Sponsor

TG Showcase: Vivify ARQUUS W73 & ACESO W10 – HDMI & USB met RGB

TechGaming Showcase

Deze showcase is op basis van onze praktijkervaring in dit artikel.

Productpagina’s;

Kleurrijke kabels van Vivify

Op zijn tijd komt er een stukje hardware voorbij waarvan de wenkbrauwen doen opstijgen en de kaak doet dalen. Vandaag is dat het geval met een tweetal kabels van Vivify: de ARQUUS W73 en ACESO W10. Dit duo bevat namelijk RGB-verlichting in de kabel. Jazeker, een HDMI en een USB-kabel respectievelijk, mét geïntegreerde RGB. Net wanneer je dacht dat het niet gekker kon, laat Vivify zien dat dit wél het geval kan zijn.

Een vreemde keuze voor RGB-implementatie zijn deze kabels verrassend genoeg niet. Zo worden ze rondom het bureau vaak in kabelkokers, kanalen, netjes en klemmetjes weggeduwd om het visueel gezien zo aantrekkelijk als mogelijk te maken. Zeg nou zelf: HDMI en USB-kabels ogen nou eenmaal niet sexy. Dat is waar Vivify met de ARQUUS W73 en ACESO W10 een verschil wil maken. Tijd voor een showcase!

Kabels met hoogwaardige specificaties

Bij Vivify gaat het niet enkel om de toevoeging van RGB-verlichting. Zo is de ARQUUS W73 ‘s werelds eerste 4K glasvezel HDMI RGB-gamingkabel − wat een mondvol. De kabel heeft een doorvoersnelheid van 18 Gbps (Gigabit per seconde) voor o.a. 4K HDR-gaming. Verder ondersteunt de kabel HDMI 2.0b, 3D, HDCP 2.2, HDR10, ARC, Dolby TrueHD 7.1 en DTS-HD.

De Vivivy ACESO W10 betreft een USB Type-C naar USB Type-A-kabel. Ook hier is het kleurrijke goedje aanwezig. Enkel wel specifiek per kleur, dus geen volledige RGB-verlichting. De beschikbare kleuren zijn blauw, rood, groen, paars en oranje. Het betreft een USB 3.2 Gen 2-kabel, ofwel 10 Gbps en snelladen (Quick Charge 3.0). Quick Charge 3.0 is niet alleen sneller, maar ook efficiënter dan Quick Charge 2.0. Snelladen met Quick Charge 2.0 gaat tot maximaal 18 watt.

Premium features én prijs

Dat de Kabels van Vivify zich niet enkel beperken tot RGB-verlichting mag duidelijk zijn. Hoofdzakelijk hebben we het hier over hoogwaardige kabels in een premium prijssegment, ofwel, niet je gemiddelde HDMI of USB-kabel. Een goede HDMI-kabel met een hoogwaardig beeldscherm, denkende aan een dikke OLED van LG of een QLED van Samsung, verdient meer dan de standaard HDMI-kabel van een paar euro. Hier valt vaak nog winst te behalen voor veel gebruikers.

Beide kabels worden in een nette verpakking geleverd, voorzien van kabelbinders. Afwerking van de kabels is van premium niveau, iets wat dan wel weer mag voor de prijzen van de kabels. Want ja, de ARQUUS W73 bezit een adviesprijs van € 75,50 voor de versie van 2,7 meter en € 108,86 voor de versie van 4,5 meter. Daartegenover staat de ACESO W10 met een bescheidenere adviesprijs van € 20,89.

Gezien de features en het bedoelde gebruik van de kabels − met name de ARQUUS W73 − is het niet ongerechtvaardigd. Of een dergelijke kabel de moeite waard is voor een gemiddelde gebruiker, tja, dat hangt er vanaf of je jouw kabels bij de Action haalt.

Middels de foto’s hieronder wordt in ieder geval zichtbaar dat het niet je gemiddelde kabel van een lokale winkel betreft.De Vivify ARQUUS W73 komt met een klein testrapportje vanuit de fabriek. Op de randen maakt Vivify gebruik van de RGB-illuminatie verdeeld als lichtlijn (strook). De fysieke aansluitingen van beide kabels zijn robuust te noemen.


Kleurvolle kabels met software

De RGB-verlichting is hetgeen dat de Vivify-kabels, naast hoogwaardige specificaties, verder onderscheid. De Vivivy ACESO W10 is voorzien van een zogenoemde Vivify V1 Core-chip. Deze stuurt de kleuren en lichteffecten aan. Op de display-header van de HDMI-kabel zit een aanraaksensor om van kleur te veranderen.

Naast de aanraaksensor heeft Vivify haar eigen software ontwikkeld voor het aansturen van kleuren, verlichtingseffecten en het aan- en uitzetten van de verlichting. Deze software is beter bekend als Vnode. Vnode herkent in de software het aantal aangesloten kabels tot maximaal vier kabels totaal.

Verlichtingsopties bestaan uit o.a. uit statisch, disco, regenboog, techno, ademend en werveling. Middels het kleurenwiel is het ook mogelijk om een eigen kleur te kiezen, zoals statisch, ademend en flikkerend.

Zinvol of kleurvol?

Onder eindstreep krijg je met de Vivify-kabels niet alleen RGB, maar ook dikke specificaties. Deze vallen overduidelijk in het straatje van premium kabels en daar betaal je dan ook voor. De Vivify ARQUUS W73 van 2,1 meter kost op het moment van schrijven omgerekend € 75,50. Waar de Vivivy ACESO W10 je omgerekend € 20,89 kost.

Het wegwerken van kabels behoort volgens Vivify deels tot de verleden tijd, althans, mits je een liefde voor RGB hebt en op zoek bent naar kabels met moderne, ofwel premium features. Persoonlijk zie ik het liefst zo min mogelijk kabels, maar met de kabels van Vivify kan ik het voortaan een decoratieve invulling geven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid