Sponsor

TSMC beëindigt volumekortingen voor hogere marges

Industrie nieuws, pc

‘s Werelds grootste halfgeleiderfabrikant TSMC mocht in november genieten van een doorbraak met het 2nm-proces. Hoewel TSMC ogenschijnlijk succes boekt, handhaaft het bedrijf naar verluidt een prijsdaling op volume-inkopen. Dit weet Taiwanese Central News Agency te melden en dat betekent dat de prijzen voor consumenten in de toekomst kunnen stijgen. Veel klanten zoals Apple, NVIDIA en AMD maakten gebruik van TSMC’s volumekorting.

Voorlopig mag het nog onduidelijk blijken wat TSMC tot dit besluit heeft gedreven. Wel kan dit een verdere impact hebben op de leverbaarheid en prijs van AMD-producten in de toekomst. Zo zien we nu al dat AMD’s RX 6900 XT kampt met beperkte leverbaarheid. Qua adviesprijs van producten zien we worstelingen met de aftermarket-uitingen van bijvoorbeeld de RX 6800 en RX 6800 XT.

Het besluit van TSMC helpt in ieder geval niet met de inmiddels welbekende productie- en leveringskwesties. Tot dusver kunnen we alleen maar afwachten en kijken hoe dit zich zal gaan ontwikkelen. Dit mede in betrekking tot AMD’s toekomstige processorreeks op basis van de Zen 4-architectuur en TSMC’s 5nm-proces. Kortom, de komende jaren worden een spannende periode in betrekking tot vraag, aanbod en prijzen.

Bron: TechPowerUp

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid