TeamGroup verwacht DDR5 in 3e kwartaal 2021 te leveren

Hardware nieuws, pc

In juli wisten we de officiële specificaties te delen van het aankomende DDR5-geheugen. Vandaag zien we de eerste onthulling van dergelijk geheugen. In dit geval afkomstig van de Taiwanese geheugenfabrikant TeamGroup, die in het 3e kwartaal van 2021 verwacht te gaan leveren. Het betreft modules van 16 GB, met een snelheid van 4800 tot 5200 MHz en opererend op een voltage van 1,1 v.

In de praktijk moet dit een effectieve voltagevermindering zijn van 10% en een frequentieverbetering van 60% ten opzichte van DDR4-geheugen. Een interessant aspect van de sprong naar DDR5-geheugen is dat ECC (Error Correction Code) ingebakken wordt. Dit is een functie die foutieve bits kan herstellen om interne datacorruptie tegen te gaan. Het gebruik van externe chips voor ECC is dus niet langer benodigd.

TeamGroup geeft aan dat haar aankomende DDR5-kits volledig ondersteund worden op toekomstige AMD en Intel-platformen. TeamGroup heeft laten weten de launch te coördineren met fabrikanten. Zo heeft Intel reeds bevestigd dat Alder Lake-S tevens in het 3e kwartaal van 2021 dient te arriveren. Kortom, gelijktijdig met de komst van DDR5-geheugen vanuit diverse fabrikanten.

Logischerwijs zijn er nog geen prijzen bekend voor DDR5-geheugen, maar we kunnen speculeren dat de ingebakken ECC een algemene prijsverhoging met zich meebrengt. DDR4 wist in ieder geval een waardige snelheidssprong te maken ten opzichte van DDR3. Het valt te bezien hoe DDR5 zich qua prijs zal gaan segmenteren tegenover DDR4.

Bron: wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid