Sponsor

TwitchCon 2024

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Esther Door Esther Evenementen
TwitchCon 2024 Ahoy Rotterdam

Al eerder zijn redactieleden Les en Esther 27 februari op het Twitch Media Event aanwezig geweest, als voorproefje op dit grote evenement in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 29 juni was TechGaming dan ook wederom uitgenodigd, om als media deel te nemen aan TwitchCon 2024.

Dit keer gingen Pim, Les en Esther bepakt en bezakt de hallen van Ahoy onveilig maken. Hoewel er weinig ‘Tech’ aanwezig was, hebben onze redactieleden het goed naar hun zin gehad en wat kleine impressies kunnen schieten.

Het TwitchCon avontuur begint

Om te zeggen dat dit evenement kleinschalig is, zou een understatement of the century wezen. Bij aankomst stond er al een flinke rij aan mensen, welke zo groot/lang was dat er zelfs buiten geen einde aan kwam. Desniettemin, waren onze redactieleden klaar om deze lange wacht tijd te trotseren toen ze er achter kwamen dat er een speciale media ingang was, om de hoek van het gebouw. Victory!

De rij was hier aanzienlijk korter, waardoor ze binnen tien minuten al naar binnen mochten lopen met de speciale media badges.

Reuze eend!

Aangekomen bij de ingang van de grootste hal was de gigantische badeend al gespot. Uiteraard is hier dan ook een selfie geschoten. Je kan natuurlijk deze giga-eend niet negeren zonder de nodige “shenannigans".

Kappa Lounge

Na het afscheid van de reuze badeend zijn we onze weg vervolgd naar de daadwerkelijke ingang van het evenement, waar we begonnen bij de “Kappa Lounge". Dit was een hal bekleed met grasmatten en picknicktafels waar je rustig kon eten, drinken en relaxen, vergezeld door een klein podium waar muzikanten hun muziek konden laten horen. Op het moment dat wij arriveerde kwam ons heerlijk rustgevende harpmuziek, vergezeld met zang tegemoet. We hebben dan ook even van dit moment genoten voor we de daadwerkelijke drukte in doken.

Cosplay & Merchandise

Naast de nodige “cosplayers" was er een groot aantal aan merchandise kraampjes aanwezig en konden alle game, anime, manga en tevens, lego fans hun lol op. Van posters tot bedrukte T-shirts en theebekers. Het was er allemaal te vinden. Uiteraard is er een rondje gedaan langs de kraampjes om te kijken of er nog wat leuks voor ons tussen zat en dat antwoord is dan ook een grote ja. Echter hebben we ons in weten te houden en zijn onze weg vervolgd waarbij we uiteindelijk uit zijn gekomen bij de Twitch Rival hal. Hier hebben wij dan ook een kijkje genomen met gelijk een mooi moment om even de benen te mogen rusten.

MSI op TwitchCon 2024

Zoals eerder aangekaart, was er voor ons als Tech-media niet al te veel aanwezig. We konden ons geluk dan ook niet op toen we MSI tegen kwamen met een booth vol leuke games en laptops. Naast het arsenaal aan laptops presenteerde MSI ook hun paradepaardje voor handheld gaming, de Claw. Niet alleen was de “normale" versie van deze handheld console aanwezig, maar ook de speciale Fallout-uitvoering. Redactielid Esther was hier om dan ook meteen heel enthousiast.

Om een kleine impressie te geven van het arsenaal wat MSI meegebracht heeft, hebben we uiteraard een kleine presentatie opgenomen. Hierbij hebben we elke laptop ingelogd op onze webpagina als een soort graffiti “TechGaming was here".

Benieuwd na het kijken van de video naar de geschreven reviews van de MSI Titan en Raider 2024?

Moe maar voldaan van de vele impressies en ideeën die er opgedaan zijn, was dit een toffe algehele ervaring voor onze redactieleden. Op naar het volgende evenement!

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *