordoen. Overigens bieden enkel de QcK Edge en QcK Prism Cloth deze feature.

Als laatste is er nog de QcK Hard met een kunststof oppervlak voor snelle bewegingen. SteelSeries wil hiermee een betrouwbare muismat neerzetten voor lage én hoge DPI-instellingen. Deze is te verkrijgen in slechts één formaat; het eerder genoemde Medium van 320mm x 270mm x 3mm. Enkel is er dan 1mm verschil in de dikte van de muismat ten opzichte van de eerder genoemden.

Vernieuwde muismatten

Naast de bovenstaande nieuwelingen ververst SteelSeries haar bestaande reeks muismatten. Zo zullen de QcK Mini, QcK en QcK+ voortaan bekend staan als de QcK – Small, QcK – Medium en QCK – Large respectievelijk. Daarnaast gaan de QcK MASS, QcK HEAVY en QcK XXL voortaan door het leven als de QcK Heavy – Medium, QcK Heavy – Large en QcK Heavy – XXL. All genoemde varianten zullen een geüpdatet design krijgen met het nieuwe logo van SteelSeries.

Prijs en beschikbaarheid

Alle nieuwkomers in SteelSeries QcK-serie zijn per direct beschikbaar via de website van SteelSeries. De QcK Prism Cloth, QcK Edge en QcK Hard zijn respectievelijk vanaf 39,99 euro, 14,99 euro en 29,99 euro te verkrijgen. Daarbij komen de grotere maten logischerwijs met een hogere prijs. Alle vernieuwde muismatten zijn tevens te vinden via de eerder genoemde website.

Bron: SteelSeries

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid