Sponsor

Valve SteamPal gespot; mogelijk een handheld met AMD APU

Hardware nieuws, pc

Vandaag krijgen we een interessant gerucht voorgeschoteld in betrekking tot Valve. In de recentste bèta-client van Steam komen namelijk de codenamen SteamPal en SteamPal Games voor, waarnaar verwezen wordt bij Valve’s onuitgebrachte Neptune-controller. De informatie is afkomstig van Pavel Djundik, een websitebeheerder van het welbekende SteamDB. Neptune werd vorig jaar al gespot, maar de term SteamPal mag vooralsnog een nieuwe zijn en verwijzen naar iets bijzonders.

Volgens Ars Technica betreft het namelijk meer dan een controller, beter nog, SteamPal zou een handheld van Valve betreffen. Deze dient qua ontwerp vergelijkbaar te zijn aan de Nintendo Switch en qua besturingssysteem gebaseerd op Linux. Een dergelijke zet is niet onwaarschijnlijk, gezien de markt voor handheld pc-gaming flink aan het groeien is. Volgens de bron zou Valve eind dit jaar al een lancering van de SteamPal kunnen realiseren.

In betrekking tot features zou de handheld beschikken over een touchscreen van 7-8″ en gamepad-achtige besturing. Qua specificaties is het goed mogelijk dat het beestje aangedreven wordt door een custom APU van AMD met de codenaam Aerith. Het zou een quad-core (met SMT) betreffen, in bezit zijn van acht Compute Units (512 Stream Processors) en gebaseerd zijn op de RDNA 2-architectuur. Kortom, vergelijkbaar met de AMD-hardware in de Xbox Series X/S en PlayStation 5.

Tenslotte zou de handheld bij Valve door het leven gaan als “Project Jupiter”, wat in lijn valt met de overige codenamen dusver. Of Valve erin slaagt om de handheld in 2021 nog op de markt te brengen, wordt even afwachten. Gezien de aanhoudende chipsettekorten zijn vertragingen bijna onvermijdelijk, tenzij een ‘paper launch’ geen kwestie is voor Valve. Maar ja, het bedrijf werkt nou eenmaal met de fameuze Valve Time, dus het blijft aankijken.

Bron: Ars Technica

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid