Sponsor

Valve onthult Steam Deck; Linux-handheld met AMD Zen 2 en RDNA 2

Hardware nieuws, pc

Afgelopen weekend heeft Valve de langverwachte onthulling gedaan van haar eigenste handheld: de Steam Deck. Deze stond voorheen bekend als het mogelijke SteamPal, maar de realiteit mag anders zijn. Wellicht dat die naam elders toegepast wordt, maar voor nu mag de aandacht naar de Steam Deck. Het betreft een Linux-handheld, al is het gewoon mogelijk om andere besturingssystemen en dus software te installeren.

Specificaties en prijs

De specificaties van de Steam Deck zijn afhankelijk van de gekozen variant. Wat dat betreft zijn er drie versies om te kiezen: 64 GB (eMMC), 256 GB (NVME) en 512 GB (NVME). Het verschil ligt dus in de snelheid van de opslag. Daarnaast bieden de duurdere versies meer accessoires/bonussen voor de liefhebber, zoals een draagtas, een badge voor je Steam-profiel en een virtueel toetsenbordthema.

Hoe dan ook heb je in alle gevallen te maken met een APU van AMD, die bestaat uit een Zen 2-CPU en geïntegreerde RDNA 2-GPU. Daarnaast is er 16 GB aan LPDDR5-geheugen aan boord, in dual channel-modus, met een snelheid van 5500 MT/s. Dat trio werkt samen om games aan te drijven op een LCD-scherm van 7″, met een resolutie van 1280×800 pixels en resfresh rate van 60 Hz. Oh, en tenslotte een maximale helderheid van 400 nits.

De prijs van de genoemde varianten, 64 GB, 256 GB en 512 GB, betreft respectievelijk 419,-, 549,- en 679,- euro. Voor meer en exacte informatie kan je tevens terecht op de Steam Deck-website.

Releasedatum en pre-order

Naar verwachting dient de Steam Deck in het eerste kwartaal van 2022 te verschepen. Dat dan voor de eerste lading aan pre-orders. Daarover gesproken, de handheld valt via Steam te pre-orderen. Op die manier is het mogelijk om een reservering te plaatsen, al is het vanaf dit moment waarschijnlijk dat een levering pas na het eerste kwartaal van 2022 zal geschieden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid